Sayfa 100/306 İlkİlk ... 50909899100101102110150200 ... SonSon
Arama sonucu : 2448 madde; 793 - 800 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Son derece temkinli olman gerekiyor. Eldekini koruma moduna odaklanmalısın bana sorarsan.
    Kesinlikle hocam öyle düşünüyorum. Sadece komplo teorisi babında dedim onu Ama gerçekten de hadi yatır paranı yabancı borsaya. Bir şey olsa lira %50 düşse senin hisse %50 kar etmiş sayılıyorsun, ve "kârının" yarısı da devletin Korkunç bir ihtimal. Düşmesin tabi lira da yaşadığımız yerinde bilincinde olmak gerek.

2.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    ... lira %50 düşse senin hisse %50 kar etmiş sayılıyorsun, ve "kârının" yarısı da devletin Korkunç bir ihtimal. Düşmesin tabi lira da yaşadığımız yerin de bilincinde olmak gerek.
    Evet acı ama gerçek. Yapacağın hamlede tüm bunları dikkate alman gerekiyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Herkese selamlar;
    TH hocam benim eğitimimin en tepe noktası sınav tercih formunun en üstüne Boğaziçi yazdığım andır.
    İktisadi ilimlerde okudum, Çarşıda yontuldum, yurtdışında çalıştım, küçük çapta ticaret de yaptım. Şantiye, ofis, özel sektör, yardım kuruluşları vs. aşureli salata tarifi benim kariyerin yanında çok sade kalır ama mütevazilik olarak denk bir tarif olur. Borsa deneyimim 2000 sonrası olsa da 1986'dan itibaren tüm veri ve gelişmeleri tarayıp arşivledim. Yüksek enflasyon ortamında bunu başarabileceğiniz tek bir kaynak var.

Ukrayna savaşı konusunda çok iyimserdim hatta tesadüf bu, geçen hafta Kiev'den local bir arkadaşla telefonda görüştük. Ben moral vermek için senin sözlerini tekrarlarken lafımı kesti ve dün buraya yüzlerce roket ve dronla saldırı düzenlendi dedi. Kışın ortasında enerji alt yapısı iyice zayıflıyor. Bu sözler savaşın içindekiler için boş şeyler. Putin'in masaya oturmasını bekleyebilirsiniz ama adam masanın üstünde ayağa kalkacak şekilde hareket ediyor. Öte yandan mucizelere inananların sayısı finansal kıyametcilerden çok daha fazladır

Piyasanın gelecekteki seyrine yönelik görüşüm sizinki gibi yıldırım taaruzundan ziyade, uzun ve yıpratıcı bir siper savaşı şeklinde. Dikkat ederseniz çöküş veya yıkım kavramlarını da siz kullanıyorsunuz, geçen günkü satışlara da ben fazla bir anlam yüklemedim.

Elbette gelecek projeksiyonunun omurgasını kurduktan sonra üzerinde devamlı minör değişiklikler yapmak gerekir. Önemli olan omurganın sağlam ve doğru olmasıdır. Şimdiye kadar benim gelecek projeksiyonumun omurgasını kıracak bir gelişme olmadı. Sizin dediğiniz gibi kamyonun momentumu kolay kolay ters istikamete dönmez ama bazı şoförlerin de uykusu öyle derindir ki; momentum değişene kadar geçen zamanı uykuda geçirebilirler, böylece uzun bir zaman onlar için kısa bir an gibi gerçekleşir. Haddim olmayarak iyimserliğinizin boyutlarının da günümüz koşullarına göre biraz zorlama olduğunu düşünüyorum. Zorlama şüphesi pek çok beklentinizin Trump'a endekslenmiş olmasından kaynaklanıyor. Belki Trump'ın çılgınca davranacağını kabullenip sonuçlarının da olumsuz olacağını öngörüyorsunuz ve bu iki durum arasındaki zamanı bir spekülasyon fırsatı olarak değerlendiriyorsunuzdur?

Bir başka eleştirim de Türkiye ve çevresinde yaşanan gelişmeleri tarihin doğal akışı olarak değerlendirip, tamamen göz ardı ederek fiyat iskontolamada dikkate almamanız. Çok iyi bir teknik bir oyuncu olduğunuzu biliyoruz hocam ancak bazı şeyleri biz görmezden gelsek de piyasa gelmez. Suriye'nin yıkımı ve ordusunun tamamen yok dilmesi bizim borsayı ilgilendirir mi? Borsa dipteyse pek değil ama zirvedeyse çok ilgilendirebilir. Siyasetçilerin odağının ekonomiden saçma sapan noktalara kayması bile problemdir.

4. Öncelikle Ukrayna - Rusya savaş'ına!!! dair tespitler yapmak için durumu bütünüyle başından itibaren incelemek ve ele almak gerekir çünkü bu bir savaş değildir bu saldırgan işgalci bir milletin başka bir milletin egemenlik haklarını ihlal etmesi ve tek taraflı savaş açması durumudur bu yüzden de savaşı açan taraf savaşı açmasına sebep olan kazanımları elde etmeden bu durumdan vazgeçmeyecektir ya da tabiki yenilgiye uğramadan ki 2. Ihtimalin olması tabi ki çok zordur bu örnek için.
    Trump'ın söylemleri tamamen bir seçim vaadiydi bunu bu kadar ciddiye almaya da gerek yok bence ha şunu yapıcaksa o ayrı , savaşı bitirmekten kastı ukrayna'yı haritadan silmek ise bunu yapabilir ama öyle putin'i masaya oturtacak toprak vermeden ikna edicek gibi bir beklenti varsa bence bu da imkansiz ötesi , diğer taraftan hadi putin ukraynanin nato üyesi olmamasini ve biraz da toprak kazanimiyla durmayı kabul etti diyelim sizce diğer taraf topraklarini vermeyi kabul edecekmi etse bunu 10 küsür sene önce de etmezmiydi! , sizce bu savaş 2022 de mi başladı sadece yoksa ulkenin biraz doğusunda zaten yillardir iki ülke arasinda süren bir savaş yok muydu?
    Ben bu savaşın beklenenden çok daha uzun ama zaman zaman durulup zaman zaman hizlanip ama daha yillar boyu devam edebilecek bir donguye aday oldugunu dusunuyorum

5. Savaş ekonomisi diye boşuna söylemiyorum.
    Savaş patlamadan 2 ay önce oradaydım. Yüksek eğitimli olanlar aldıkları maaşların Avrupa'daki meslektaşlarına göre düşük olmasından şikayet ediyordu, şimdi çoğu Avrupa'da. Ülkede gözle görülen bir batıya yakınlaşma vardı ama ekonomisi çok güç kaybetmişti. Dediğiniz gibi çatışmalar ve gerilim 2014'ten beri sürüyordu zira Rusya Ukrayna'dan toprak kopartabileceği her fırsatın üstüne akbaba gibi çöküyordu. Sanki toprak sorunu olan bir ülke???

Sonuçta Almanya başta olmak üzere ülkelerin askeri harcamaları ve ihracatları patladı. Cephane ve mühimmat fiyatları katlanarak artıyor. İsrail, Ukrayna ve Rusya'nın sarfiyatı tüm dünyada hissedilecek kadar yüksek, ilginç olan petrol fiyatlarının bu trende katılmaması. Ekonomik dengeleri tutturamayan ülkeleri piste alalım diyor ABD, gizli de yapmıyor bunu

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BJKAS daha yeni %400 bedelli yaptı 5 ay önce geçen Temmuzda ama tekrar bir bedelli daha yapmadı gerekecek gibi duruyor çünkü kasada para kalmadı. Başkan adayları Adalı ile Yücel aynen bunu söylüyor, acilen 50 milyon euro lazımmış. Kasa tamtakır, sportif başarı yok ama hisse diri duruyor. Borsada mantığın olmadığının bir kanıtıdır bu.
    Mantıksız gözüküyor ama GS kadar da tehlikeli değil. GS'ye bulaşan 30 yıllık Denizbank genel müdürü koltuktan yuvarlandı. Adam bankanın ilk kurulduğu günden beri yöneticisiymiş, Denizbank en az iki defa el değiştirdi adam koltuğunu korudu, bankaların battığı 2001 krizini, 2008'i, pandemiyi atlatmış ama...

Mekanına salça olduk diye bizi kovmaz umarım Trendhound

herzobidunya Guest
    Th harbi harbi spor hissesi muhabbeti yapıyor. Geçenlerde ironi yapıyorsun sanmıştım. Kim küstürdü seni bu kadar. Canın sıkılmış belli. Hikayeni bi ara dinlemek isterim.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    TH hocam benim eğitimimin en tepe noktası sınav tercih formunun en üstüne Boğaziçi yazdığım andır.
    İktisadi ilimlerde okudum, Çarşıda yontuldum, yurtdışında çalıştım, küçük çapta ticaret de yaptım. Şantiye, ofis, özel sektör, yardım kuruluşları vs. aşureli salata tarifi benim kariyerin yanında çok sade kalır ama mütevazilik olarak denk bir tarif olur. Borsa deneyimim 2000 sonrası olsa da 1986'dan itibaren tüm veri ve gelişmeleri tarayıp arşivledim.....
    Memnun oldum Yelpaze hocam, demek ki kökenimiz ayni, ekonomi finans işletme. Zaten senin mühendis kökenli olmadığını yazılarından anlamıştım. Mühendis kökenli borsacılarla benim yıldızım pek barışmaz, malum onlar 1+1=2 felsefesini uygularlar hep, hem mesleklerinde hem borsada hem de gerçek hayatta. Tamam mesleğinde bunu uygulayabilirsin ama ne borsada ne de gerçek hayatta 1+1 her zaman 2 etmez, hele hele borsada hiç bir zaman etmez. Ama 1+1=2 güruhu inatla bu stratejiyi uygular ve genelde de borsadan para kazanamazlar. Seninle frekanslarımız örtüşüyor, diğerleri ile de çatışıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 100/306 İlkİlk ... 50909899100101102110150200 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •