Sayfa 68/164 İlkİlk ... 1858666768697078118 ... SonSon
Arama sonucu : 1306 madde; 537 - 544 arası.

Konu: Xu030 endeks

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Seçimlerde radikal sağcı AfD irtifa kazanıp anahtar parti haline gelebilir. O zaman ab’de deprem olur...
    Almanya’dan sonra Hollanda da kara sınırlarında tam kontrollere başlıyormuş. Hollanda’nın tüm sınırları schengen ülkeleriyle....

Hollanda ayrıca bazı schengen ülkeleri için havayolu kontrolleri de başlatacakmış...

Afd iktidar olmaları halinde euro’ya tekme vurup mark’a dönüş yapma, nükleere dönüş ve boru hatları ile Rus gazı alma vaadlerinde bulunmuş....

Muhtemelen Afd iktidar ortağı olacak ama hiçbir parti afd ile ortaklığa girmek istemiyor. O zaman da geniş tabanlı koalisyona ihtiyaç ortaya çıkar. Bu durumda afd ana muhalet parti olur ki bir sonraki seçimlerde doğru mesajlar verip, yanlış işler yapmazlarsa Almanya’nın en büyük partisi haline gelme şansları doğar.

Tabi anayasayı koruma mekanizması, Alman derin devleti devreye girmezsa...

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu arada başlık sahibi Ozan Erol un da 5. nicki sanırım, en azından benim bildiğim 4. Başkaları da vardır

Ama hakkını teslim edeyim. Şu piyasalarda tandığım en donanımlı 5-10 kiişden biridir. Forumda da ilk3 e girer.
    cauti, o senin teveccühün.. geçmiş nickleri saymadım ama 10'dan fazladır.. tabii, eskiden farklı bi platformdu, çok sağlam isimler vardı, kentuf casaubon kaptan erol vd artık yok, alışkanlık icabı yazıyorum ben de

3. suriyenin savaş öncesi nüfus yapısına bakıyorum- 22 milyon nüfusun %60 sünni arap %10 nusayri arap %10 sünni kürt ve %20 türkmen hristiyan dürzü vs.. ülkeyi on yıllrdır nusayri azınlık yönetiyor, iç savaşın temel sebebi nusayri baas rejiminin iktidarı paylaşmak istememesiydi, çoğunluğa sahip sünniler savaşın kaybedeni oldu, yurtdışına göçen 6 milyon ezici çoğunluğu sünniler, ayrıca idlibe sıkıştırılan 3-4 milyon da yine sünniler.. htş ve smo bu halk çoğunluğunu temsil eden askeri oluşumlar ve halep sünnilerin başkenti.. türkiye mülteci akını devam etmesin diye oluşturdu o tampon bölgeyi

anladığım kadarıyla zaten son aylarda rejim oraya saldırmak istiyor, bunlar da karşı savaşa hazırlanıyordu, bölgenin hamisi olarak mit izin vermiyordu, bi çözüm bulmak için türkiye defalarca çağrı yaptı ama rejim çözüme yanaşmadı, sonunda izin verdi mit.. htş denen yapı cia etkisi altında mit'le alakası yok, zaten halepte htş kürtlere bi şey yapmıyor, barış önerdi onlara.. smo içinde bazı gruplar direkt mite bağlı, ve o gruplar tel-rifat denen ypg kontrolündeki bölgeyi ele geçirdi, güneyle bağlantısını kesti

rejimin büyük hamisi rusya idi, bi kaç gündür sosyal medyada rusçu hesaplar türkiyeye öfke kusuyor bu yüzden.. neticede tr batı kampının yanında yer aldı, yeni abd yönetimiyle yeni bi sayfa açma niyetini beyan etmiş oldu.. bu da bist için çok pozitif orta vadede

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    bizim borsa için önemli olan türk- amerikan askeri ilişkilerinin hızla düzelmekte oluşu.. pentagon'dan yeşil ışık yanması, batılı fon yöneticileri nezdinde en büyük sinyaldir, yok dezenflasyon programı yok yapısal reform yok hukuk guguk bunlar boş laf, bunlar işin latifesi.. türkiye- batı ilişkileri biraz daha düzelsin, yağmur gibi para yağdırırlar

caatsa- asels hikayesini de hep hatırda tutmak lazım

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    ortadoğuda kartlar hergün yeni baştan dağıtılıyor.. pandemi zamanı bay kemal muhteşem bi açılım getirmişti, hatırlar herkes- virüsün bulaşma tehlikesine karşı kahvehane oyunlarında her el yeni deste açılmasını önermişti, bunu bile akıl edemeyen iktidara verip veriştirmişti

israil- hizbullah ateşkese varıldı, nato başkanı önce abd'ye gitti yetkisiz trump'la görüştü, ordan doğruca ankara'ya geldi, akşamına amerikalılar 5 senedir süren askeri blokajı kaldırdılar "tamam ya, s-400 falan önemli değil, size f-35 satalım".. ertesi gün suriye muhalifleri halep'e doğru fetih harekatı başlattı, abd/isr kontrolündeki htş (nusra) ve tr kontrolündeki öso grupları ortak bi saldırı başlattı, mit'in organize ettiği bölgedeki arap aşiretler de katıldı.. esed soluğu anında moskova'da aldı, n'olur yetişin demek için.. halbuki reis elini uzatmıştı esed'e son zaman, esed işin oluruna gelmemişti bi türlü, ama işte reisin elini sıkmayanın eli kırılır

rejimin destekçisi rusya/iran/hizbullah üçü de en zayıf anlarında yakalanmış durumda, ne ölçüde müdahale edebilecekler göreceğiz..

.
    Reisin aklı yerinde mi Acaba? Olan/bitenlerden ne anlıyor? Bizim bidenın geri plana çekildiğini uzun zamandır biliyoruz..
    Karar vericiler kim, bilmiyorum. Reisin adı var, kendi yok gibi Bi durum ortada zaten..

Asıl konu, bizim borsa için dışardan beklediğimiz paranın asla gelmeyeceği.. Bu şartlar altında, başta islamcı reis olduğu sürece 20 senedir sürekli çıkış yapan parayı, üstelik sanayisi irtifa kaybeden bir ülkeye radikal bir dönüşle ihya olacağımızı hayal etmek bu sabahın fantazisi olsa gerek..

Sürekli yurtdışına para çıkarıp, indiren milyar dolarlık bademspordan başka bir esaslı oyuncu/yatırımcı olmayacak. Sahip çıkalım [emoji846]

5.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    cauti, o senin teveccühün.. geçmiş nickleri saymadım ama 10'dan fazladır.. tabii, eskiden farklı bi platformdu, çok sağlam isimler vardı, kentuf casaubon kaptan erol vd artık yok, alışkanlık icabı yazıyorum ben de
    Söz konusu olan finansal piyasalar, özellikle de hisse piyasası ise(spot+viob) ise babamın oğlunu tanımam. Kolay kolay kimseyi beğenmem, kendimi de baya beğenirim Bu konuda yazdıklarım abartı değil, hak ediyorsun.

20 yıl öncesini de net hatırlıyorum, KMX, Tedcen(necdet ti ismi her halde) gibi çok kalite isimler vardı. Hatta, 10 yıl önce buralarda moderasyon yapan, temel analiz bölümünde yazan Jondowes vardı, şimdi X de e507 ismiyle yazıyor ve fintweet camiasının en çok takdir gören 3-5 isminden biridir.

Bir de xtraderx gibi adam yerine koymadığım, ama kendisini dev ynasında görenler vardı. Şimdi aparatv de üstadlık oynuyor, ama aynı şişinme, aynı dünyaları biliyorum, bu işin kralı benim pozları devam ediyor.

Finansal piyasalar en boş adamların, en dolu adam, üstadı azam endamıyla ortaya çıktığı bir arena. Bu yüzden hak ettiğini düşündüğüm gerçekten iyi olduğuna kani olduğum kişileri de çekinmeden över, desteklerim. Yoksa, ortalık şarlatanlara kalıyor.

Hatta derim ki, finansal piyasalarda gerçekten iyi olanlar mütevazılık yapmasın, bir nevi kahinlik yapıyorusun. Buralar tasavvuf tekkesi değil, alçakgönüllülük vs, fazla tevazuya gerek yok. Alçakgönüllülük, tevazu vs bunları reel hayatınızda uygulayın, bir hırka bir lokma yaşayın, vs...ama piyasalarda bunu yapmanız hem doğru değil, hem mantıklı değil.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Reisin aklı yerinde mi Acaba? Olan/bitenlerden ne anlıyor? Bizim bidenın geri plana çekildiğini uzun zamandır biliyoruz..
    Karar vericiler kim, bilmiyorum. Reisin adı var, kendi yok gibi Bi durum ortada zaten..

Asıl konu, bizim borsa için dışardan beklediğimiz paranın asla gelmeyeceği.. Bu şartlar altında, başta islamcı reis olduğu sürece 20 senedir sürekli çıkış yapan parayı, üstelik sanayisi irtifa kaybeden bir ülkeye radikal bir dönüşle ihya olacağımızı hayal etmek bu sabahın fantazisi olsa gerek..

Sürekli yurtdışına para çıkarıp, indiren milyar dolarlık bademspordan başka bir esaslı oyuncu/yatırımcı olmayacak. Sahip çıkalım [emoji846]
    tabii ki reis tek başına karar vermiyor, 2016'dan beri derin devletle iktidarı paylaşıyor.. yani mit, genelkurmay, dışişleri bürokrasisi.. tek adam herşeye karar veriyo' gibi laflar ancak düşük zekalı malakların inanabileceği şeyler.. yeni sistemin şöyle bi farkı var- devletin muhtelif kurumları eskiden kendi içinde çatışırdı, yargı askeriyye polis mit vs hepsi kendi gündemlerine göre hareket ederdi, hepsi dış etkiye açıktı, şimdi devlet ilk defa yekpare hareket edebiliyor, uzun vadeli stratejik planlama yapılabiliyor, bu majör bi değişiklik..

borsaya dışardan beklediğimiz pararnın gelmesi için ilk defa ortam oluşuyo, o paranın gelmesi ekonomi yönetiminin kitap ne diyosa harfiyen onu yapmasına değil, türkiyenin batıyla birlkte hareket etmesine bağlı.. halep harekatıyla tr safını net olarak ilan etti, rusya-çin cephesi için hayal kırıklığı ama tr batıdan uzaklaştığında çin de hiç yardımcı olmamıştı, mesela 5 sene evvel çin merkez bankası 50 milyar bi swap hattı açmış olsaydı, o dolar yükselişi hiç bi şekilde yaşanmazdı

demokratlar gidip trump gelince türk devleti de tercihini açıklamış oldu

7. destekten döndü gibi, zaten aşağı gidiceni hiç beklemiyodum, bu kadar eksi başlaamsı koç-ykbnk yalanlamasını yalandan fiyatlamasıymış gibi gözüküyor.. satılmıyomuş diye ykbnk daha aşağılara gitmesi hiç mantıklı gelmiyor- tamam satılmıyormuş, ama niye akbnk ve garan'dan daha düşük çarpanla fiyatlansın ki ? pd/dd çarpanları garan 1.65, akbnk 1.37, ykbnk 1.28, bu saçma çünkü ykbnk müşteri portföyünde ülkenin en büyük grubu var, en yüksek onun fiyatlanması lazım nşa

8.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    suriyenin savaş öncesi nüfus yapısına bakıyorum- 22 milyon nüfusun %60 sünni arap %10 nusayri arap %10 sünni kürt ve %20 türkmen hristiyan dürzü vs.. ülkeyi on yıllrdır nusayri azınlık yönetiyor, iç savaşın temel sebebi nusayri baas rejiminin iktidarı paylaşmak istememesiydi, çoğunluğa sahip sünniler savaşın kaybedeni oldu, yurtdışına göçen 6 milyon ezici çoğunluğu sünniler, ayrıca idlibe sıkıştırılan 3-4 milyon da yine sünniler.. htş ve smo bu halk çoğunluğunu temsil eden askeri oluşumlar ve halep sünnilerin başkenti.. türkiye mülteci akını devam etmesin diye oluşturdu o tampon bölgeyi

anladığım kadarıyla zaten son aylarda rejim oraya saldırmak istiyor, bunlar da karşı savaşa hazırlanıyordu, bölgenin hamisi olarak mit izin vermiyordu, bi çözüm bulmak için türkiye defalarca çağrı yaptı ama rejim çözüme yanaşmadı, sonunda izin verdi mit.. htş denen yapı cia etkisi altında mit'le alakası yok, zaten halepte htş kürtlere bi şey yapmıyor, barış önerdi onlara.. smo içinde bazı gruplar direkt mite bağlı, ve o gruplar tel-rifat denen ypg kontrolündeki bölgeyi ele geçirdi, güneyle bağlantısını kesti

rejimin büyük hamisi rusya idi, bi kaç gündür sosyal medyada rusçu hesaplar türkiyeye öfke kusuyor bu yüzden.. neticede tr batı kampının yanında yer aldı, yeni abd yönetimiyle yeni bi sayfa açma niyetini beyan etmiş oldu.. bu da bist için çok pozitif orta vadede
    Bu konuda x te bir şeyler yazdım. Bence esad ve tr için win win ansı var..umarım değerledirir esad...ama rusya, iran vs ister mi? abd ve israil zaten çözüm istemez.

https://x.com/cautionary53/status/1863103817530675626
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 68/164 İlkİlk ... 1858666768697078118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •