Sayfa 906/1024 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,241 - 7,248 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. artık doları ısıtırlar.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by fnaa1972 Yazıyı Oku
    halkbank temdit 1.0 k %14.40 33 gün 28.08 vade halkbank yeni giriş %14.35 max. para çıkışı istemediği için temdit biraz daha yüksek..

bazı oranlar: finansbank+odea %14.10 şekerbank %14.00 anadolubank % 14.40 (1.0 k üzeri)
    rodeo bu aralar üzüyor. mtler oran vermekten korkuyor. keşke eskisi gibi oran verseler.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    rodeo bu aralar üzüyor. mtler oran vermekten korkuyor. keşke eskisi gibi oran verseler.
    Son 1 aydır ben de gözlemliyorum. KGF kredilerinde fazla pay almak istemediklerini ve almadıklarını biliyorum. Konut kredilerini ise zarar etmek için vermiyoruz demişti mt. Daha çok ballı tüketici kredisi ve KGF dışı nispi yüksek oranlı ticari krediye yoğunlaştı ise ve agresif davranmadı ise, bu süreci fillerin tepişmesi durana kadar fare kovuğunda geçirmek istiyor olabilir.
    Mantıklı bir strateji, ancak süreç uzarsa bu strateji bankaya zarar vermeye de başlayabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. TMV Başekonomisti Sözer, dolar kurunda yeni zirvelerin görülebileceğini söyledi
    TMV Consultancy Başekonomisti İnanç Sözer dolar kuruna ilişkin olarak bir televizyon programında açıklamalarda bulundu
    Sözer bugünkü Fed toplantısında bilanço azaltmaya yönelik bir sinyal ya da Fed üyeleri arasındaki görüş ayrılıklarının fiyatlamalar açısından çok kritik olacağını belirtti. Sözer "Eğer bugün bilanço konusunda adım göremeyecek olsak bile 24-26 Ağustos'taki Jackson Hole toplantılarında önde gelen merkez bankalarının -para politikasında normalleşme isteğine dair- açıklamaları kritik olacak" dedi.
    Gelişen ülke kurlarında değer kaybına paralel olarak TL'nin de değer kaybettiğine dikkat çeken Sözer yılın 2. yarısında gelişen ülke kurlarının bir miktar daha dğeer kaybedeceğini öngördü.
    "YENİ ZİRVELER OLABİLİR"
    Sözer "Gelişen ülke kurlarındaki değer kayıplarına paralel olarak TL'de de değer kaybı var. Küresel faizlerdeki yükseliş ana katalizör olmuş gibi duruyor. Faizlerde yükselişin devamını beklediğimiz için de biz TL ile birlikte diğer gelişen ülkelerde değer kaybının süreceğini bekliyoruz" dedi.
    Dolar/TL 'nin 4 seviyesine çıkabileceğini belirten Sözer "Teknik açıdan bakıldığında kritik seviyeler kırılmış gibi görünüyor. Teknik formasyonlar gerçekleşirse önümüzdeki dönemde yeni zirveler dahi olabilir, 4 ve 4 üzeri seviyeler çok şaşırtıcı olmaz çünkü Güney Afrika randında, Brezilya realinde ve Rus rublesinde ciddi değer kayıpları bekleniyor, biz de bu sepette yer aldığımız için buna paralel TL'de de değer kaybı görebiliriz" yorumunu yaptı.

5.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    15 veren olsa da baglasak .

22'ler gelecek bekleyin, tamam da ne zaman, sonuçta bir gün hepimiz öleceğiz..!!

Yılbaşı 15 16 lar alırız tahmin ediyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar, son 2 gündür yazılanları karşılaştırdığımda ortada bir çelişki tespit ettim.
    Şöyleki,

Crash bekleyen forumdaşlar dolar mevduatına %4 -%4.5 faiz almanın en garantili yol olduğunu savunuyorlar, ancak ortada şöyle bir problem var: Daha evvel de belirtmiştim, bankaların döviz mevduatlarında gözüken 160 milyar dolar civarında para aslında bankaların elinde değil, ellerindeki likidite belki bu değerin yüzde biri kadardır. Yani bu 160 milyar dolar bankaların borç verdiği özel sektör firmalarının bilançolarında, firmaların tek bir kağıt üzerine imzaladıkları teminatlardan ibaret.

Şayet ki bir crash bekliyorsak, bu firmaların da bu dolarları kısa sürede temin etmelerini ve bankalara geri vermelerini bekleyemeyiz. Ayrıca üstüne üstlük özel sektör döviz kredisi talebi var olan döviz mevduatını o kadar aşmış ki bankalar bu 160 milyar doların üzerine bir de yurt dışından 40-50 milyar dolar borçlanmışlar. Yani 200 milyar doların üzerindeki özel sektör borcunu finanse edebilmek için 160 milyar dolar mevduatın haricinde 40-50 milyar dolar da yurt dışından borçlanmışlar.

Ancak tekrar ediyorum bankalara yatırdığınız ve %4-%4.5 faiz aldığınız bu dolarlar bankaların ellerinde değil, hatta Türkiye'de dahi değil, hepsi ithalat yapabilmek için yurt dışına çoktan havale edilmiş durumda.

O nedenle crash bekleyen forumdaşların döviz mevduatlarını bankaya yatırmak fiilini gerçekleştirmelerinde bir çelişki var. Yani crash geliyor deyip, tüm parayı dolar mevduatına yatırdım bir de üstüne %4.5 faiz alıyorum demek kendi içinde tutarlı görünmüyor. Zira bankaya yatırdığınız para orada belki 1-2 saat kadar kalıyor, akabinde özel sektör tarafından borç alınıyor ve ithalatı fonlamak için bankada bulunduğunu zannettiğiniz paranız 1-2 gün içinde yurt dışına çıkıyor.

Sonuç olarak ekonomik sistem birbirine bağlı bir örümcek ağı, o örümcek ağının içindeysek örümceğin karnı acıktığında kimseyi döviz mevduatında ya da TL de olmak kurtarmayabilir.

Ancak eğer forumdaşlar hafif bir crash veya daha ılımlı bir zorlanma bekliyorlarsa döviz mevduatını bankaya yatırıp %4.5 faiz almak mantıklı bir seçim.

Ama büyük crash geliyor herşey çökecek, tüm dövizimi %4.5 ile bu çökecek sisteme yani bankalara verdim demek çok tutarlı değil.
    aslında en önemli konu hep bu; insanlar algı oyunlarıyla sadece "faiz" konusuna yoğunlaşmaları sağlanıyor.. kimse crash vs bir şekilde bankaların zor duruma düşmesi halinde "birikiminin tamamını yada bir kısmını " kaybetmenin ne demek olduğnu bilmiyor zira bunu yaşamamış..

muhtemelen böyle bir durumda imar bankasındaki gibi devletin art niyetli ve kasıtlı bir gaspı asla olmayacak.. gerçekten bankalar zor duruma düşecek ve devlet ciddi boyutta bu tasarrufu karşılamak istemeyecek..

tabi ben bu yazıyı "iyi niyetli" olarak değerlendirdim, dolar alınmasının önüne geçmek gibi bir niyette olabilir vs.. bence yazının tek derdi tasarruf sahibini düşünmek olmalı..

8. Başbakan yardımcısı şimşek: Tcmb üzerinde yönlendirmeyle faizi aşağı çekemeyiz ahaber

Sayfa 906/1024 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •