İyi günler deniz bey... Yukarda son 20 yılı kapsayacak şekilde amerikan 10 yıllıkları ve $ bazlı xu100 grafiklerini koydum...
Uzun vadeli grafikleri incelemeyi severim ben, bu şekilde bakıldığında sizce de arada bir pozitif korelasyon gözükmüyor mu... yani amerikan 10 yıllıkları tepe yaparken dolar bazlı endeksimiz de tepe yapmış... sert düşüşe geçtiği zamanlarda ise borsa da sert düşmüş... mantık bu ikisi arasında negatif korelasyon olması gerekir diye insanı düşündürüyor, amerikada faizler artarken bizim gibi gelişmekte olan ülkelerden ve borsalardan para çıkmalı ve bizde düşüş yaşamalıyız; faizler düşerken de tam tersi risk iştahı artıp bize fon akışı olmalı aslında... ama grafikler bunun tersini gösteriyor...
Bu konuda fikrinizi merak ettim. Sizce de amerikan 10 yıllıkları ile bizim dolar bazlı endeksimiz arasında uzun vadede bakıldığında bir pozitif korelasyon gözükmüyor mu? Siz bunu neye bağlıyorsunuz? Önümüzdeki dönemde, hele ki şimdi Trump'ın da gelişiyle, yine amerikada faizlerin düşmesi bekleniyor malum... sizce bu bizim $ bazlı endeksimize nasıl yansır? Hareketin geçmişe benzer olmasını mı beklersiniz?
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer İmleri