Sayfa 170/333 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon
Arama sonucu : 2662 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. biz ilgilendiren götsterim yanlış mı değil mi

sen ikisinin aynı olması gerektiğini idda ederek yeterince rezil oldun zaten....

kendi rezalatine bak...

--ben iddia etmiyorum; doğrusu bu... 2x2=4 gibi...

3.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    çok doğur bir ifade...SMM den düşülür...düşülünce BRÜT KAR artar mı?....azalır mı?....bunun ortası yok...

daha fazla rezil olma!!!
    Düşer mi çıkar mı diye bir soru olamaz...

Ne çıkması gerekirse o çıkar...

Neye göre düşer mi çıkar mi diye soruyorsun.. Yanlış hesaba göre mi???

2x2 4 evet.... Sen 5 çıkarmaya çalışıyorsun...

4. 2x2 = 4 şeklinde hesap yaparsak sonuç olması gerekenden fazla mi çıkar az mi cikar?

5.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --ben iddia etmiyorum; doğrusu bu... 2x2=4 gibi...
    Evet 4...senin hesaba göre 5 ....

Ondan senin ki yanlış..

--araya girmede; satışların maliyetini çok basit olarak anlatayım...senin için yazmıyorum...
    --buraya okuyan başkaları için...tamam mı?

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

--Bilançonun STOKLAR bölümündeki mamül ve yarı mamüllerin farkı; gelir tablosundaki satışların maliyetindeki mamül ve yarı mamüller değişim rakamları ile ayni olmak zorundadır...Değilse hata-yanlışlık var demektir..
    .
    --Bu iki kere iki dört eder gibi tartışılmaz bir kuraldır.
    --satışların maliyeti nelerden oluştuğu yukarıda gelir tablosunda yazıyor; mamül-yarımamül ürünün oluşmasında hammadde, genel üretim giderleri, işçilikten ve amortismandan pay alıyor...

--stoklara baktığımızda mamül ve yarı mamül miktarı artmış, artan kısım satılmayan kısım oluyor; eğer bu düşülmez ise, satılmayan mamül ve yarı mamüller satışların maliyetini yanlış gösterir, satışların maliyeti artar...

--mamül-yarımamüller stoklardaki rakamlardan daha fazla yazılrısa (ÜLKER in yıl sonu bilançosunda olduğu gibi) satışların maliyeti normalden daha fazla düşer; bu da brüt karı yapay (HORMONLU)artırır; bu kadar basit....

--şöyle bir soru da akla gelir, önceki döneme göre mamül-yarı mamül azalırsa ne olur??...

8. miktarı mı artmış, değeri mi artmış?

ne biliyorsun?

Sayfa 170/333 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •