20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Çok doğru dedin. Benden başka gerçek resmini profiline koyan biri yok, hiç görmedim. Ama bunun kibir ile hiç alakası yok. Ne ile alakası var? Yüksek özgüven ile alakası var, yalan dolan ile işim olmadığını vurgulamak iile alakası var, gerçekçi olmakla alakası var. Sen tamamen yanlış tercüme etmişsin.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Fedoru özledik. Gelse de bir kaç yorum yapsa.
KY'ların şahıdır o. Tipiğin de Tipiğin bir KY işte. Bu adamın elinde değil 1 milyon TL, 1 milyar TL lik bir risk sermayesi bile olsa yine KY olarak kalacak çünkü terfi etmeye kapasitesi müsait değil. Nereye elini atsa batırıyor.
Muhasebe açısından bakınca böyle bir sonuç çıkıyor olabilir ama bu yanıltıcı.
KKM sisteminin TR ekonomisine getirdiği maliyet, yalnızca ödenen para üzerinden hesaplanamaz. KKM'nin asıl riski, aşırı düşük faiz ortamını uzatması ve buna bağlı olarak enflasyonun artması, döviz rezervlerinin zayıflamasıdır. Kamu kesiminin döviz pozisyonu büyük bir açık verdi bu süreçte. TCMB net rezervleri eksi 70 milyar dolara kadar geriledi hatırlarsınız.
Sonuç itibariyle KKM sistemi, TL bazında tasarruf edenlerden TL bazında borç alanlara bir kaynak transferi yarattı ve bu durum sabit gelirli kesimin alım gücünün hızla erimesine neden oldu. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin katlanmasına yol açtı. Gelir dağılımının en tepesindeki %5 lik kesim varlıklarını dolar bazında katlarken en alttaki %50 lik kesim limon gibi sıkıldı.
Şu haberi yazmam gerekiyor çünkü şu anki küresel likidite koşulları ile doğrudan alakalı. S&P reytingi CCC+ olan yani batığın bir tık üstü reytingi olan ABD`li ve sahibi Türk olan Çobani Yoğurtları firmasının 500 milyon dolarlık tahvil ihracına bunun 8 katı yani 4 milyar dolarlık teklif gelmiş. Adam da ihracı 650 milyon dolara çıkarmış. Yıllık faiz %8.75. Bakar mısınız, reytingi çöp olan bir şirketin ihracına 8 kat teklif geliyor ve adam gayet makul bir orandan borçlanıyor. ABD'de risksiz gösterge yıllık faiz oranı %4 ün üzerinde.
Kıssadan hisse: Küresel likidite çok yüksek. Risk iştahı da aynen öyle. Yatırımcılar ellerindeki fonları koyacak yer bulmakta zorlanıyor.
Investors scarfed down Chobani LLC’s five-year note offering on Tuesday, as a hefty $4 billion order book helped the triple-C-plus rated Greek yogurt purveyor to price the $650 million deal – upsized from a previously planned $500 million – at an 8.75% cash coupon and 99 cent original issuer discount to yield 9.008%. That compares to Bloomberg-reported initial price talk of 9.5% to 9.75%.
Reytingi batığın bir tık üstü olan bir şirketin 5 yıl vadeli tahvilini alacaklarına reytingi bunun çok çok üstünde olan, defter değerine göre %20 iskontolu işlem gören kapı gibi EREGL hissesi alsın bu yankeeler. Hele hele altın bile bulmuşlarken büyük fırsat kaçırırlar eğer almazlarsa.
Yer İmleri