Sayfa 330/475 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    bugün elim boştu, öğleden önce ve sonra bir kaç saat dışında evdeydim... haberler yoğun

"Kripto ve yapay zeka teknolojisinin ihtiyaç duyduğu enerjinin çözümünün nükleerde olduğu düşünülüyor.
    .........
    Elektrik talebi 2 katına çıkabilir

Uluslararası Enerji Ajansı'nın Electricity 2024 raporuna göre, veri merkezleri, yapay zeka ve kripto para sektöründen gelen küresel elektrik talebi 2026 yılına kadar iki katına çıkabilir.

IEA, veri merkezlerinin, kripto para birimlerinin ve yapay zekanın 2022 yılında dünya çapında yaklaşık 460 terawatt saat elektrik tükettiğini tahmin ediyor; bu da toplam küresel elektrik talebinin neredeyse yüzde 2’sine karşılık geliyor. Ajans, küresel elektrik tüketiminin 2026 yılında 620 ila 1.050 terawatt arasında bir seviyeye çıkmasını bekliyor.
    ........"
    https://www.borsagundem.net/haber/nu...rtiyor-1820071

ne dersiniz sanayiden gelmeyen talep buradan yükselir mi? gerçi her alanda elektrik ve veri talebi had safhada ama demek ki bir fazlalık var

2. Sözde 4,35 milyonluk geri alım açıkladılar ama kendi mallarını satınca işleri bitti. Bu fiyatlardan almayacaksanız hangi fiyattan alacaksınız!!

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    günaydınlar.... bak sen yeni mi aklınıza geldi...

"İSTANBUL (AA) - Alarko Tarım Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Palmira Agro, Türkiye'nin ilk hibrit mikro granül gübre fabrikasını 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Alarko Şirketler Topluluğu yeni yatırımlarında sürdürülebilir kalkınmaya odaklanarak 2023'te tarım sektörüne giriş yaptı.

2028'e kadar modern seracılık, gübre, tohum ve gıda sektörlerinde devreye alacağı 1 milyar doların üzerinde yatırımla alanında dünyanın en büyük 10 tarım şirketinden biri olmayı hedefliyor.

Alsera şirketiyle bir yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin modern sera işletmecisi olan Alarko Tarım Grubu, şimdi de Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirdiği 20 milyon dolarlık yatırımla Palmira Agro şirketinin yeni nesil, yenilikçi mikro granül gübre fabrikasını faaliyete geçirdi.

Grubun Türkiye ve Kazakistan'daki sera yatırımları devam ederken iki yıllık bir çalışmanın sonuncunda hayata geçen, 8 bin 300 metrekare kapalı alana ve dünyanın ilk hibrit üretim teknolojisine sahip yeni nesil mikro granül gübre fabrikası, faaliyetlerine yıllık 12 bin ton mikro granül gübre üretimi ve yüzde 30 ihracat hedefiyle başlıyor.

Palmira Agro'nun, klasik gübrelerin çapları ufaltılarak ve içine ikincil besin maddeleri ve iz elementler eklenerek ürettiği gübreler, bitkilerin ihtiyacı olan besini doğru miktarda ve zamanda almasını sağlıyor. Yeni nesil mikro granül gübreler çiftçilere yüksek ürün ve operasyon verimliliğinin yanında ciddi bir ekonomik tasarruf imkanı da sağlarken, Mikro granül gübreler sayesinde çiftçiler klasik gübre kullanımını dekar başına 10 katı azaltabilirken, nakliye, depolama, işçilik, yakıt ve zaman anlamında da tasarruf sağlayarak üretim maliyetlerini 10 katı aşağı çekebilecek.

- Alarko Tarım Grubu, güvenilir gıdaya erişime iklim ve çevre dostu üretimle katkı sunuyor

İklim krizi, kaybolan biyoçeşitlilik, su krizi ve toprak kaynaklarındaki azalmaların tarımda daha verimli üretimi şart koştuğu dönemde güvenli gıdaya olan talep artarken Palmira Agro mikro granül gübre fabrikası, verimlilik sağlayan ürünleri ve çevre dostu teknolojileriyle de öne çıkıyor.

Geleneksel tarımda verimi artırmak için çok yoğun kullanılan taban gübreleri hem toprağın organik yapısına hem de yer altı sularına büyük zarar verebiliyorken, gelişen teknoloji sayesinde boyutu 0,5 milimetreyle 1,2 milimetre arasında değişen ve tohuma çok yakın bir mesafede uygulanan mikro granül gübreler ise homojen yapısı sayesinde ekim ve dikim sürecinde toprakta daha hızlı çözünerek bitki tarafından çok daha hızlı alınabiliyor.

Bitkinin besine ulaşımını kolaylaştırırken tohumun ihtiyacı olan kaynakları yüksek oranda sağlıyor. Böylece çimlenme, köklenme ve sağlıklı gövde oluşturmak için sürekli enerjiye ihtiyaç duyan mahsullerin bu enerjiyi verimli kullanarak verim ve kalitesini artırmasına yardımcı oluyor.

Palmira Agro fabrikasında hayata geçirilen hibrit CE sertifikalı çevreci teknolojiler sayesinde üretimde yüzde 65 daha az enerji, yüzde 70 daha az su kullanıyor.

1200 kWp kapasiteli güneş enerji sistemi ile enerji tüketiminin yüzde 35'ini karşılayan fabrika, karbondioksit emisyonunda yüzde 65 azaltımla 'Alarko Şirketler Topluluğunun 2050 Net-Sıfır' emisyon hedefine de somut katkı sunuyor."
    Tübekar abem, dünyanın ilk hibrit üretim...... kısmına vurgu yapmadığın için tekrar paylaştım...

Bu vesileyle çoookkk zopa yidük..... dünya nezle oliyee... biz ince hastalığa yakalanıyoz..... n'olucek halımız...?
    inşallah bugünden itibaren Çin işkencesi biter...
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Tübekar abem, dünyanın ilk hibrit üretim...... kısmına vurgu yapmadığın için tekrar paylaştım...

Bu vesileyle çoookkk zopa yidük..... dünya nezle oliyee... biz ince hastalığa yakalanıyoz..... n'olucek halımız...?
    inşallah bugünden itibaren Çin işkencesi biter...
    en büyük hatamız hedef koymamaktı. aslında çok uzun vade hedef koyduğumuz halde kısa vade düşünmek de aynı şey... eğer 5 dolarda satsaydık ya da kısa vadede 135-140 civarından ya da sn fumanın yaptığı gibi 2 milyar piyasa değerinden satsaydık şimdi daha güzel yerlerden geri alabilirdik...

peki bu kadar uzun vadeli olarak bu hisseyi benim alma nedenim neydi... ülkenin ekonomisinin güvenilir olma çizgisinden çıkması ile elimdeki varlıkları kaybetmemek ve en uygun yatırımı en iyi fiyattan alabilmekti. en uygun fiyatlardan aldık. ama bir şeyi gözden kaçırdık. artık ekranı kapatıp hayatımıza devam etmek idi...

ben kendi adıma her yıl temettü olarak alacağım parayı tekaüt maaşıma ekleyip geçimimi kolaylaştıracaktım... şimdilik masraflarımı kısabildiğim ölçüde çok büyük tasarruf olmasa bile borçlanmadan devam ediyorum. Mahduma da her ay düzenli olarak ALARK alabiliyorum...uzun vadede bir şey değişmedi. değişen tek şey algılarımız oldu. Alark yöneticileri çok güzel bir şekilde şirketleri yönetiyorlar. bu yönetimde eski şirketlerin verimli çalışabilmesinin yanında, ele geçen karın çarçur edilmeden güzel bir şekilde değerlendirilmesi, yeni yatırımların ise DGÇS ve Karakuz örneklerinden alınan dersler ile en iyi şekilde yapılabilmesi idi...

borsanın en iyi dönemlerinde BİSTe , dünyada venture ile gelişen şirketlere, global markalar ile tamamlayıcı yatırımlara ( enerji depolama), yeni yatırımlarda seçici olmaya ki havacılık yatırımı dünya taşımasında hava kargosunun gitgide arttığını düşünür isek seçici bir yatırımdır, örtü altı tarım ile geleceğin üretimine geçtiler... elde tutulan nakit eskisi gibi altın olmadı neredeyse son yıllarda çöp oldu...bu nedenle hibrit yatırımlar yapıyorlar ve teknolojiyi tam kullanıyorlar... üretim maliyetlerinin 10 kat alta düşmesi anlayana yeterli bir örnek değil mi?

Eğer uzun vadeli isem rahat olmalıyım. bir savaş çıkacak ise savaş zengini olamayacak kadar ahlaklı iseniz zaten ülke ile birlikte sıfırlanacaksınız, bu yüzden rahat olmalıyım...algılarımı bozmaya çalışmalarına müsade etmemeliyim. benim için fiyatın ne olduğundan ziyade hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefine ne kadar yaklaştıkları ve uzaklaştıkları önemli...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir. bu ülkede yatırım yapmak için doktor raporu falan gerekir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    alımlar için bahsedilen yabancı alımları idi... sosyal medyada paylaşılan geçen haftanın takasında görünen
    emeklilik fonlarından satış olduğu ( 1672000) , yatırım fonlarından 430 000, 370 000 de yapı krediden çıkmış...
    bunların çoğu yabancıya gitmiş ( city 954 000, TEB 460 000, ünlü 160 000, döşebank 58 000 ) geçen hafta tahtayı göçüren Halkbank ise 1 milyon lot almış, Global 366 000... tahtada global ve halk yatırımın işlemlerini, çözen milyonluk cevabı kazanır ( milyon dolarlık cevap değil)... dedim ya bu adamlar mal alırken tahtayı düşürebilme potansiyeline sahipler...ve aldıkları mallar ya da sattıkları hangi takastan nereye gidiyor belli olmuyor...
    not bana inanarak iş yapmayın zaten takas derinliğim yok gördüklerimin yalancısıyım.
    şimdi derinliği olmayan adam takas analizi yapıyor ya bravo demek ya da defol git lan demek gerek ama inanın bu tahtalar ya acayipleşmiş ya da birileri acayip şeyler yapmakta...
    gündüz gedik 230 000 lot aldı tahta hareketlendi. mery teyzenin 100 000 lot satışı vardı... sonra satışlar artınca herhalde gedik aldıklarını satıyor diye düşündüm. vay ki vay takasları görünce ben şok ( gençliğe özenme) ...mery teyze 100 000 satıştan 260 000 alışa geçmiş. Gedik birazcık artırmış, yatırım finansman artırmış bu mallar hep diğer kısmından gitmiş... adamlara helal olsun bu takasla - kapattılar ya daha ne denir...soru tekrarı çözen milyonluk cevabı bulan kazanır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    şansımızı deneyelim... sosyal medya kadar popülaritesi olmasa da orada yazan mahlukun saçmalarından seçmeler

"LARK ve 15mil kagittan da 1.5milyr tl alamdigini bir aptal bile takip edebilir...ellerindeki karı paylasmayip hisse satarak holdingin hem içini boşaltti hem değersizleştirdi hemde buyik guven kaybi yaratti..sonra yahudi alişkanliklariyla bitmez bir yalan sarmalina girdiler." ellerindeki karı paylaşmadan holdingin içi nasıl boşalıyor... şimdi holdingin profesyonel yönetimi ile Alatonlar aynı değil. Garihlerin İzzeti YKB...

"#ALARK şimdi tek cıkış uollari olan sermaye artirimi ve kagidi bolme oyunu oynayacak..lakin o kadar sedillerki ALCAR bolunmesi gerekiyor onuda beceremiyorlar...HATIRLATAYIM LEYLANIN ŞİRKET BATIRIŞİ ilk degil.borclar dağ olmuş diger bwceriksizliklerinde..yanlis karar kaynagı..." gördünüz mü M. Aşçıoğlunun dün paylaştığım müthiş analizi hemen yer bulmuş.. borçlar dağ olmuşmuş... haberleri kötüleştirmek ilk cümlede... enflasyon muhasebesinin sanırım sermaye artışı ile bir ilgisi var ve küçük yatoırımcı bir şekilde sermaye artışını sever. ama siz ne yapacaksınız her şeyi kötüleyecek ve kullanılamaz şüpheli hale getireceksiniz...

"ALARK piyasa bu 15mil tabana yaymak icin satiyoruzu yemedi tabi...borclari nilen biliyor...daha evvel 10mil satti piyasa guveni iyiyken..lakin yalan ve dolanlarin arkasi kesilmeyince piyasa çalarkoya ders vermeye basladi..ama akil yok akillanmadilar.hisse %100 düşmeye gidiyor" %100 düşmek yani sıfırlanmak... madem düşecek satıp alttan alırım diye düşünmeye başlıyorsunuz sonrasını sn 101 anlatsın .

"#ALARK leyla 15mil hiasenin 8mil piyasaya kakalarken 7mil kadarini bu yatirim fonuna kaptirdi..kaptirdi ama o vakitten bu yana hayir gelmedi.bir kamu emek fonu 6mil kadat kakalandi ve yaklasik 3 mil zararla siçti.fondaki ise hala sahit 7mil.120 lerden kakala 80 90 lardan geri al" hem piyasaya kakalama hem de kaptırma nasıl oluyor birileri anlatsın ama mantık değil önemli olan. aklınıza işlensin ve bir müddet sonra seçici olmayı da bırakacaksınız...

"#ALARK bir şirketin yonetiminin bu kadar gerizekali beyin yapisiyla yonetilmesi vallahi doktora konusudur.....::::15mil kagittan 1.5mlyr Tl nakit cikaricam derken 120 130 araliginda olmasi gerken kagitta 40 kademe asagi yani citydeki ortakla 1.5milyr tl zarar yazdi....idiotluk"
    takdir sizin idiotluk nerede ve doktora konusu yapılacak saçmalara inanmayabilirsiniz ama inanan çok ve bir şekilde zihninize yerleşmeye başlıyor. o kadar saçma gördüğünüz şeylere bir müddet sonra zihin direnmiyor bile... hiç bir şey bulamadıklarında yahudi kökenliliğe vurgu yapıyorlar. aslında Türk kanunlarına göre gerçekten ağır bir suç. bu iftiralarla ilgili de her ne kadar CEO ilgilenmese de bence Holdingin karalanması önemlidir... bu şekilde devam ederler ise hem iplikçinin istediği olacak ve gerçekten dün olduğu gibi tahtada toplamalar göstere göstere olacaktır... Eğer yönetim gerçekten bunlardan rahatsız olmuyor ise anlaşılır bir şey değil. altı üstü firmanın avukatı dava açıp donuna kadar alacak ve örnek olacak. tabii sizin adamınız ise başka amaçlar sözkonusu ise o zaman ayrı ( küçük yatırımcı olmadığı kesin, sapkın ve gerçekten iğrenç yazıları ile Alatonlara da pislik bulaştırıyor hatta küfrediyor ama heyhat tınmıyorlar bile)

zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    TAhtada yeni yapılan numara da azıcık lot bile satış yapılsa devasa alışı silmek şeklinde yapılarak. Algıda basıyorlar havası olusturuluyor. Kademeye 12000 lot alış yazılmışken 700 lot satış bir kurumdan yapılır yapılmaz diğer alışlar silinemk sureti ile kademeye basılmış gibi gösteriliyor. Böylece çok baskın bir satış varmış gibi hava oluşturuluyor ve satış güçlü algısı yerleştirilmeye çalışılıyor. Ben satışların fake olduğu düşünüyorum.
    Dip NoT :
    Dolar düşüyor , Altın Düşüyor, Borsa Düşüyor, Faiz ve Enflasyon Düşüyor. Tabii Yersen !..
    Son düzenleme : Baygeorge; 04-10-2024 saat: 10:53.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Bütün hisselerde kademede kim var, kim yok gören gözler var herhalde...
    İstinye'deki programda açık kapı mı var?

Sağlık olsun..
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 330/475 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •