Artan

577.500,00 10 18:10
112,20 10 18:10
165,40 9.97 18:10
26,92 9.97 18:10
51,05 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 18:10
129,10 -9.97 18:10
18,89 -9.96 18:10
36,00 -9.95 18:10
4,82 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.613.454.529,50 18:10
6.981.560.695,21 18:10
6.847.608.707,55 18:10
6.814.355.283,75 18:10
6.798.268.245,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3299 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Borsada sportifler dahil küçük ama hiç değilse belli geçmişi olan tahtalar da izlenmeli bence. Yalnız bunlarda hareketler dip ve zirvelerde çok sert oluyor, dayanmak pek kolay değil. Kast ettiğim ciddi paralarla alınan pozisyonlar tabi ki. Mesela Adel hisseleri bir kaç sene önce 26 TL'ydi, Anadolu gurubu, Faber markası ve pazar gücü derken alım yapmaya çalıştım ama tahta çok sığ doğal olarak. Farklı fırsatlar geldiğinde çıkış zor olabilir korkusuyla az aldım ama ciddi pirimler elde etti.
    Gene birkaç yıl önceydi, Milpa bilançosunun dip notlarına göz atayım dedim. Şirketin personel sayısı 2 Dünyada 2 personeli olan başka borsa şirketi olmadığına eminim, sadece bu yetmez derseniz; yönetim kurulu üyelerinin soy isimleri; hanzade, doğan, sabancı, eski bir bakanın soyadını bile gördüm ama şirkette faaliyet yok, olmalı mı? Sayısız örnek bulunabilir...
    Evet haklısınız. Halka açıklık oranı çok çok düşük olan hisseler çok anormal hareket ediyor ve anormal şekilde kar bırakabiliyorlar. KENT KLNMA QNBTR QNBFL YBTAS İSATR İSKUR İSBTR KSTUR vs vs. Bu tür hisseler temel analiz kapsamında hak ettiği düşünülen değerlerin kat be katına çıkabiliyorlar. Ama bir de malda iken sıkıştın mı aylarca çıkamayabilirsin, çıkma fırsatını bulduğunda da belki de zararla çıkmışsındır. Çok yüksek risklidir bunlar, tahtaları aşırı sığdır. Eğer çok seçici davranırsanız, zamanlamayı tutturabilirseniz çok güzel kazanırsınız.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet haklısınız. Halka açıklık oranı çok çok düşük olan hisseler çok anormal hareket ediyor ve anormal şekilde kar bırakabiliyorlar. KENT KLNMA QNBTR QNBFL YBTAS İSATR İSKUR İSBTR KSTUR vs vs. Bu tür hisseler temel analiz kapsamında hak ettiği düşünülen değerlerin kat be katına çıkabiliyorlar. Ama bir de malda iken sıkıştın mı aylarca çıkamayabilirsin, çıkma fırsatını bulduğunda da belki de zararla çıkmışsındır. Çok yüksek risklidir bunlar, tahtaları aşırı sığdır. Eğer çok seçici davranırsanız, zamanlamayı tutturabilirseniz çok güzel kazanırsınız.
    Hocam iyi geceler. Sizi uzun süre önce takip ediyordum.Gorusleriniz ve bilgilerinizi her daim takdir etmiş indir. Bu forma da bir süre ara vermiştim. Şimdi sizi görmüşken birşey sormak istedim.

Kalkınma Bankası (Klnma) hakkında görüşleriniz nedir. Burada da belirttiğiniz üzere dolaşımdaki lot sayısı %0.91 yani 55 m lot civarı ve sürekli her yıl bedelli açıklıyor. Gene bedelli başvurusunda bulunacak SPK ya %82 civarında. Sermayesini en üst seviye olan 10 milyar ₺ ye çıkaracak. Bundan sonraki surecte bedelli yapması için sermaye tavanını yükseltmesi gerekecek.

Dikkatimi çeken diğer bir husus ise Rüçhan haklarının 60 gün süre ile işlem göreceği yazılmış KAP ta. Normal şartlarda bir hissenin Rüçhan pazarında işlemleri genelde 15 gün sürüyor diye biliyorum. Neden 60 gün açıklamış olabilir sizce ?

Şirketin faaliyet raporunu okuduğumda baya umutverici geldi. Artı eski ipek yolu benzeri kalkınma yolu yapılacak bunda da öncü olacak. Büyük sirketlere kredi sağlama vb. Fon işlemleri gibi bir çok alanda aktif.

Yukarıdaki sorularıma ek olarak sizin gözünüzden kalkınma bankasını merak ediyorum hocam saygılarımla. İyi geceler

2311DRK48G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by kuzzzz Yazıyı Oku
    ...Yukarıdaki sorularıma ek olarak sizin gözünüzden kalkınma bankasını merak ediyorum hocam
    KLNMA yüzde 1 in altında halka açıklık oranına sahip bir hisse. Bu nedenle doğal arz talep şartlarına göre değil suni arz talep şartlarına göre hareket eder. Bu durumda da temel analiz asla yol gösteremez. Bahsettiğiniz gelişmeler temel analiz kapsamında olumlu nitelenebilecek gelişmeler olsa da bunları hesaba dahil etmek mümkün değildir. Nitekim bu banka borsaya kote diğer özel bankaların sahip olduğu rasyoların çok üzerinden işlem görüyor yani halihazırda oldukça primli, örneğin piyasa değeri defter değerinin 4.3 katı olup diğer bankaların neredeyse 4 katı gibi bir rasyoya sahip. F/K açısından bakıldığında yine hâlihazırda oldukça primli olduğunu görüyoruz. Ama bu, hisse daha yukarıya gitmeyecek anlamına gelmez. Tedavüldeki lotlar çok çok az olduğu için klasik değerleme yöntemleri bu tür hisselerde işe yaramaz. Tahtacı veya hakim oyuncu diye tanımladığımız tahtanın sahibi rolündekiler bu tür tahtalardaki fiyat hareketlerinde söz sahibi ve karar mercii pozisyonundadır. Genellikle de pompala-boşalt prensibi uygulanır bu tür tahtalarda. Dediğim gibi bu hisselerdeki arz talep genellikle suni olarak oluşur. Tedavüldeki lotların çok çok az olmasından yararlanan hakim oyuncu pozisyonundaki kesim hisseyi istediği seviyeye kadar rahatlıkla pompalama potansiyeline sahiptir. Bu durumda da ne desek boş olur. Burada yapılması gereken, alım-satım zamanlamasını önceden doğru şekilde kestirmeye çalışmaktır. Ana strateji de, bu tür tahtalarda rol alan hakim oyuncu ile ayni safta yer almaya çalışmak olacak. Bunu kestirmek hiç kolay değil, hem tecrübe hem de hakim oyuncunun stiliyle harmoni içinde olabilme becerisi gerektiriyor.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    KLNMA yüzde 1 in altında halka açıklık oranına sahip bir hisse. Bu nedenle doğal arz talep şartlarına göre değil suni arz talep şartlarına göre hareket eder. Bu durumda da temel analiz asla yol gösteremez. Bahsettiğiniz gelişmeler temel analiz kapsamında olumlu nitelenebilecek gelişmeler olsa da bunları hesaba dahil etmek mümkün değildir. Nitekim bu banka borsaya kote diğer özel bankaların sahip olduğu rasyoların çok üzerinden işlem görüyor yani halihazırda oldukça primli, örneğin piyasa değeri defter değerinin 4.3 katı olup diğer bankaların neredeyse 4 katı gibi bir rasyoya sahip. F/K açısından bakıldığında yine hâlihazırda oldukça primli olduğunu görüyoruz. Ama bu, hisse daha yukarıya gitmeyecek anlamına gelmez. Tedavüldeki lotlar çok çok az olduğu için klasik değerleme yöntemleri bu tür hisselerde işe yaramaz. Tahtacı veya hakim oyuncu diye tanımladığımız tahtanın sahibi rolündekiler bu tür tahtalardaki fiyat hareketlerinde söz sahibi ve karar mercii pozisyonundadır. Genellikle de pompala-boşalt prensibi uygulanır bu tür tahtalarda. Dediğim gibi bu hisselerdeki arz talep genellikle suni olarak oluşur. Tedavüldeki lotların çok çok az olmasından yararlanan hakim oyuncu pozisyonundaki kesim hisseyi istediği seviyeye kadar rahatlıkla pompalama potansiyeline sahiptir. Bu durumda da ne desek boş olur. Burada yapılması gereken, alım-satım zamanlamasını önceden doğru şekilde kestirmeye çalışmaktır. Ana strateji de, bu tür tahtalarda rol alan hakim oyuncu ile ayni safta yer almaya çalışmak olacak. Bunu kestirmek hiç kolay değil, hem tecrübe hem de hakim oyuncunun stiliyle harmoni içinde olabilme becerisi gerektiriyor.
    Cevap için teşekkürler hocam. Seviliyorsunuz [emoji120]

2311DRK48G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •