Sayfa 646/720 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696 ... SonSon
Arama sonucu : 5758 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    ieis ağustos ayı ilaç pazarı analiz verileri.

Ağustos 2023 ile Ağustos 2024 karşılaştırıldığında ilaç satışlarında %10,8 artış var (178 milyon kutudan 197 milyona çıkmış).
    Ocak-Ağustos döneminde ise 2024'te bir düşüş söz konusu: %2,8 azalma (1.731 milyon kutudan 1.683 milyona).

Ocak-Ağustos 2024'te ithal ilaçlarda %5,9, imal ilaçlarda %2,5'lik bir düşüş görülüyor.
    Sağlık ürünlerinde %60,5 artış ile dikkat çekici bir büyüme var (72.439 milyon TL'den 116.276 milyona).

İlaç satış değerleri Ağustos 2023'te 17.818 milyon TL iken, Ağustos 2024'te %36,9 artarak 24.390 milyon TL'ye ulaşmış.
    Aynı dönemde, Ocak-Ağustos toplamında ise ilaç satışları %62,4 artış göstermiş.

Onkoloji ilaçları 2023 Ağustos'tan 2024'e %8 artış gösterirken, kardiyovasküler ve antibiyotiklerde %5 düşüş var.
    Dermatolojik ürünlerde de %7 azalma mevcut.

Ağustos 2024'te bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklenen referans ve eşdeğer ilaçlarda toplamda 45 yeni ekleme yapılmış.
    Aynı listeden 18 ilaç ise çıkarılmış.
    İşte böyle bilgiler ver ve saygılı ol insanlara.Sana kim yardım ediyorsa devam etsin bu şekilde.Amacımız ortak akıl ile para kazamak.Saygısızlık yaparsan giderek çamura batarsın ve foruma da kötülük yapmış olursun. Sonuçta kişilerin birçok alternatifleri var ve hisse net sinir bozacak duruma gelirse terkedilir ve bunca senelik emeğe yazık olur.Bakıp göreceğiz gidişatı.

2.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    3 yıldır bunları paylaşıyor herkes ben açıkca bir faydasını görmedim kağıtta bir faydasını görmedi. ekmek gibi ilaç satılsa nolacak. fiyat yine 60 tl ...
    Faaliyet raporu ile karşılaştırıldığında Deva Holding'in sektörle uyumlu ilerlediğini görüyorum. Kutu ve tl bazlı artış ve azalışların sektörün geneline yayıldığını, sadece devaya özgü bir durum olmadığını görüyorum. Bu bakımdan endişelerimi azaltan veriler. Tabii aslolan sektörden pozitif ayrışmak ama, sektöre uyumlu hareket etmesine de razıyım.

Bu şekilde devam edildiği sürece diğer şirketlerin kabul gördüğü rasyolara yakınsayacaktır. Buda fiyatın hakettiği yere ulaşması demek.

3. Ekim-kasım aylarında olabilecekler için yedek cephane hazırlanmalı.3.Ç bilanço çok olumlu olmaz ise düşüş sürebilir.4Ç de bir artış olacak ve bu köprüden önceki son çıkış olacaktır.Bu borç yükü ve ödenen faizler, turizmin 2025 te beklenen olumsuzluk, içinde bulunduğumuz bölge ve Türkiye durumları geçmişte şahit olduğumuz şelale düşüşleri tetikleyebilir, yabamcı sermaye de ancak o zaman gelecektir. Tahvil alımlarında zarar ettiler, o zamana kadar yüksek faizle kan emmeye devam edeceklerdir. Yatırım tavsiyesi olmayıp kendi görüşlerimdir

4. Saygısız kişiler ile sonuna kadar hep beraber mücadele etmeliyiz. Eğer saygısızlık devam eder ve yönetim önlem almamaya devam eder ise foruma karşı beraber mücadele ve sonuç alınamıyor ise terk edilip her platformda olup biten gerçeğe uygun açıklanmalı. 40 senede kimler geldi kimler gitti.

5. tarihinde 5 ay üst üstü hiç düşmemiş, şu an 4 aydır düşüş mumunda. bu da diyorki ekim ayında kesinlikle 65 tl üzeri kapayacak anlamına geliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    haftalık macd şöyle burnunu havaya kaldırsa uzun soluklu güzel günlerin kapısı açılacak. parabolde al diyor kağıdı.
    MACD her indikatör gibi fiyatın kendisinden hesaplanır. Yani önce fiyat kalkar, sonra MACD. MACD'nin burnu değil, önce fiyatın burnunun kalkması lazım, o zaman MACD'nin burnu da kalkar. Tam tersi değil yani..

Ayrıca oldukça geç tepki veren MACD'nin burnu kalktığında fiyat zaten bayağı yükselmiş olacaktır, indikatördeki değişime kıyasla.

İndikatörler leading değildir, lagging'dir.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

7. göstergeler günlük takip etmek daha doğru sonuçlar getiriyor. ama haftalıkta bu kağıdın göstergeleri çok sağlam kesişmeleri beraberinde artış veya azalışı gösterdiğini farkettim. haftalık vortex , stokastik ve macd benim için önemli.

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    MACD her indikatör gibi fiyatın kendisinden hesaplanır. Yani önce fiyat kalkar, sonra MACD. MACD'nin burnu değil, önce fiyatın burnunun kalkması lazım, o zaman MACD'nin burnu da kalkar. Tam tersi değil yani..

Ayrıca oldukça geç tepki veren MACD'nin burnu kalktığında fiyat zaten bayağı yükselmiş olacaktır, indikatördeki değişime kıyasla.

İndikatörler leading değildir, lagging'dir.

8. Deva tutan fonlarda 9 eylül tarihli geçmiş verilerine göre. Birçok fonda %0,10- %0,50 civari deva pozisyonlarını artırmışlar. artış görülmeyen birkaç fonda ise sabit kalmış. Önümüzdeki dönemde fon girişlerinin hızlanarak artacağına inanıyorum.

Sayfa 646/720 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •