Sayfa 38/343 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 2737 madde; 297 - 304 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --endeks 30 hisse ve sektöründe lider.... neden bu durumda?...

--bana göre; 4. çeyrek ile 2025 1. çeyreğin bilançolarından sonra bu değerler yükseleceğini düşündükleri için olabilir...ve ayrıca TAYGETA nın altından ne çıkacak acaba belirsizliği de etkiliyor olabilir...

--genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine aykırı olarak yapılan hatalı **stok değişimi ile yaklaşık 867 TL artan brüt kara karşı nasıl bir önlem alınacak?, alınabilecek mi??

**stok değişimleri hesaplanırken (son dönem önceki dönemden çıkarılırken) enflasyon muhasebesi uygulanmış stok rakamları yerine enflasyon öncesi stok rakamlarını çıkarmak

2. Herkese selamlar...
    Vallahi ben onu bunu bilmem....
    103,xx den bende aranıza katıldım....
    Bir çıtır yapalım bakalım....
    Aramızda kalsın;Çıtır çikolataları da çok severim....

Saygılar/Başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Bilançodaki Stokların Kapsamı:

Bilançodaki stoklar genellikle ilk madde ve malzemeler, yarı mamuller, mamuller ve ticari mallar gibi tüm stok kalemlerini içerir. Bu stoklar üretim sürecinde kullanılmak üzere elde tutulan hammaddeleri de kapsar.
    Hammaddeler ve daha üretime girmemiş ürünler bu stoklara dahil edilir ve işletmenin varlıkları olarak gösterilir.
    Satışların Maliyeti Tablosundaki Stokların Kapsamı:

Satışların maliyeti tablosunda ise sadece dönem içinde satışa konu olmuş ürünlerin maliyeti hesaplanır. Bu nedenle, henüz üretime girmemiş veya satışa sunulmamış hammaddeler bu hesaplamaya dahil edilmez.
    Satışların maliyeti tablosu, dönemin başında mevcut olan bitmiş ürünler ve yarı mamullerden dönemin sonunda kalan stokların çıkarılmasıyla hesaplanır, dolayısıyla sadece satılan ürünlerin maliyetini yansıtır.

forumda kasıtlı olarak YALAN BİLGİ verilmektedir.

4. Satılan mamuller, şirketin elinden çıkmış ve artık birer varlık olmadığı için bilançoda stoklar bölümünde yer almaz. Bilanço, belirli bir tarihteki şirketin mali durumunu gösteren bir tablo olduğu için, satılan mallar bu tablonun kapsamı dışında kalır.

Bu durumun neden önemli olduğunu daha detaylı açıklayalım:

Bilançonun Amacı: Bilançonun temel amacı, şirketin sahip olduğu varlıklar, borçları ve öz kaynakları hakkında net bir resim çizmektir. Satılan mallar, artık şirketin sahip olduğu bir varlık olmadığı için bilançoda yer almaz.

Gelir Tablosuna Yansıma: Satılan malların maliyeti, gelir tablosunda "Satışların Maliyeti" olarak gösterilir. Bu sayede, satışlardan elde edilen gelirin ne kadarının maliyetlere karşılık geldiği ve ne kadarının kar olarak kaldığı hesaplanır.

Özetle,

Bilançoda Ne Yer Alır: Bilançoda, şirketin sahip olduğu tüm varlıklar (örneğin, nakit, alacaklar, stoklar, makine ve teçhizat) ve borçları (örneğin, alacaklar, borçlar) yer alır.
    Satılan Malların Yeri: Satılan mallar, artık bir varlık olmadığı için bilançoda yer almaz. Ancak, satışların maliyeti gelir tablosunda gösterilir.
    Bu durum, muhasebe ve finans alanında temel bir prensiptir ve şirketlerin mali durumlarını doğru bir şekilde değerlendirmeleri için önemlidir.

5.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Herkese selamlar...
    Vallahi ben onu bunu bilmem....
    103,xx den bende aranıza katıldım....
    Bir çıtır yapalım bakalım....
    Aramızda kalsın;Çıtır çikolataları da çok severim....

Saygılar/Başarılar
    hoşgeldiniz dipsiz kuyuya ...ne olduysa bu dubai çukulatasından sonra oldu zaten...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

6. bilgi eksikliği olanlar sizi yanıltmasın..dikkatli olun

7. Fenerbahçe'nin Ülker ile olan stat isim sponsorluğu anlaşması 2025'te sona erecek. Ülker'in yeni bir teklif vermeyi düşünmediği belirtilirken Ali Koç'un hedefi Fenerbahçe'nin kasasına rekor bir gelir koymak

https://www.ntvspor.net/foto-galeri/...2603f7729979/3

Satışların maliyeti tablosu, dönemin başında mevcut olan bitmiş ürünler ve yarı mamullerden dönemin sonunda kalan stokların çıkarılmasıyla hesaplanır, dolayısıyla sadece satılan ürünlerin maliyetini yansıtır.

--denmiş yukarıda (çok doğru bir ifade)....

--bu tablo ve ifadeye göre hesaplamayı hep birlikte yapalım....

--çok bilgili arkadaş....buyurun hesabınızı yapın....

Sayfa 38/343 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •