Sayfa 421/458 İlkİlk ... 321371411419420421422423431 ... SonSon
Arama sonucu : 3663 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bizimki de buna benzer birşey olacak sanırım, emlakçının anlattığı buna yakın. Satın almadan önce satıcıyla tapuya gidip emlak üzerinde haciz vb olmadığını kontrol ettiniz mi?
    Aradaki fark kimin banka hesabindan cikti sizinmi esinizinmi sizin veya esinizin hesabindan ciktiysa 5 yil icinde vergi cezasi ile karsilasma ihtimaliniz %95
    Emlakcilar bu isleri bilmez bilsede soylemez alicaklari komisyona bakar.ml.d. buisleri takip eden ozel birim var.her yapilan tapu isini tapu ve banka inceliyorlar

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bizimki de buna benzer birşey olacak sanırım, emlakçının anlattığı buna yakın. Satın almadan önce satıcıyla tapuya gidip emlak üzerinde haciz vb olmadığını kontrol ettiniz mi?
    Etmedik. O konularda emlakciya ve ev sahibine güvendik. Zaten kiracisi oldugum daire oldugu icin ev sahibinide emlakciyida 1 yildir taniyordum.... Haciz falan olsa tapu engel olurdu heralde diye dusunuyorum ,pek de arastirmadim

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Aradaki fark kimin banka hesabindan cikti sizinmi esinizinmi sizin veya esinizin hesabindan ciktiysa 5 yil icinde vergi cezasi ile karsilasma ihtimaliniz %95
    Emlakcilar bu isleri bilmez bilsede soylemez alicaklari komisyona bakar.ml.d. buisleri takip eden ozel birim var.her yapilan tapu isini tapu ve banka inceliyorlar
    Yillardir bu iş bu sekilde yapilmiyormu ? Bu sekilde vergi cezasi alan varmi ki ?

Diyelimki ceza geldi , bunu neye dayandiracak ?
    Parayi cektim yedim ,nasil ispat edecek veya neye gore ceza kesecek?

Tersten dusunursek, olduda satis islemi iptal edildi, bu durumda elden verilen para ile ilgili ortaya cikacak magduriyette,mahkemeler veya devlet sen bu parayi gercekten verdinmi diye arastirma yapip,,, ooo gercekten vermissin onuda geri alacaksinmi diyor, yoksa sen boyle gostermişsinmi diyor ???

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Mly de
    ki birim satin alinan evin ilan sitesi den satis
    fiatini kaydediyor. İlandaki fiattan satilinca tapudada rayic karsilastiriyor Tabi ilana girmeden satilanda boyle bir durum yok.artik sari stede mly ye entegre biryil once basladi.akrabam birbicik yil once alici farki akrabamdanhesabindan ayni gun hesaptan 2 sefer para cikti . Saticinin hedabada ayni gun 2 sefer para girdii ilan fiatiyla capraz tespit ve akrabaya.saticiya ve emlakciya ucunede harc cezasi geldi ve kisa surede QUOTE=bzaferb;6933252]Yillardir bu iş bu sekilde yapilmiyormu ? Bu sekilde vergi cezasi alan varmi ki ?

Diyelimki ceza geldi , bunu neye dayandiracak ?
    Parayi cektim yedim ,nasil ispat edecek veya neye gore ceza kesecek?

Tersten dusunursek, olduda satis islemi iptal edildi, bu durumda elden verilen para ile ilgili ortaya cikacak magduriyette,mahkemeler veya devlet sen bu parayi gercekten verdinmi diye arastirma yapip,,, ooo gercekten vermissin onuda geri alacaksinmi diyor, yoksa sen boyle gostermişsinmi diyor ???

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOTE]

5. İlan sitelerinden satis ve alista dikkatli olmak gerekiyor.yoksa odeme tebligati kapida ha 1-2 ay bir yil 3 yil gelmezse tamam gelmez artik dememek lazim 5 yilin dolmasina bir iki ay kala gelir

6.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Aslında emlak vergisinin de gerçek rayiç bedele göre yükselmesi gerekiyor ama bildiğim kadarıyla belediyelerin internet siteleri üzerinden emlak vergisini sistem düşük rayiç bedel üzerinden hesaplıyor. Böylece aynı konumdaki herkes aynı miktarı ödüyor. Belediyeler maliye gibi davranmıyor. Düşük rayiç bedeli yeterli kabul edip vatandaşın üzerine gitmiyor. Aslında amaç yeter ki herkes düşük bir rayiç bedeli ödesin. Çünkü gerçek rayiç bedelin peşine düşerlerse belediye bütün vatandaşlarla davalık olur. Ki hiç bir belediye bunu istemez.
    tesekkurler

Ayhan isimli arkadas tersini soylemisti ama sanirim o tahminde bulundu. Cunku bende ayni sizin gibi dusunuyorum.

7. Elden ödeme konularının şu sıralar incelemeye takılacağını düşünmüyorum.
    Fakat evi üzerine alan kişi olarak bankadan 8 milyon çekip bu parayı bir yere verdiğinizi ispatlamadığınız sürece 1 2 sene sonra bununla ilgili vergi dairesine gideceğiniz kesin.

Memurları eskisi gibi pc başında oturtmuyorlar, Proaktif olarak çalıştırmaya başladılar.
    Bulunduğum yerde kira geliri beyan etmeyen ev sahiplerinin kiracılarının evlerine gidip tutanakla işlem başlatıyorlar.

Bu arada bu evi ben alsam bende elden verirdim o ayrı.

8. Cevremde o kadar cok alan satan oldu hic ceza alan duymadim hepside rayic bedel uzerinden tapu harci odedi

Ama tabi daha 5 sene gecmedi uzerinden

Sayfa 421/458 İlkİlk ... 321371411419420421422423431 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •