Sayfa 72/298 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

herzobidunya Guest
    iyimser yorumlarınız üzerine ben de takip ettiğim grafiğe baktım(-tekniği yalnızca endeks üzerinde kullanırım çünkü 100 endeks hisse giriş çıkışlarıyla müdahale edilebilen tekniğe elverişli bir gösterge olduğunu düşünüyorum)

haziran -temmuz 2027 gibi 5 cent hedefimin gerçekleşme olasılığını ciddi ciddi düşünmeye başladım.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yelpaze hocam makroekonomi ile ilgili mevzuları çok güzel özetliyorsun, hem yerel hem küresel. Eline sağlık, analizlerini okumak benim için büyük zevk😊
    Biraz da kısa yazsa 10 numara olucak , yaşlandık mı ne uzun uzun yazılar görünce hiç okumaya başlayasım gelmiyor

3. Demir çelikte çok büyük sıkıntı var , 2025 için öngörüler 2024'den de daha kötü olabileceği yönünde , eğer Ereğli bu sene de yerinde sayarsa allah bekleyenlere büyük sabır versin! ama ben altın tarafından ümitliyim guzel haberler geleceğini düşünüyorum tabi o haberler ne zaman gelir uzun sürer mi o kısmı bilemem! , dünkü Suriye piyangosu çıkış yapmak için büyük fırsat vermiş olabilir...

4.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Demir çelikte çok büyük sıkıntı var , 2025 için öngörüler 2024'den de daha kötü olabileceği yönünde , eğer Ereğli bu sene de yerinde sayarsa allah bekleyenlere büyük sabır versin! ama ben altın tarafından ümitliyim guzel haberler geleceğini düşünüyorum tabi o haberler ne zaman gelir uzun sürer mi o kısmı bilemem! , dünkü Suriye piyangosu çıkış yapmak için büyük fırsat vermiş olabilir...
    Barclay, altın bana hiç cazip gelmiyor. Fiks bir getirisi olmayan bir yatırım aracının neresi cazip olabilir ki? Hisse alırsın temettüden yararlanırsın. Tahvil de öyle, kuponu var, olmadı iskontolu alırsın. Gayrimenkul alıp kiraya verirsin. Altını ne yaparsın? Yastık altına koyarsın. Kıyamet kopmadığı sürece altından bi cacık olmaz. Dediğin gibi demir çelik kötü durumda. Bu durum küresel ekonominin yavaşlama moduna girebileceğinin de öncü bir sinyali olabilir. Çin dünyanın 1 nolu üreticisi ve yıllık 1.2 milyar tonluk devasa üretim kapasitesi ile piyasalara korku salmaya devam ediyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hadi bakalım inşallah. PLTR aşırı alım bölgesinde ama taliplisi de çok. Aşağıdaki haftalık grafik uzun vade bazında da hissenin aşırı alım bölgesinde olduğunu gösteriyor. Hissede pozitif momentum çok kuvvetli.
    Sağ olun hocam grafik için. Yönüne karar veremedi. 75'den geri döndü. Yataya bağlarsa da uyar bana. Bu da iddia'daki beraberlik gibi oldu

6. Esas ham petrol için 50 dolarlar konuşuluyor hatta 50 doların altına iner deniyor. Malum OPEC ülkeleri üretim kotasında %6 lık azaltıma gidecekti ama gitmediler. Petrolü ful çıkartıp aynen piyasaya vermeye devam ediyorlar. Öte yandan Trumpın "drill baby drill" politikası yakında devreye girecek. Kayagazı gibi alternatif alanlardan üretilen ham petrol, piyasadaki fiyatı iyice baskılayacak. Arapların her daim paraya ihtiyacı var, onlar da kotada kısıntıya gitmez kolay kolay aynen şimdi olduğu gibi. Durum böyle olunca petrol fiyatları pekala 50 doların altına inebilir. TR için bu olumlu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Demir çelikte çok büyük sıkıntı var , 2025 için öngörüler 2024'den de daha kötü olabileceği yönünde , eğer Ereğli bu sene de yerinde sayarsa allah bekleyenlere büyük sabır versin! ama ben altın tarafından ümitliyim guzel haberler geleceğini düşünüyorum tabi o haberler ne zaman gelir uzun sürer mi o kısmı bilemem! , dünkü Suriye piyangosu çıkış yapmak için büyük fırsat vermiş olabilir...
    1/3 oranında azalttım Ereğli'yi. Fırsat diye değil ama Uzuncuların hiçbiri fırsat olarak görmemiştir bence dünkü hareketi. Altın işi asıl piyango ama amortiden çok beklentim yok.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Barclay, altın bana hiç cazip gelmiyor. Fiks bir getirisi olmayan bir yatırım aracının neresi cazip olabilir ki? Hisse alırsın temettüden yararlanırsın. Tahvil de öyle, kuponu var, olmadı iskontolu alırsın. Gayrimenkul alıp kiraya verirsin. Altını ne yaparsın? Yastık altına koyarsın. Kıyamet kopmadığı sürece altından bi cacık olmaz. Dediğin gibi demir çelik kötü durumda. Bu durum küresel ekonominin yavaşlama moduna girebileceğinin de öncü bir sinyali olabilir. Çin dünyanın 1 nolu üreticisi ve yıllık 1.2 milyar tonluk devasa üretim kapasitesi ile piyasalara korku salmaya devam ediyor.
    Yanlış anladın sanırım altın haberi Ereğli özelinde
    Sivas'ta ki demir madeni sahasinda ki keşif'den bahsediyorum

Sayfa 72/298 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •