Sayfa 99/307 İlkİlk ... 4989979899100101109149199 ... SonSon
Arama sonucu : 2449 madde; 785 - 792 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Birisi bu karının beynini yıkamıştır daha önce olduğu gibi. Veya da o kocaman gözlüklerinden net göremeyip al-sat tuşlarını karıştırmıştır. 4 yıl önce 50 milyar dolarlık varlıkları yönetiyorken tam 1 yıl önce bu rakam 6 küsür milyar dolara düşmüştü yani %90 a yakın düştü AUM. Karı sıçtı batırdı, yatırımcıları da paralarını alıp gitti.
    O kadar parayla nasıl kafası çalışan insanları bulamıyorlar hayret ediyorum ya da dediğiniz gibi o kadar para olunca gereksiz kişiler de gürültü yapıyor olabilir. Her şeye rağmen benim ilelebet hatırlayacağım bir bacım olacak çünkü biraz da ondan cesaret aldım maliyet yükseltirken. Şimdi baktım da benim durduğum nokta 14 dolardı ama bunlar devam etmiş toplamaya, o sıralar da momentumu falan düşünmüyordum hiç. keşke takibi bırakmasaydım diyecem ama neyse keşkeler en boş iş borsada.

2. Trump'ın politikada usta bir anlaşma yapıcı olduğu yönündeki anlatılar abartılıyor ancak yine de bazen mantıklı görünmeyen müzakere taktik ve stratejilerini bile başarılı bir şekilde bir araya getirebiliyor. Anlaşma zemini bulmaya çalışan birisi. Borçlu olduğu bankalarla 1990'larda yaptığı anlaşmaları incelersek uzlaşmalardaki ustalığı ortaya çıkar zaten. İşte bu nedenlerle Ukraynadaki savaşın yakında sona erme ihtimali yüksektir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    O kadar parayla nasıl kafası çalışan insanları bulamıyorlar hayret ediyorum ya da dediğiniz gibi o kadar para olunca gereksiz kişiler de gürültü yapıyor olabilir. Her şeye rağmen benim ilelebet hatırlayacağım bir bacım olacak çünkü biraz da ondan cesaret aldım maliyet yükseltirken. Şimdi baktım da benim durduğum nokta 14 dolardı ama bunlar devam etmiş toplamaya, o sıralar da momentumu falan düşünmüyordum hiç. keşke takibi bırakmasaydım diyecem ama neyse keşkeler en boş iş borsada.
    Neyse, sen 2 Ocakta çok güzel bir seviyeden exit yap yeter. Sonra da eldekini koruma moduna geçmen lazım, bir süreliğine borsadan uzak durmanda fayda var.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Buffett'in Berkshire Hathaway'deki ortağı 60 yıllık iş arkadaşı Charlie Munger'ın meşhur bir sözü var:

"İnsanlar akıllı olmaya çalışıyor; benim yapmaya çalıştığım tek şey ise aptallık yapmaktan uzak durmak ama bu bile çoğu insanın düşündüğünden daha zor."

Rahmetli ne güzel demiş.

5. Yabancı tahvil sattı, hisse aldı.
    Yurtdışı yerleşikler geçen hafta faiz indirimi beklentisiyle 243 milyon dolarlık DİBS satarken 319 milyon dolar tutarında hisse senedi aldı. Bu rakam son haftaların en güçlü hisse alımlarından birine işaret ediyor. Söz konusu işlemlerin ardından 13 Aralık haftasında yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi stoku 34 milyar 517 milyon dolara yükselirken, DİBS stoku 17 milyar 182 milyon dolara geriledi. TCMB rezervlerindeki artış eğilimi geçen hafta da devam etti.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Buffett'in Berkshire Hathaway'deki ortağı 60 yıllık iş arkadaşı Charlie Munger'ın meşhur bir sözü var:

"İnsanlar akıllı olmaya çalışıyor; benim yapmaya çalıştığım tek şey ise aptallık yapmaktan uzak durmak ama bu bile çoğu insanın düşündüğünden daha zor."

Rahmetli ne güzel demiş.
    Gayret ediyorum aptallık yapmamaya Bir şey daha farkettim aptalca olabilecek. Yabancı bir borsada ne kadar uzun zaman geçirirsen performansın da elde ettiğin kara bağlı olarak azalıyor ya da azalma riski çok büyüyor liranın değer kaybetme ihtimali yüzünden. Benim maliyet şu an komik seviyede ve ÜFE hesabının hiçbir anlamı kalmadı bile. Bu noktaya gelince lira da değer kaybederse sana kar yazdığından devletin aldığı vergi çok anlamsız seviyelere geliyor. Bu long pozisyon korumayı oldukça zorlaştıran bir etken ve belki de kasıtlı yapılmış bilemiyorum. Sonuçta dolarların Biste dönmesi lazım

7. Çarşamba günü Jerome Powell aynen şöyle dedi: "Bundan sonra yeni bir süreçteyiz ve ileride yapacağımız faiz indirimleri konusunda temkinli davranacağız." Bu sözlerin ardından Çarşamba akşamı piyasa göçtü. Şu anda yürürlükte olan "tamamen ihtiyari ve deneme yanılma ile ilintili, kurallara dayalı olmayan" para politikası çağında faizlerin hangi seviyeye ulaşması gerektiği sorusunun cevabı yoktur.

8.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Gayret ediyorum aptallık yapmamaya....Sonuçta dolarların Biste dönmesi lazım
    Son derece temkinli olman gerekiyor. Eldekini koruma moduna odaklanmalısın bana sorarsan.

Sayfa 99/307 İlkİlk ... 4989979899100101109149199 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •