Sayfa 87/298 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. İş dönüp dolaşıyor psikolojiye geliyor ki burada bilanço filan devrede değil. Sürü psikolojisi, Açgözlülük, Korku ve panik, Fırsatı kaçırma korkusu ile hareket, Diğerlerinden geri kalmama içgüdüsü, işte bunlar borsa ortamında en etkin faktörlerdir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Klasik fizikten bahsetmişken kuvantum fiziğini es geçmek olmaz. Kuvantumun en önemli prensibi belirsizlik prensibidir. Ayni anda hem momentumu hem de lokasyonu yüksek doğruluk oranıyla belirleyemezsiniz. Bunlardan birini ne kadar doğru olarak tespit ederseniz diğeri de o kadar belirsizleşir. İşte size borsaya uyarlanabilecek bir kuvantum fiziği kanunu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Sayın TH öncelikle başlık için teşekkür ederim. Bizim gibi , amatör bile sayılmayacak, borsa ile ilgilenmeye çalışanlar için bulunmaz bir fırsat olarak görüyorum. Elimden geldiği kadar tüm yorumları okuyup anlamaya çalışıyorum.
    Müsadenizle şöyle bir soru sormak isterim ; vur-kaç taktiği yapmak istediğiniz bir borsa dönemi veya kağıt için kağıttan veya borsadan çıkış kriteriniz sadece önceden belirlediğiniz hedef veya zaman mıdır ? Hedefe ulaştğınızda, pozisyona göre yeni hedef belirler misiniz yoksa mutlaka çıkar mısınız? Çıkarken hangi parametrelere dikkat edersiniz?
    Şu anki coşku beklenen borsa özelinde mesela kendinize bir hedef süre veya sınır koydunuz mu? Çıkarken nelere dikkat edeceksiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim TH hocama da Yelpaze hocama da. bunlar altın niteliğinde gerçekten de %90 üzeri trader'ın para kaybettiği ve endeks üzeri getiri sağlayan yatırımcı sayısı da çok olmadığına göre.

Bir şirket için bir projeksiyon, değerleme yapabilmek önemli bir şey gerçekten ve günümüzde bile, bütün imkanlar ellerinin altındayken bu kadar yanılabilmeleri inanılmaz bir şey. ama zaten bu da doğal bir sonuç gibi geliyor, benim bile en büyük derdim sermayemi kaybetmemek olması gerekirken büyük paranın bu derdi benimkinin kat be kat fazlası olmalı. ben ky olarak ralliyi kaçıracak mıyım diye düşünürken, büyükler kaçsa ne olur diye düşünüyordur herhalde. bu kaçanları bilinçli şekilde bulabilmek güzel bir yetenek olurdu ama öyle biri de yok. Sonuçta riski yüklenen yine ky oluyor. Ben de yavaş yavaş yatırım işinin büyüklerin derdi olduğunu düşünmeye başlıyorum gibi

5. Başarılı olma adayı herkesin kendi yapısına uygun stratejileri olmalı. TH entropi ve momentum yatırımcısı olacak niteliklere sahiptir ama ben değilim. Onun stratejisi oyunu çok tehlikeli bir bölgede oynamayı gerektiriyor, buna dikkat edilmeli. Borsa yatırımcılığında vadeyi ne kadar kısaltır heyecanı ne kadar yükseltirseniz o kadar çok sayıda yatırımcı ve oyuncu kümesinin içinde olursunuz. Günlük işlem yapan biri piyasa yapıcılarından tutun kendi yazdığı haberle kendi tahtasında işlem yapan patronlara kadar en zorlu yatırımcı gurubuyla mücadele eder ki bankalar ve finans kurumları da ellerinde tuttukları "ödünç" sermayeyle kendi hisseleri üzerinde günlük hareketler yapma imkanına sahip. Uzun vadeli yatırım risksiz değildir tersine hatalı seçimlerin kaybı daha fazla olur ancak piskolojik dayanımınızı, vadeyi ve yatırım altyapısını doğru ayarlayabilirseniz sonuçlar daha parlak olabilir. Elbette yapmak söylemek kadar kolay değil. Kendine özgü sistemler kuran arkadaşlar tanıdım burada ve hepsi de başarılı.

6. FENER Cuma kapanışı 103.30 oldu. Bunu baz alarak rüçhan fiyatını hesaplayalım:

Bölünmüş fiyat= (103.30+9.16) : 2.527= 44.50 TL
    Rüçhan fiyatı= 103.30-44.50= 58.80 TL

Sağlamasını da yapalım:
    Rüçhanları alan hisse başına 6 TL ödeyip 1.527 hisse alacak yani rüçhan başına 9.16 TL ödeyecek, böylece birim maliyeti bölünmüş fiyata eşit olacak.
    (58.80+9.16) : 1.527= 44.50 TL

Hesap doğru.

7.  Alıntı Originally Posted by okaysevim Yazıyı Oku
    Sayın TH... Elimden geldiği kadar tüm yorumları okuyup anlamaya çalışıyorum...
    Elinde bir strateji planı olmalı ve buna kesinlikle uymalısın. Önce kendini tanı, bilgi sahibi ol, tecrübe kazan. Ne tür bir borsacısın, amacın nedir, vadne nedir, hangi araçları baz alacaksın, hangi tür hisseleri neden ve hangi amaçla seçtiğini, risk seviyeni, stop seviyeni, uygulayacağın genel kriterleri belirle. Mesela günlük alsatçı mısın, uzun vadeci misin, teknikçi mi temelci misin vs vs. Hisse alırken ve satarken mutlaka bir nedenin olmalı örneğin EMA10 EMA40 ı kırdı, hisse defter değerinin %50 altından işlem görüyor, karlılıkta artış trendi devreye girdi, aşırı alım veya satım bölgesindeyiz vs vs gibi. Stratejiyi kendin yapıp uygulayacaksın, asla taviz vermeyeceksin, önceden belirlenmiş kriterlerle oynamayacaksın, pozisyonlar kapandıktan sonra hatalarını not edip tekrarlamayacaksın, optimizasyona gidip iyileştirme yolları arayacaksın, en önemlisi de tek sorumlu kendin olacak ve işler ters gittiğinde başkalarını suçlamayacaksın.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Başarılı olma adayı herkesin kendi yapısına uygun stratejileri olmalı. TH entropi ve momentum yatırımcısı olacak niteliklere sahiptir ama ben... .
    Yukarıdaki yorum kesinlikle doğru Yelpaze hocam. Her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi var. Borsada herkes önce kendisini sonra da piyasadaki muhtemel rakiplerini tanımalı, çok iyi analiz etmeli. Kendi profilini ve objektifini doğru ve dürüst bir şekilde belerlemek 1 nolu önceliktir.

Sayfa 87/298 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •