Sayfa 310/475 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Selamlar Sevgili Spenc!
    Teşekkürler!
    Akıl almaya geldim ama herkes nakitte gibi 😄
    Selamlar tekrar!
    Dedim ya insanın aklını alırlar piyasası mevcut. Bu yüzden şöyle yap, böyle yap demek, diyebilmek yürek ister. Nakitte olanlar gelip buralarda yazmaz, borsa öyle fena birşey ki nakite bile geçmeye çalışan adamı yoldan döndürür. Faizde olsa adamin ne işi var burada yazmaya, ha bir kısmıni faizde tutup gelen parayı hisse alıyordur orası ayrı o bile çok zor damarlarina borsa bulaşmışsa.. Faizler düşmeyecek düşüncesiyle bankacılar bu sıralar revaçta.
    Bazen dışarda yabancıyla sohbete denk geliyorum, ellerinde alışveriş poşetleri, sosyal aktive altında son model araba vs. Ne iş yapıyorsunuza geliyor muhabbet. Hiç bir iş yapmiyorum parasinı getirmis ülkesinden faizle geciniyorum diyor. Ohh ne güzel dünya, benim param yıllardır burada aynı durum yok.
    Faizler normale dönünce de alır parasını gider sanırım parası erimiş erimemis umrumda olmaz yaşadığıni kar sayar... ytd

2.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Sosyal medya zorbalığının başka bir aşaması…
    Oraya girip burayı kirletmek istemem daha fazla.

2-2,5 yıl civarı Ereğli biriktirdim her fiyatlardan aldım ama sonunda hüsranı yaşadık bu enflasyonda. Mart ayında sattım hepsini şu an hala sattığım lotlardan %15-20 civatı gerideyim.

Bim’de alabilirdim vardı hatta 60’lardan bir miktar şans işte.

Ereğli’de olsa Şişe’de olsa kar etmeyen şirket satış yiyor! Ereğli’de maden de altın da pek işe yaramadı ama zaman lehine ilerliyor bence artık! Damping de devreye girdi!

Şişe nasıl 2.5 milyar kar edebilir bir çeyrekte bu enflasyonda bilmiyorum ama o da bu yüzden cezalandırılıyor gibi…

Şu 10 milyar yönetim giderinin üzerinde düşünmek lazım.

Ve gerçekten 2028’de devleşebilecek mi yoksa o da bir başka hayal mi? Yoksa şişe şu an bile bir DEV! Ama para kazanamayan bir dev…
    Kirletmek nedir hocam. Ben yıllarca bogustum eee sonra ne oldu. Zaman kaybı. Birde olaya tersten bak, Belkide senin orada yazmanı istemeyen, hatta gitmeni isteyen tipler olamazmi da böyle dediler mali yıktı diyerek. Sende geri dönemem artik utanırım hesabına. Yok oyle bir dünya. Burada kimin kim olduğu belli değil, herşey mümkün.
    Ama hakkında itham, suçlama, iftira, karalama, onur kırıcı, haysiyet hakaret gibi durumlar varsa eğer al ekran görüntüsünü sayfa numarasıni ver mahkemeye. Çok mu zor? Bence değil.. ytd

3. Hergun yazan adam olunca sanıyorlar ki birşey biliyor bu çok yazanlar! Buna kendimde dahil. Birşey biliyor olunsaydı bu kadar ömür harcanıymıydı buralarda! Bir nevi alışkanlık olmuş yazmalarımız, bunu daha öncede söyledim başka sayfalarda bazıları sosyaldir, bazısı kahveye gider, bazısı club, bazısı işinde gücünde! Yazmaya alışmış adamın da kahvesi, klübü, sosyal alanı da artık buralar olur. Sabah çay sohbeti, akşam yemeği gibi alışkanlık bir nevi! Egoluk bir durum yoktur ben bildim ben yaptım durumlar ortada vesselam, yazıyoruz işte arada birşey oldu mu iyi kötü paylaşıyoruz. Birilerinde birşeylet paylaşıyor bilgi çoğalıyor.
    Ama siz siz olun burada her yazan, her gün yazan adam dahi olsa kimseye güvenmeyin. Araştırın öğrenin diyecem ama araştırıp öğrenilecek durumlarından da geçmiyoruz maalesef. Bulunduğumuz çoğrefyanın kaderini yaşatıyorlar yazık! Ytd

4. 100 bin kredi kartı somutu üstünde olandan vergi nedir? Kredi kartı harcamalarını mı kıstırmak, piyasaya likit mi sağlamaya çalışmak, kullandığım paraya vergi mi getirmek! Yoksa bankaların yıllık kredi kartı kullanımı ücretini ellerinden almak, hadi bankalar onu iptal edebiliyor itiraz edince! Dün bankayı aradım limiti düşürmek için henüz yasalaşmadı düşürmesseniz chip para vermeyi falan teklif ettiler. Yahu bu nedir arkadaş dedim. Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Kirletmek nedir hocam. Ben yıllarca bogustum eee sonra ne oldu. Zaman kaybı. Birde olaya tersten bak, Belkide senin orada yazmanı istemeyen, hatta gitmeni isteyen tipler olamazmi da böyle dediler mali yıktı diyerek. Sende geri dönemem artik utanırım hesabına. Yok oyle bir dünya. Burada kimin kim olduğu belli değil, herşey mümkün.
    Ama hakkında itham, suçlama, iftira, karalama, onur kırıcı, haysiyet hakaret gibi durumlar varsa eğer al ekran görüntüsünü sayfa numarasıni ver mahkemeye. Çok mu zor? Bence değil.. ytd
    Söylediğin çok doğru... Geçen hafta mahkeme işi aklımdan geçti, çok sıkışırsam yapabileceğim bir şey, çok kafaya taktığım bir mesele değil de sessiz kalıp, meydanı da boş bırakmak istemiyorum. Onun için baştan yazdım.

6.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    100 bin kredi kartı somutu üstünde olandan vergi nedir? Kredi kartı harcamalarını mı kıstırmak, piyasaya likit mi sağlamaya çalışmak, kullandığım paraya vergi mi getirmek! Yoksa bankaların yıllık kredi kartı kullanımı ücretini ellerinden almak, hadi bankalar onu iptal edebiliyor itiraz edince! Dün bankayı aradım limiti düşürmek için henüz yasalaşmadı düşürmesseniz chip para vermeyi falan teklif ettiler. Yahu bu nedir arkadaş dedim. Ytd
    Selam
    Kredi kartı limitine vergi bence bir sonraki aşama olan bankadaki net varlık vergisinin öncülüdür. Bunu yedirebilirlerse diğerini koşar adım yasalaştırırlar. Benim kişisel olarak aksiyon planım hazır. Limit düşür, harcamaları yurtdışı kartıyla yap. Burdan toplanan parayı da deprem vergisinde olduğu gibi “yol yabacak” dürzüler. Savunma vs hikaye. Bitmedi haramzadeler.

7.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    100 bin kredi kartı somutu üstünde olandan vergi nedir? Kredi kartı harcamalarını mı kıstırmak, piyasaya likit mi sağlamaya çalışmak, kullandığım paraya vergi mi getirmek! Yoksa bankaların yıllık kredi kartı kullanımı ücretini ellerinden almak, hadi bankalar onu iptal edebiliyor itiraz edince! Dün bankayı aradım limiti düşürmek için henüz yasalaşmadı düşürmesseniz chip para vermeyi falan teklif ettiler. Yahu bu nedir arkadaş dedim. Ytd
    Bende 2 kart var biri 300 bin falandır, diğeri 900 bin...Ayda 30 bin lira ödüyorum ödemiyorum kartlara... Aman limit dursun lazım olur misali duruyor. O 750 tl yi asla vermeyeceğim, gerekirse iptal ederim 100 bin altına çekmezlerse, taksitim de yok...

Olmayan paranın vergisini almak ancak Muz Cumhuriyet Türkiye'de olur... Onu da yaptı AKP, bravo demek lazım.

Hesabında 10 milyon olanlardan alsınlar o parayı Bu kadar saçma bir şey olamaz...

Bu arada diğer maddeler de saçma, saatten falan vergi almak, onlar pek konuşulmuyor ama sn Callandor'un dediği gibi onu yersek, bunu, şunu öbürünü de kakalayacaklar millete...

8. Onu yersek bunu yersek diye bir şey kalmadı. Yapıyorlar istedikleri şeyi.
    Kimbilir Acaba saat satışların da artış olmusmudur? Saat piyasası kimin elinde? En azından vergisi çıkmadan faydalanalim diyenler de olmuştur, olacaktır.
    Benim gibi limitini haber sonrası duserenlerde bir çeşit anket gibi. Etki,tepki,rapor ver, reaksiyon ölç!
    Ytd

Sayfa 310/475 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •