Sayfa 2315/2460 İlkİlk ... 1315181522152265230523132314231523162317232523652415 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 18,513 - 18,520 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. https://x.com/zerohedge/status/1868079641241792599?s=46
    Çinle otomotivde rekabet edemeyen ülkeler toplu taşımaya yönelirse şaşırmam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Monday December 16 2024 Actual Previous Consensus
    04:30 AM
    CN
    House Price Index YoY NOV -5.7%
    -5.9%
    05:00 AM
    CN
    Industrial Production YoY NOV 5.4%
    5.3% 5.3%
    CN
    Retail Sales YoY NOV 3%
    4.8% 4.6%
    CN
    Fixed Asset Investment (YTD) YoY NOV 3.3%
    3.4% 3.4%

https://www.cnbc.com/2024/12/16/chin...es-deepen.html

China's November retail sales miss expectations as real estate slump deepens

https://www.ekonomim.com/sektorler/o...-haberi-786661

Otomotiv üretimi kasımda yüzde 15 daraldı

Otomotiv sanayiinin üretimi kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 düşüşle 117 bin 377 adete geriledi. İhracattaki daralma da yüzde 5'i aştı. OSD verilerine göre, ithalatın güçlü seyrinden dolayı kasım ayında iç pazarda toplam otomotiv satışları ise yüzde 4,7 artarak 125 bin 132 adede yükseldi.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/ito...-haberi-786659

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Rekabetçiliğimizi kaybediyoruz
    İTO Başkanı Şekib Avdagiç, işletmelerin büyük kısmının kontrollü zararla ya da cüzi karlarla yılı kapadığını söylerken, "Rekabetçiliğimizi kaybediyoruz" diyerek, döviz kurunun dış ticaret dengesine olumsuz etkilerinin 2025'te daha net görüleceğini söyledi.

Sipariş kayıpları sektörlere yayılıyor
    İthalatı cazip hale getiren bir sürecin içinden geçildiğini kaydeden Avdagiç, "Son 1 sene içinde resmi enflasyon ile sepet kur artışı arasında yaklaşık 35 puanlık bir fark oluştu. Bu büyüklükteki bir makası değil Türkiye hiçbir ülke sanayicisi hazmedemez, yönetemez. Hazır giyim, tekstil gibi konvansiyonel sektörlerde firmalar bir süredir yurtdışından sipariş alamıyorlar. Tekstilciler Fas'a ve Mısır'a karşı değil, İtalya ve Portekiz'e karşı sipariş kaybediyorlar. Sipariş alamama sorunu otomotiv, kimya ve beyaz eşya sektörlerine de sirayet etti. Dolayısıyla kurun dış ticaret dengelerindeki olumsuz etkilerini 2025'te de görmemiz doğru olmayacaktır" diye konuştu.

Kurun baskılanmasının etkilerini yeteri kadar anlatamadık
    "Kurun baskılanmasının ihracat ve üretim üzerine etkilerini iş dünyası olarak yeteri kadar anlatamadık" diyen Avdagiç, şöyle devam etti: "Bu sene ihracat düşmedi, mal ticaretinde de dış açık 80 milyar dolara indi. Ama şunu da gözden kaçırmayalım: Bütün firmaların pipeline'ında önceden aldığı siparişleri ve taahhütleri vardır. Dolayısıyla kur 5-6 ayda terse döndü diye kimse müşterisine "Yarın sana mal gönderemiyorum" diyemez. Çünkü taahhütlerini yerine getirmekle mükellef. Ama bu siparişler yavaş yavaş tamamlanacağı ve yenileri de gelmeyeceği için orada bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Bu nedenle 2025 ile ilgili en büyük risk bu..."

5. Günaydın

Sn deniz43, döviz kurunun artmasının MB bilançosuna olumlu yansıyacağına dair bir twit okudum.
    Linki aradım ama bulamadım.
    KKM nin düşüşü ve netdoviz posizyonunun artıda olması ile demişti.

Sizin görüşünüz nedir?

Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Günaydın

Sn deniz43, döviz kurunun artmasının MB bilançosuna olumlu yansıyacağına dair bir twit okudum.
    Linki aradım ama bulamadım.
    KKM nin düşüşü ve netdoviz posizyonunun artıda olması ile demişti.

Sizin görüşünüz nedir?

TCMB yıl sonunu beklemeden kar veya zararının ne olduğunu günlük olarak yayınladığı analitik bilançosunda gösterir.

En son yayınladığı 12 Aralık 2024 tarihli analitik bilançosuna göre;bu tarih itibariyle merkez bankası 1.349 trilyon TL zarar etmiş gözüküyor.Ayrıca değerleme hesabında da -henüz realize olmamış- 466 milyar TL'lik zarar gözüküyor.

Sanayide kullanılan elektrik fiyatlarında Türkiye nerede

https://pbs.twimg.com/media/Ge2sosYW...jpg&name=large

8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/ito...-haberi-786659

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Rekabetçiliğimizi kaybediyoruz
    İTO Başkanı Şekib Avdagiç, işletmelerin büyük kısmının kontrollü zararla ya da cüzi karlarla yılı kapadığını söylerken, "Rekabetçiliğimizi kaybediyoruz" diyerek, döviz kurunun dış ticaret dengesine olumsuz etkilerinin 2025'te daha net görüleceğini söyledi.

Sipariş kayıpları sektörlere yayılıyor
    İthalatı cazip hale getiren bir sürecin içinden geçildiğini kaydeden Avdagiç, "Son 1 sene içinde resmi enflasyon ile sepet kur artışı arasında yaklaşık 35 puanlık bir fark oluştu. Bu büyüklükteki bir makası değil Türkiye hiçbir ülke sanayicisi hazmedemez, yönetemez. Hazır giyim, tekstil gibi konvansiyonel sektörlerde firmalar bir süredir yurtdışından sipariş alamıyorlar. Tekstilciler Fas'a ve Mısır'a karşı değil, İtalya ve Portekiz'e karşı sipariş kaybediyorlar. Sipariş alamama sorunu otomotiv, kimya ve beyaz eşya sektörlerine de sirayet etti. Dolayısıyla kurun dış ticaret dengelerindeki olumsuz etkilerini 2025'te de görmemiz doğru olmayacaktır" diye konuştu.

Kurun baskılanmasının etkilerini yeteri kadar anlatamadık
    "Kurun baskılanmasının ihracat ve üretim üzerine etkilerini iş dünyası olarak yeteri kadar anlatamadık" diyen Avdagiç, şöyle devam etti: "Bu sene ihracat düşmedi, mal ticaretinde de dış açık 80 milyar dolara indi. Ama şunu da gözden kaçırmayalım: Bütün firmaların pipeline'ında önceden aldığı siparişleri ve taahhütleri vardır. Dolayısıyla kur 5-6 ayda terse döndü diye kimse müşterisine "Yarın sana mal gönderemiyorum" diyemez. Çünkü taahhütlerini yerine getirmekle mükellef. Ama bu siparişler yavaş yavaş tamamlanacağı ve yenileri de gelmeyeceği için orada bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Bu nedenle 2025 ile ilgili en büyük risk bu..."
    güzel ifadede bulunmuş özgeçmişine bakayım dedim malum bu zamanda liyakatli adam zor bulunuyor
    kendi sitesinde bulunduğu görevlerin listesi var bu kadar işe nasıl yetişiyor anlayamadım THY gibi kaymaklı işler de var

İTO (İstanbul Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Başkanı
    ⁠TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkan Yardımcısı
    ⁠HİB (Hizmet İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı
    THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkan Vekili
    İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
    İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
    TUGEV (Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı
    ICVB (İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu) İcra Kurulu Başkanı
    İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı
    Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili
    DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Yönetim Kurulu Üyesi
    İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) Yönetim Kurulu Üyesi
    TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi
    İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi
    Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi
    Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi
    İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi
    İstanbul Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi
    YÖK - Üniversite Sanayi Işbirliği (ÜSİ) Komisyonu Üyesi
    Tuna Ticaret Odaları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Sayfa 2315/2460 İlkİlk ... 1315181522152265230523132314231523162317232523652415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •