Sayfa 397/458 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447 ... SonSon
Arama sonucu : 3663 madde; 3,169 - 3,176 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Senin kirada oturduğun lüküz semtlerdeki deniz gören lüküz rezidansların fiyatını içermeyen bir endeks bulursan koy da hepimiz bilgilenelim.
    Ben normal sıradan vatandaşın oturduğu kendi semtime bakıyorum, fiyatlar gayet stabil ve makul.

Öte yandan, ev fiyatları gerçekten dediğin gibi uçtuysa ve sen bunu 10 yıl önceden göremeyip kirada oturmaya devam ettiysen, o zaman da emlak yatırımı konusunda akıl verecek niteliklere sahip biri olmadığını kendin ispatlamış olursun.

Yani fiyatlar uçtuysa senden akıl alınmaz çünkü kendine bile hayrın olmamış,
    uçmadıysa yine senden akıl alınmaz çünkü piyasadan habersizsin demektir.
    Emlak yatırımcılığı? konusunda nitelikli olduğumu söyleyemem, böyle bir iddiam da yok.

İstanbul şartlarında ücretli kesimin herhangi bir kredi kampanyasından yararlanamayacağını iddia ederim ama. Ek gelir, yardım, satış, miras yoluyla bu kampanyalardan yararlananlar olmuştur elbet. Fakat günün sonunda ev sahipliği oranının 10 senedir düşmekte olduğu gerçeği var. Rasyonel olan ev sahibi olmaktır zira, kira ödemek değil. Bahsettiğin on sene boyunca herhangi bir kredi ödeme kampanyası ücretli kesimin ödeyebileceği bir durumda değildi maalesef. 10 senedir hesap yapan biri olarak bunu söyleyebilirim.

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

En son egede orman yakıp otel yapanların hesabını bile bana soracak kadar şuurunu kaybettiğinde, sana cevap yazmamaya karar vermiştim.

Sen niye üstüne aldın ki ?

garip
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    "Ev fiyatları TL olarak artabilir ama dolar bazında niye artıyor, artmaması gerek, artmamalı, düşmek zorunda" diyen,
    doların değerini sabit zanneden, düşmüyor zanneden,
    bu yüzden de ev sahiplerini suçlayan kişiler, azıcık kafasını kaldırıp dünyaya baksın.

Nasıl da biliyorsun işine geleni bulup yapıştırmayı Al mesela enflasyondan arındırılmış bir markanın satış fiyatı. Veya TV, monitör fiyatları , GSM operatör fiyatları bunların hiçbiri senin dediğin gibi conilerin x2sinden faydalanmamış ama beyzadem çeliktepe cengizhan lisesi manzaralı evinden dolar farkı istiyor üstelik hamburger fiyatlarını göstererek Biraz işi bilene rastlayınca baltayı taşa vurmak.

https://www.perfectrec.com/posts/iPhone15-price
    Attached Images Attached Images

4. 2014-2024 arası mc donalds %100 artmış,

Videoadaki turist 2021-2024 arasındaki artışı baz almış.

Uyanık...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

6. Son 10 yılda 3-4 adet kredi kampanyası oldu.
    Hatta biri vardı ki 0.64-0.74.
    Kullanım şartlarıda oldukça esnekti

Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Emlak yatırımcılığı? konusunda nitelikli olduğumu söyleyemem, böyle bir iddiam da yok.

İstanbul şartlarında ücretli kesimin herhangi bir kredi kampanyasından yararlanamayacağını iddia ederim ama. Ek gelir, yardım, satış, miras yoluyla bu kampanyalardan yararlananlar olmuştur elbet. Fakat günün sonunda ev sahipliği oranının 10 senedir düşmekte olduğu gerçeği var. Rasyonel olan ev sahibi olmaktır zira, kira ödemek değil. Bahsettiğin on sene boyunca herhangi bir kredi ödeme kampanyası ücretli kesimin ödeyebileceği bir durumda değildi maalesef. 10 senedir hesap yapan biri olarak bunu söyleyebilirim.

7.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Son 10 yılda 3-4 adet kredi kampanyası oldu.
    Hatta biri vardı ki 0.64-0.74.
    Kullanım şartlarıda oldukça esnekti
    0.64 kampanyası sırasında pandemi vardı. İnsanların işini kaybettiği, yarı zamanlı çakıltırldığı zamanlar... önünü göremeyen hangi ücretli ev taksidine girebilirdi ? Aklı başında insanlar gibi görünüyorsunuz ama papağan sürüsünden farkınız yok.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku

Dostum biz diyoruz ki emekçinin alım gücü bile isteye düşürüldü, çalışan kesimin geliri azınlığa aktarıldı.

Kapitalizmin sözcüleri ( çoğu bilinçsiz olarak ana akım medyanın söylediğini tekrarlıyor) diyor ki eğer sen fakirsen suç senindir, uyanık olsaydın sen de kazansaydın sen de alsaydın sen de kredi çekseydin vs.

Ben de Nasreddin hoca gibi, yahu hırsızın hiç mi suçu yok diyorum
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 397/458 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •