Şu ilacı vermemiz için şuraya imza at demeyeceksin sadece. Niye verdiğini gerçekten bileceksin o ilacı. Artık deneme zamanı geçti. Randomize çalışmalar ve metaanaliz ler var. Okuyacaksın, okuyanı dinleyeceksin. Sonra hasta na anlatacaksın. Evet çocuğa anlatır gibi anlatacaksın.
Ve tıp ilminin anayasasını unutmayacaksın. Önce zarar vermeyeceksin. Vucuda zaman tanıyacaksın. Kimi geç kimi erken iyileşir. Sabırlı olacaksın. Tedavi üstüne tedavi denemeyeceksin. Herşey zamanla olgunlaşır. Her hücrenin zaman ihtiyacı var.
Hasta ben iyiyim diyorsa duracaksın. Yemesini, içmesini soracaksın. Büyük abdestini, uykusunu, moralini
Bunlar iyiye gidiyorsa yok Ldh bir birim arttı, yok bt de bilmem ne kadar tutulum var. Bunlar tali şeyler. Hasta sana iyiyim diyorsa iyidir. Dur ve bekle!
Benden küçük ve kıdemsiz doktorlara yazdım. Hocası olduklarım zaten hocamızdır der uslubumu bilirler. Diğerleri de kusuruma bakmasın bazen öyle şeyler duyuyorum ki öfkem kalemime yansıyor. Allah hepinize kolaylık versin. Sevgiler.
Yer İmleri