Sayfa 2047/2198 İlkİlk ... 1047154719471997203720452046204720482049205720972147 ... SonSon
Arama sonucu : 17582 madde; 16,369 - 16,376 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

Nükleer bomba patlamıyor galiba...Elektrik kesintileri var.
    https://x.com/_ErkanOz/status/1860405887619211662

Erkan Öz
    @_ErkanOz
    ·
    7s
    1-Youtube’da the Economist 2025 kapağını incelerken

En tepede yer alan Satürn 🪐 sembolüne dikkat çekmiştim

Jordan Maxwell, David Icke vb araştırmacılara göre

Mevcut sistem tamamen Satürn tapımı üzerine kurulmuştur

Programda aklımdan çıkan 1 ayrıntıyı burada paylaşmak isterim
    2-Roma’da Capitoline Hill (Collis Capitolinus) adlı bir yer var

Tapınakların bulunduğu bu tepe Roma’nın dini merkezi

Adının Caput ya da Capital ya da olmasının nedeni

İlk tapınak inşa edileceği zaman kazılan topraktan bir baş (head, kapital) çıkması
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Capitoline_Hill

3-Capitoline Hill’in eski adı ise Mons Saturnius

Yani Satürn Tepesi

Satürn eski Yunan ve Roma’da çok önemli bir tanrı

Zamanın, Mevsimlerin, Değişimin, Üretimin, Zenginliğin ve Ölümün tanrısı

Yunan mitolojisindeki adı: Kronos

Bugünkü Azrail betimlemeleri muhtemelen Kronos kökenli

4-Roma’daki Capitoline Hill’in aynısı

ABD 🇺🇸 kurulurken de inşa edilmiş

Bugün Washington’da Capitol Hill yani Satürn Tepesi var

Ve devletin kalbi burada

Kongre Binası (ki onun da adı Capitol), Yüksek Mahkeme, hemen yakınında Beyaz Saray vs vs

ABD = Satürn Kültü diyebiliriz

5-Programda aklımdan çıkan kısım:

Bugün İngilizce’de Capital (Satürn)

Hem Başkent, hem de Başpara yani ‘sermaye’ anlamına gelir

Karl Marx’ın ünlü eserinin adı da ‘Das Kapital’dir

Sermaye düzeni = Kapitalizm’dir
    6-Başka araştırmacılar da bunu görmedim (siz gördüyseniz beni uyarın)

Sanırım dünyada ilk söyleyen ben olacağım:

Kapital = Satürn veya
    Kapital Tepesi = Satürn Tepesi

Olduğuna göre

Son 300 yıldır dünyaya hakim olan sistem

Kapitalizm = Satürnizm

Oluyor
    7-İşte Satürn 🪐 mevcut ‘kurulu düzen’

Yani ‘establishment’ için bu kadar önemli bir sembol

Dolar, Bitcoin, IMFCoin, altcoinler vb konuları konuştuğumuz

The Economist 2025 videomuzu

Bir de bu gözle izleyebilirsiniz
    @erefefik

Satürn yerine hilal mi gelmeli?

Bir de bu falcılar, Satürn tesiri v.s. söylerler. Acaba orada da benzer bir kültür mü var?

https://muratulker.com/y/tanidiginiz...askani-var-mi/

Murat Ülker bir iş adamı.
    Ali Koç gibi aktüel olmakta.
    Gözlerden uzak bir hayatı tercih etmiyor gibi.

Arka planda var mıdır bir hedefi?

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Satürn yerine hilal mi gelmeli?

Bir de bu falcılar, Satürn tesiri v.s. söylerler. Acaba orada da benzer bir kültür mü var?
    Satürn, Roma Tanrısı'dır. Roma, düzen demektir, temel direklerinden en önemlisi Satürn'dür.

Roma Mitolojisinde Altınçağ Tanrısı olarak da bilinir. Diğer tanrılar (krallar) gibi gökyüzünde değil yeryüzünde yaşar. Yunan mitolojisindeki karşılığı Kronos'tur. Zamanı kontrol eder, disiplin ve ahlak kurallarını belirler, tarım ve hasat konusunda ise semboldür.
    Hilal, Konstantinopolis'in simgesidir. Konstantinopolis, Artemis'e adanmıştır. Artemis'in simgesi; hilal, ok ve yaydır. Artemis, Konstantinopolis'in koruyucusu, Ay Tanrıçası'dır. Dünyada iki güç odağı ve iki temel kült var: Ay Kültü ve Güneş Kültü. Roma, Ay Kültü'ne dahildir. Bu sebeple; Doğu Roma'nın İstanbul bayraği aşağıdaki gibidir:

Yani Satürn de Hilal de aynı tarafta. ''Türküm, doğruyum, çalışkanım'' diye kodlandığınız için bir türlü anlamıyorsunuz, efendim. )))))))))

Türk, zurnanın üçüncü deliği. Yahudi, zurnanın ikinci deliği. Roma, zurnanın birinci deliği.
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

Burası bir laboratuvar. 15 günlük elektrik kesintisi sonrası her ülke bu duruma düşürülebilir.
    14/10/2021'de yazmışım bu mesajı. Video silinmiş. Economist kapağında, Satürn'ün altında bir şehir merkezi resmi var. Erkan Öz bunu finans merkezi olarak yorumladı. Sonra da ''herşey normal'' dedi. Fakat o şehir merkezinde ışık yok. Hiç ışık yok.
    Elektrik kesintileri uzun sürebilir, mesela 15 gün ve süreklilik arzedebilir. Her ay 15 gün gibi.
    @erefefik

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    https://muratulker.com/y/tanidiginiz...askani-var-mi/

Murat Ülker bir iş adamı.
    Ali Koç gibi aktüel olmakta.
    Gözlerden uzak bir hayatı tercih etmiyor gibi.

Arka planda var mıdır bir hedefi?
    Yazara göre günümüzün dijital çağında itibar, basit bir meta veya ürün gibi tek boyutlu bir bakış açısıyla ele alınması gereken bir kavram olmaktan çok daha ötededir. Kurumların itibarı, karmaşık bir denge sisteminde duran ve sürekli olarak değişebilecek bir “algıdan” oluşmaktadır. Bu algı, kurumsal davranışlar, değerler, kararlar ve eylemlerin bir sonucu olarak şekillenir. Hepimiz biliyoruz ki, ne kadar önemsiz veya zararsız görünse bile, her bilgi göz açıp kapayıncaya kadar “viral” olma potansiyeline sahip. Bu durum, on yıllarca yatırım yapılarak inşa edilen itibarların dakikalar içinde yerle bir olmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle, hiper bağlantılı bir dünyada itibar, kurumsal başarının kritik bir bileşenidir.
    Murat Ülker'in yerinde olsam hızla küçülürdüm.
    ''Karmaşık bir denge sisteminde duran ve sürekli olarak değişebilen algı'' var ya, işte o algı, bitcoinin 100 bin dolarlık değeriyle dengede durabiliyor. İşte bu değer, senin ve pek çok insanın aklının almadığı bir değerdir. Sistem çöktü, sistemin çöktüğünün herkes farkında ve sürekli para basıyorlar, enflasyon rakamlarını da düşük açıklıyorlar.
    Erkan Öz diyor ki, bono krizi geliyor ama şuan değil diyor. Ne zaman? Economistin kapağına göre kum saatindeki kum bittiğinde. Kum saatindeki kumun bitmesi ne kadar sürecek abi?
    Elektrik kesintisi olduğunda, mesela İstanbul'da sadece 3 gün yetecek gıda var. Elektrikler kesildiğinde, kameralar çalışmayacak. Aşağıdaki kanun niye çıktı sanıyorsunuz?

Böylece, ruhsatsız silah taşıyan, satın alan ve bulunduranlar 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
    Neyse ben kötümser yazmaya devam etmeyeyim. Böyle bir ortamda can, mal, namus güvenliği kalmaz. Herkes tuttuğunu halleder. Aşağıdaki yazı iyiymiş:

https://muratulker.com/y/faiz-yasagi...n-aile-medici/
    @erefefik

7. 6 gün önce ne demişti?

AKP'nin Batman'daki kongresinde laiklik üzerinden muhalefeti hedef alan Tekin, "Sizin anladığınız laik şu; 1940'lı yılları hatırlayın, camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın Kuranı Kerim öğrenmesini yasaklamak. Ben evrensel laiklikten yanayım, sen Türkiye'ye özgü, kendi icat ettiğin laiklik kavramını bana dayatıyorsun" ifadelerini kullandı.
    Ben ''görevden alınır'' demiştim. Bugün esas duruşa geçmiş, kulağını feci çekmişler:

https://x.com/atlashbr/status/1860706914851557787

atlas haber
    @atlashbr
    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.
    Linkte video var. Ben olsam istifa ederdim.

Furkan Bölükbaşı
    @furkancerkes
    ·
    2s
    Son kalesin dedik, yanındayız dedik.

Asla diz çökme hocam.

Bu seferlik görmezden geliyoruz.
    )))))))))))))))))))))))))))))))
    @erefefik

8. Elon Musk

@elonmusk
    SPQR
    https://tr.wikipedia.org/wiki/SPQR

Ba ba ba ba... Artık bütün yollar Roma'ya çıkar.

S.P.Q.R. (Senatus Populusque Romanus; Roma Senatosu ve Halkı), eski Roma'da cumhuriyet döneminin mutlak yasama yürütme organının simgesi. Logoları şehirde halen pek çok binada ve kamu alanında görülebilir.

İmparator Augustus dönemine kadar Roma Cumhuriyeti 3 büyük aile ve S.P.Q.R. yani senato yönetimi altındaydı. Mutlak yasama ve yürütme gücü Roma halkı ve senatosundaydı. S.P.Q.R. daha sonraki yıllarda imparatorluk yönetimi olmasına karşın bozulmayan senato sisteminin ve ona bağlı lejyonların simgesi haline geldi.
    @erefefik

Sayfa 2047/2198 İlkİlk ... 1047154719471997203720452046204720482049205720972147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •