Rüçhanlar belirlediğim seviyeye gelirse ne ala, gelmez ise ben yokum ilgilenmiyorum. Geride kalan hissedarlara bol şans der geçerim.
Rüçhanlar belirlediğim seviyeye gelirse ne ala, gelmez ise ben yokum ilgilenmiyorum. Geride kalan hissedarlara bol şans der geçerim.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Hocam, tam bir borsa gerillası desem teşbihte kusur etmiş olmam umarım. Spekülasyon sanatı böyle bir şey işte...
Bu 3TL rüçhan alımı GS için beklenti değil mi? Fenerin bedellisi haftaya olur, orada oyun planı sanırım farklı olacak? Daha kurumsal olduğundan hedefler farklı belirleniyor anladığım kadarıyla? Tecrübe etmek bakımından izlemek isityorum
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Gerilla stratejileri uygulamaktan başka yol yok BİST ortamında. Her zaman söylerim, BİST bir yatırım oramı değildir siz de yatırımcı değilsiniz. Kendini yatırımcı olarak görenler ya çok saftır ya da cahil veya da tecrübesiz.
GSRAY rüçhanda benim ödeyeceğim azami bedel 3 TL dir. Planımı ona göre kurudum. 3 TL ve onun altından rüçhanlarda alıcıyım. Bu şart bana özel, benim şahsi şartım. Belki buraya gelmeyecek, belki 3 TL yi kırıp 2.50 TL ye düşecek bunları bilemiyoruz. Ne tür gelişmeye şahit olacağımızı bedelliye katılmayacak olanların rüçhanlarını satışı belirleyecek. Rüçhan tahtası çok sığ olur, likidite pek yoktur rüçhanlarda. O yüzden harika alım fırsatları olur rüçhan tahtasında. Talep edilen bedel çok yüksek, spotun %60 ı kadardı ilk açıklandığında. Şimdi bu oran yavaştan yükseliyor. Bu tür durumlarda köpeğin kuyruğunu sallamasından ziyade kuyruk köpeği sallar yani spot hisse fiyatı rüçhanı belirlemez, rüçhan spot hisse fiyatını belirler. Tabii arada bir kaldıraç faktörü de var. Eğer ciddi oranda mevcut yatırımcı bedelliye katılmama kararı alıp rüçhan satışı cihetine giderse ciddi düşüşler görebiliriz. 432 milyon adet rüçhandan bahsediyoruz, bunun kaç milyonu satışa sunulacak göreceğiz. FENER'in bedellisi spot fiyata ciddi etki yapmaz çünkü talep edilen para hisse başına 9 TL ve spotun %9 u gibi. %60 nerede %9 nerede.
Bu durumda Fener'de bedelli ve maç sonuçlarına bağlı, orta vadeli yatırım stratejisi uygun olur, elbette fiyat seviyesine bağlı olarak.
GS için de kuyruk stratejisi çok akla yatkın, hele bir de arka arkaya birkaç maç kaybederse![]()
Aynen dediğin gibi. GS bedelli sürecinde köpek kuyruğu değil kuyruk köpeği sallayacak ve bu da güzel fırsatlar doğuracak. Sportif a.ş.lere nadiren gir-çık yapmak gerekiyor. Giriş zamanını belirlerken hem çok sabırlı hem de disiplinli olmak şarttır. Girdiğin zaman da uzun zaman kalmayacaksın. Düşman ile kazanamayacağınız veya da kazanma olasılığınızın düşük olduğu bir muharebeye girmeyeceksiniz. Bu olasılık en az %75 sizin lehinize olmalı yani "ödül / risk rasyonuz" asgari 3 (75 e 25) olmalı.
Bugün ABD'de tahviller satış yiyor, getirilerde belirgin bir artış var. Bu da borsada baskı oluşturuyor. Oradaki enflasyon rakamında en büyük pay barınma yani kira. Bu maliyet düşüş eğiliminde. Bu yüzden önümüzdeki aylarda tüketici enflasyonu düşmeye devam edecek ve FED'in eli de rahatlayacak.
Yer İmleri