Originally Posted by
Barkley
Ben koşulların yavaş yavaş da olsa piyasalari Banka Sat-Sanayii Al'a doğru iteceği gorusundeyim
Pekala bu olabilir ama demirçelik sektörü sıkıntılı. Genel olarak TR sanayi sektörü çok sıkıntılı, artan faiz ödemeleri ve maliyetler, borç çevirmede zorluk, kredi maliyetinde artış, elde edilen karların yarıdan fazlasının finansman maliyetine gitmesi aşırı değerli TL, taleplerde düşüş, AB'deki durgunluk vs sektörü olumsuz etkiliyor. Ukraynadaki savaş sona ererse doping olur gerçi. Çok fazla atıl kapasite var demirçelikte ve genel sanayi sektöründe. Talep de artmıyor. Mesela EREGL %70 kapasite ile çalışıyor. Bankalara gelince ben uzun vade bakmıyorum. 6 ayı aşan vadeler TR gibi bir ülke için tam anlamıyla muammadır. Her şeyin tek adamın dudağından çıkacak bir kaç kelimeye bağlı olduğu bu ülkede öngörülebilirlik vade uzadıkça çok hızlı bir şekilde SIFIRA doğru gider, vadenin karesi ile ters orantılıdır. TR nin entropisi kendine özgüdür ve farklı hareket eder. +1 olan korelasyon bir bakmışsın - 1 olmuş, Ağustos başından bu yana çoğu zaman BİST'te bunu yaşayıp duruyoruz.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri