Üstatlar var mı eskilerden mevcut durumu yorumlayabilecek? Hisse fiyatı 83 m dolara indi. Üçüncü çeyrek finansalları ne gelir? Artık Paynet satışında sorun olduğunu düşünmeye başladım. Süreç normal gitmiyor. Sanki stratejik bir kurumu satıyoruz.
Üstatlar var mı eskilerden mevcut durumu yorumlayabilecek? Hisse fiyatı 83 m dolara indi. Üçüncü çeyrek finansalları ne gelir? Artık Paynet satışında sorun olduğunu düşünmeye başladım. Süreç normal gitmiyor. Sanki stratejik bir kurumu satıyoruz.
Bilişim endeksi 4400-4500 bandından 6000 lere gelirse bizde olumlu etkileniriz diye düşünüyorum.
Fon satışları hissenin belini büktü.
Rekabet kurumu ya önümüzeki hafta ya da en geç ondan sonraki hafta süreyi uzatmayı düşünüyorsa şirketten savunma istemeli ya da kararı onaylamalıdır.Daha önceki uzatmaların da başvurunun 5.ayında savunma istemiş diye biliyorum.Gerçi rekabet kurumu onaylasa bile hissenin önü açılacakmıdır??BİST'in durumu çok kötü hisselerden genel olarak para çıkışı var bana göre yakın bir zaman da ışık görünmüyor.Emirhan bey özellikle sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
7 mayıtan beri şelale gibi düşüyor..63 den sattıklarını yerine koydu ..artık kendisi bilir
Ben şahsen erteleme geleceğini düşünmüyorum. Sonuçta kritik bir ürün satmıyoruz. Şirket çok büyük bir ahmaklık yapıp belgelerde eksiklik yapmadıysa Rekabet Kurumu bir buçuk ay içinde açıklamak zorunda kararı. Arena'nın düşmesi ise Bist'ten para çıkışıyla ilgisi yok bence. Bu arada gerçekten de hisse al-sata izin veriyor. Yapanlar lot sayılarını ciddi oranda artırdı. YTD.
Hocam savunma istenmesi olayı sadece rekabet ihlali işlemlerinde olur. Eğer firmanızın rekabeti ihlal ettiği görüşü varsa rekabet kurumu sizden savunma ister sürecin bir yerinde.
Bizim durumumuz rekabet ihlali değil. Biz satınalma ve devralma konusunda işlem görüyoruz . Dolayısıyla savunma istenecek bir durum yok. Ancak rekabet kurumu sektör ve şirket hakkında daha fazla bilgi ve belgeye ihtiyaç duyarsa onları tedarik etmekle sorumlu Paynet.
Yoksa savunma istenmeyecek kimseden. Hakkınızda bir suçlama olursa savunma istenir bizim durumda ise bir şirketin bir şirketi satınalması rekabet açısından bir risk oluşturur mu buna bakılıyor.
Ama 6. ayın sonunda henüz karar veremedik daha da uzatıyoruz süreci denebilir mi denebilir. Bakalım nasıl şekillenecek .Bu kadar uzun sürmesi da enteresan o da ayrı konu. Şirketin satılması 2 yıldan fazla sürdü. Satışın onaylanması da 5 aydır bitmedi. 2,5 senede milyar dolarlık şirket satışları bile biterdi kaç defa.
Emirhan bey teşekkür ederim.Petrol oisi BP ile Tofaş stellantis süreçleri uzatılan şirketler.Her ikiside satın alma ancak süreci farklı mı tam detaylı bilgiye sahip değilim.
Yer İmleri