Sayfa 73/298 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 577 - 584 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Sağ olun hocam grafik için. Yönüne karar veremedi. 75'den geri döndü. Yataya bağlarsa da uyar bana. Bu da iddia'daki beraberlik gibi oldu
    Yalnız bugün şu ana kadar aldığı bütün primi geri verdi. 75.54 e kadar çıkmıştı ama şimdi eksiye döndü. Aşırı volatil bu kağıt. Options satışı için çok uygun aslında. Elinde bu kağıt olup da uzun vade kağıtta kalmayı düşünen biri düzenli aralıklarla option premiumlarını cebe atar. Covered kelimesi zaten bunu temsil ediyor yani senin elinde hissen var teslimat için, teslimat cover edilmiş durumda kapsam altına alınmış. Risk yok.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Yanlış anladın sanırım altın haberi Ereğli özelinde
    Sivas'ta ki demir madeni sahasinda ki keşif'den bahsediyorum
    Evet öyle oldu yanlış anlamışım. Bu tür haberlere ben hiç güvenmiyorum. Gübrenin de 169 ton altını vardı, 169 milyon gram eder. Bunun tek 1 gramı gün yüzünü göremedi. Bu tür haberler spekülasyon için kullanılıyor genellikle. Hadi altın rezervi gerçekten de var diyelim, peki bu altını çıkarmak için ne kadar yatırım yapılacak ve bu yatırımın bedeli nasıl karşılanacak? Bana göre boş işler bunlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. BİST'teki Varant piyasasını bir düşünün. Bu varantları belli bir kaç şirket ihraç ediyor, İş Yatırım Deutsche vs gibi. Bu varantların bütün primlerini bunlar yiyor, alsat yapanlar da rulet masasından daha düşük bir kazanma olasılığıyla kumar oynuyor. Bu varantları sen ben ihraç edemiyoruz, prim getirisinden de mahrum oluyoruz. Şimdi kendinizi varant ihraççısı Deustcche'nin yerine koyun, varant ihracını kendinizin yapabildiğini hayal edin. İşte Covered Options Underwriting budur. Siz kendiniz doğrudan ihraççı oluyorsunuz, mesela elinizde X lot PLTR var, Şubat 2025 vadede elinizdeki hisse adedi X kadar PLTR 80 dolar ALIM opsiyonunu satıp primini cebiniz indirebiliyorsunuz. BİST'teki Varant piyasasının büyük eksikliği işte budur.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yalnız bugün şu ana kadar aldığı bütün primi geri verdi. 75.54 e kadar çıkmıştı ama şimdi eksiye döndü. Aşırı volatil bu kağıt. Options satışı için çok uygun aslında. Elinde bu kağıt olup da uzun vade kağıtta kalmayı düşünen biri düzenli aralıklarla option premiumlarını cebe atar. Covered kelimesi zaten bunu temsil ediyor yani senin elinde hissen var teslimat için, teslimat cover edilmiş durumda kapsam altına alınmış. Risk yok.
    Evet hocam o işi keşke biliyor olsaydım önceden. Yılbaşına kadar çok salarsa pozisyonu 2026ya taşımaya karar verdim sanırım. Fırsatlarda da hem pozisyonumu azaltırım hem de prim alırım dediğiniz gibi.

BİST'teki Varant piyasasını bir düşünün. Bu varantları belli bir kaç şirket ihraç ediyor, İş Yatırım Deutsche vs gibi. Bu varantların bütün primlerini bunlar yiyor, alsat yapanlar da rulet masasından daha düşük bir kazanma olasılığıyla kumar oynuyor. Bu varantları sen ben ihraç edemiyoruz, prim getirisinden de mahrum oluyoruz. Şimdi kendinizi varant ihraççısı Deustcche'nin yerine koyun, varant ihracını kendinizin yapabildiğini hayal edin. İşte Covered Options Underwriting budur. Siz kendiniz doğrudan ihraççı oluyorsunuz, mesela elinizde X lot PLTR var, Şubat 2025 vadede elinizdeki hisse adedi X kadar PLTR 80 dolar ALIM opsiyonunu satıp primini cebiniz indirebiliyorsunuz. BİST'teki Varant piyasasının büyük eksikliği işte budur.
    Çok enteresan geldiğimiz nokta. Türkiye'den sıradan birinin New York'da varant ihraç edebilmesi

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Çok enteresan geldiğimiz nokta. Türkiye'den sıradan birinin New York'da varant ihraç edebilmesi
    Evet, işte küreselleşme böyle bir şey. Yalnız senin options hesabı açman lazım bunu yapabilmen için.

Evet, işte küreselleşme böyle bir şey. Yalnız senin options hesabı açman lazım bunu yapabilmen için.
    Evet almaya izin veriyor ama satmaya izin vermiyor opsiyonları. "your trading profile does not allow shorting options". Bankaya soracağım artık. İnşallah oluyordur.

8. Bist için Suriye konusu gündemde çok yer işgal eder mi acaba? Orada sular durulur mu? Çimento veya inşaat malzemeleri hisseleri bugünkü sert satıştan sonra tekrar yükselişe devam eder mi? Kafam buralarda bu aralar…

Sayfa 73/298 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •