Sayfa 62/298 İlkİlk ... 1252606162636472112162 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 489 - 496 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Ben Akbank kullanıyorum. Yakın zaman önce komisyonları düşürdüler, midas gibi oldu. Ama kullanım kolaylığı konusunda karşılaştırma yapamayacağım. Başka bir şey kullanmıyorum çünkü. Bizim borsada işlem yapmaya göre biraz karışık önce deneme alım satımı yapmanızı öneririm.
    Palantir aşırı primli, short pozisyonda da longda da insanı dumura uğratabilir.
    Teşekkürler uyarı için, ben bulaşmam öyle kağıda. İlk önce temel analiz yaparım, ondan geçen kağıtlara sonra tekniğine ve sektör analizine bakarım sonra sahibi bile önemli TR de . Temel de de F/K , FD/FAVÖK, FD/Satış lardan biri çok cazip olmalı benim için.

2. Bu arada Türkiye borsasına uzun vadeli yatırım yapıyorum derken çok dikkatli olmak lazım. Aslında detaya girmeye bile gerek kalmadan, inanılmaz boyutlara ulaşan riskleri bir çocuk bile görebilir. Kuzeyimizde 2. dünya savaşından beri en şiddetli çarpışmalar ve kayıplar görülüyor. Teçhizat kayıplarına baktığınızda rakamlar korkunç gözüküyor ki sarf edilen cephane dahil değil bunlara. Güneyimiz zaten global terör serbest bölge olacak diye korkuyoruz, bir ülke daha haritadan silinecek gibi. Doğumuz da kaynayan kazan; İran, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan... Hangisine baksan potansiyel sorun. Daha önemlisi bunların hepsi dünyanın yaptırım uygulaması altındaki ülkeler listesinin ilk beşi, biz bu ülkelerle sınır ve dost olma avantajıyla iş yapmaya çalışıyoruz. Bu konular bize, piyasaları ikinci dereceden etkiler gibi geliyor ama öyle değil. 1929 borsa çöküşünün neden başladığı bugün hala gizemini koruyor, bir anda piyasa psikolojisi tersine döndü ve daha bir gün önce geleceğin şirketleri olarak görülen hisseler çakılmaya başladı. Belki insanlar görmezden geldikleri riskleri aynı anda realize etmeye başladılar. Kendinizi, şu koşullarda büyük servet sahiplerinin yerine koyun yada önemli karar vericilerin...

TH hocam bu durumu yüksek riskin yüksek getiri potansiyeli olarak görüyor ve yatırım vadesini kısa tutarak bağışıklık geliştiriyor ki buna katılmak zorundayız aksi halde kazanç fırsatı diye bir şey olmaz. Sportiflere olan ilgisi de başlangıçta anormal bir risk seviyesi olarak görülse de kendi içinde tutarlı. Zira ülkenin kendisi sportiflerden daha iyi durumda değil.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ... İyi hatırlıyorum, kendisi aylar öncesinde Palantir yatırımını söylemişti ki o tarihten bu güne kadar, iyi bir kar olmasına rağmen pozisyonun üzerinde sağlam biçimde oturabilmek bile benim yapamayacağım bir iştir, yoksa milyonlarca kişi pozisyon açıp kapayabilir hissede ama asıl deha dayanabilmek.
    Yelpaze hocam çok güzel bir konuya temas ettin. Kazançta olan bir pozisyonda kalabilmek insanı çok zorlar. İşte bu yüzden kovalayan türden stop uygulayıp işi otomatiğe bağlamak bu problemi büyük ölçüde çözüyor. Tabii gereksiz yere silkelenme riski her daim mevcut.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Teşekkürler uyarı için, ben bulaşmam öyle kağıda. İlk önce temel analiz yaparım, ondan geçen kağıtlara sonra tekniğine ve sektör analizine bakarım sonra sahibi bile önemli TR de . Temel de de F/K , FD/FAVÖK, FD/Satış lardan biri çok cazip olmalı benim için.
    Valla helal olsun. İşini bilen yatırımcıların gerçek bir yatırım ortamında yapması gereken zaten budur. Gelişmiş ülke borsalarında en geçerli yöntem de budur. Gelgelelim BİST gibi sığ, az gelişmiş, manipülasyona uygun, katılımcılarının %99 u bilinçsiz olan, tahtalarda hakim güç konumuna gelmenin nispeten kolay olduğu ufacık bir piyasada bu saydıklarının hiç bir kıymetli harbiyesi yoktur. Bu tür piyasalarda temel analizin faydadan çok zararı vardır, kar elde etme potansiyeli açısından.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Bu arada Türkiye borsasına uzun vadeli yatırım yapıyorum derken çok dikkatli olmak lazım. Aslında detaya girmeye bile gerek kalmadan, inanılmaz boyutlara ulaşan riskleri bir çocuk bile görebilir. Kuzeyimizde 2. dünya savaşından beri en şiddetli çarpışmalar ve kayıplar görülüyor. Teçhizat kayıplarına baktığınızda rakamlar korkunç gözüküyor ki sarf edilen cephane dahil değil bunlara. Güneyimiz zaten global terör serbest bölge olacak diye korkuyoruz, bir ülke daha haritadan silinecek gibi. Doğumuz da kaynayan kazan; İran, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan... Hangisine baksan potansiyel sorun. Daha önemlisi bunların hepsi dünyanın yaptırım uygulaması altındaki ülkeler listesinin ilk beşi, biz bu ülkelerle sınır ve dost olma avantajıyla iş yapmaya çalışıyoruz.
    Yeni bir şey değil bu hocam. 3 bin yıldır devam eden olayların tezahürü. Fransız bir profesörün (Rene) 1939 basımı bir kitabı var, Steplerin İmparatorluğu, Halil Şnalcık çevirisi. Muhteşem bir kitap, durumu harika özetliyor tavsiye ederim i.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ...TH hocam bu durumu yüksek riskin yüksek getiri potansiyeli olarak görüyor ve yatırım vadesini kısa tutarak bağışıklık geliştiriyor ki buna katılmak zorundayız aksi halde kazanç fırsatı diye bir şey olmaz. Sportiflere olan ilgisi de başlangıçta anormal bir risk seviyesi olarak görülse de kendi içinde tutarlı. Zira ülkenin kendisi sportiflerden daha iyi durumda değil.
    Hocam tam 12 den vurdun. Yukarıda TR deki piyasanın tanımını yaptım: son derece sığ, az gelişmiş, manipülasyona uygun, katılımcılarının %99 u bilinçsiz olan, tahtalarda hakim güç konumuna gelmenin nispeten kolay olduğu ufacık bir piyasa. Böyle bir piyasada mantık çerçevesinde hareket etmek doğru bir strateji değildir. Kısa vade takılıp gerilla taktikleri uygulamak en uygun stratejidir. Bu strateji de sık sık geri çekilmeyi ve uygun bir zamana kadar siperde hareketsiz şekilde beklemeyi gerektirir.

7. 1929 krizinin ana nedeni yüksek kaldıraçla açılmış pozisyonların zivanadan çıkmasıdır. O zaman FED bunu idrak edemedi ve uyguladığı para politikası ile yangının üzerine körükle gitti. 3 sene içinde borsa indeksi %91 düştü 1932 yılı itibariyle.

8. Bedelliler sonrasında durum:

FENER sermaye 250 milyon TL, halka açık lot sayısı 83 milyon lot

GSRAY sermaye 5.4 milyar TL, halka açık lot sayısı 2 milyar 160 milyon lot

BJKAS sermaye 1.2 milyar TL, halka açık lot sayısı 600 milyon lot

TSPOR sermaye 7.5 milyar TL, halka açık lot sayısı 3.75 milyar lot

Bu durumda FENER açık ara ile spekülasyon yapmaya en uygun sportif hisse olacak. Diğerleri kağnı modunda takılırlar çünkü müthiş sulanma söz konusu. Demek ki bedelliler aradan çıktıktan sonra sportifler arasında en popüleri FENER dir.

Sayfa 62/298 İlkİlk ... 1252606162636472112162 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •