-
CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

Originally Posted by
derinlik
Merkezi Kayıt İstanbulâun son duyurusunda, (CANTE) paylarının yeniden borsada iÅlem gören tipe dönüÅtürülmesi gündeme geldi. Sermaye Piyasası Kuruluânun yeni düzenlemeleri doÄrultusunda yapılan bu dönüÅüm iÅlemi, payların tekrar borsada iÅlem görebilmesini saÄlamak amacı taÅıyor. Ancak yatırımcılar, halka açık bir Åirketin kaç kez halka arz edilebileceÄini sorguluyor ve bu sürecin piyasa güvenini sarsabileceÄine dikkat çekiyor.
CANTEânin daha önce de halka arz edilmesine raÄmen, payların tekrar iÅlem gören tipe dönüÅtürülmesi, yatırımcılar arasında âBir Åirket kaç kez halka arz edilir?â sorusunu gündeme taÅıdı. Birçok yatırımcı, bu tür dönüÅüm iÅlemlerinin, halka arz sürecinin sürekli tekrarlanıyormuÅ gibi algılanmasına neden olduÄunu belirterek, Åirketlerin yatırımcı güvenini zedeleyen bu tür iÅlemleri Åeffaf bir Åekilde yönetmeleri gerektiÄini vurguluyor.
Duyurunun Ãne Ãıkan Detayları:
⢠Åirket: CANTE )
⢠Nominal Tutar: 149.235.132,00 TL
⢠DönüÅüm İÅlemi: Foneva Portföy Yönetimi A.Å. adına
⢠DiÄer DönüÅüme Giren Åirketler: Garanti BBVA, İÅbir Holding, Kayseri Åeker, Suwen
Yatırımcılar, halka açık Åirketlerin likidite saÄlama amacıyla borsada sürekli dönüÅüm ve arz iÅlemlerine baÅvurmasının piyasa üzerinde güven sorunlarına yol açabileceÄi görüÅünde. CANTE gibi Åirketlerin tekrar eden halka arz süreçleri, piyasa aktörleri arasında tartıÅma konusu olmaya devam ediyor.
Bu RE-PİE Yarırım ve FONEVA, PARDUS PORTFÖY 28.06.2024 tarihinde 2,00 TL fiyattan bu hisseleri almışlardı.
Bunu not olarak düşmüş olalım.
Selamlar
-
operasyonun taşeronları: kendilerini ve vurgunu gizlemek zorunda bile hissetmiyorlar..mahalle bakkalı bile toptancısını dolandırmak istese daha organize davranır.ama patron ve adamları spk yı içeriden kuşatmış olmalılarki oldukça rahatlar..şikayet edelim yinede .
-

Originally Posted by
EGEDUK
Bu RE-PİE Yarırım ve FONEVA, PARDUS PORTFÖY 28.06.2024 tarihinde 2,00 TL fiyattan bu hisseleri almışlardı.
Selamlar
evet sn egeduk ...operasyonun taşeronları: kendilerini ve vurgunu gizlemek zorunda bile hissetmiyorlar..mahalle bakkalı bile toptancısını dolandırmak istese daha organize davranır.ama patron ve adamları spk yı içeriden kuşatmış olmalılarki oldukça rahatlar..şikayet edelim .duran timsah çanta olur ...
-

Originally Posted by
EGEDUK
Selamlar
2,00 den aldıklarımı 1,40 dan sattım %42 zarar ettim bu çok güzel.
doyamadım bi da alacam bi da zararına satacam diyor olabilir.
kemal sunal da izmit pişmaniyesi sattı .
kandırdım enayileri demişti.
dünya boş değil.
-
patronla anlaşıp 0 maliyetlli lotları tahtada dağıtıyorlar işte.kerhaneci portföy diyelim fon falan degil bunlar..yalnız bu kez bu lotları yedirmek için tahtayı 1 lere kadar çekmeleri lazım ,alıcı yok ..
-

Originally Posted by
derinlik
patronla anlaşıp 0 maliyetlli lotları tahtada dağıtıyorlar işte.kerhaneci portföy diyelim fon falan degil bunlar..yalnız bu kez bu lotları yedirmek için tahtayı 1 lere kadar çekmeleri lazım ,alıcı yok ..
yedirmeyle falan uğraşacaklarını sanmıyorum. satılabilir hale geldi. ne zaman isterlerse o zaman satarlar. bu fiyatlardan birbirlerinie tahtada satsalar bile, hiç kimse cesaret edip alış giremez. kaç aydır. bunu yapmıyorlar mı zaten
-

Originally Posted by
regal1
yedirmeyle falan uğraşacaklarını sanmıyorum. satılabilir hale geldi. ne zaman isterlerse o zaman satarlar. bu fiyatlardan birbirlerinie tahtada satsalar bile, hiç kimse cesaret edip alış giremez. kaç aydır. bunu yapmıyorlar mı zaten
haklısınız hocam.ama bedava kredinin çok degerli olduğu zamanlar ,nakit çok degerli ,bekleyeceklerini sanmıyorum ,venezuella ile ilgili bir kaç kap gönderip şanslarını hemen deneyeceklerini düşünüyorum.tahtadaki fiyat umurlarında degil zaten..baksanıza endex 2 bin yukarıda 1.45 e bile nazlanıyor ,zikini kaldırmış bekliyor..
tacirler 1.75 e kaldırdığında portfoyü boşaltıp çıkmak vardı.ne hisseleri kaçırdık.aefes 175,astor 65 ,lere degdi vs vs..
-

Originally Posted by
derinlik
haklısınız hocam.ama bedava kredinin çok degerli olduğu zamanlar ,nakit çok degerli ,bekleyeceklerini sanmıyorum ,venezuella ile ilgili bir kaç kap gönderip şanslarını hemen deneyeceklerini düşünüyorum.tahtadaki fiyat umurlarında degil zaten..baksanıza endex 2 bin yukarıda 1.45 e bile nazlanıyor ,zikini kaldırmış bekliyor..
tacirler 1.75 e kaldırdığında portfoyü boşaltıp çıkmak vardı.ne hisseleri kaçırdık.aefes 175,astor 65 ,lere degdi vs vs..
nakit hala çok kıymetli. benim 14 aydır mevduat faizi zararım milyonu geçti. 1milyar lotun faiz geliri de tahtacının sırtında %100 kazansa kurtarmaz. bunlar borsanın kitabını yazmış çocuklar vardır bi bildikleri. bugüne kadar bekleyenler bence borsadan para kazanmayı hakediyorlar. daha doğrusu en az tahtacı kadar hakediyoruz. tahtacının sırtından hiç inmedim. devam. 2025 sonuna kadar 100 bin lotum kalırsa onuda satmayacağım. hiç satmayacağım.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri