Gönderi

Yeni gönderileri gör
Sohbet
İris Cibre ��
@iriscibre
2025 portföy tercihimi bir kaç defa yazdım tekrar yazyım çok soruluyor.

2025, geçtiğimiz yıl olduğu gibi tüm yılı kolayca tahmin edebileceğimiz bir yıl değil

Çok fazla bilinmeyen ve çok fazla risk var.
Çin yavaşlama, deflasyonu ve devalüasyonu, ABD enflasyonu ve UST faizleri, JPY faiz gidişatı, Trump tarifeleri ve dili

Bu riskler ciddi dalgalanmalara gebe. Bu yüzden, daha önce de yazdığım gibi, elimizin sürekli portföyde olması gerektiği aktif bir sene olaca
k.

Şu an için hala PPF ağırlıktayım, EB'larım düşük fiyattan alındı, devam ediyor, edecek de
Bist gir çık dönüyorum, ama, ABD faizleri ve yılın ilk yarısına kadar yüksek finansman ve alternatif maliyetin devamı dolayısıyla hala benim için portföyümün büyğk kısmını ayırmak üzere yeterince çekici değil.

Şöyle hesaplayalım;
Benim beklentime göre
Sene sonuna kadar indirimlerle 32% politika faizine göre PPF getirisi yıl sonu 10% vergi düşülmüş hali bileşik 46,6%
Bugün borsa 10bin
Sene sonuna kadar 14.660 üzerine atıp tüm senenin riskini almanıza değecek mi tercihine dayalı
Ya da Şubatta 11bin üzerine atar mı?
Haziranda 12.600 üzerine?

Hesabınızı buna göre yapmalısınız.

Sevgiler
Son düzenleme:
ÖS 11:45 · 29 Ara 2024
·
227,2 B
Görüntüleme

Aynı düşüncelerde dün tokatçıya anlatmaya çalıştım uzmanlarda hemen hemen bizim gibi düşünüyor sadece aracı kurum analistleri farklı hep hikaye peşinde müşteri portföyü yaratmak için dengeli portföt yapın 2025 de riski dağıtın trendi gördüğünüzde pozisyon artıra bilinir.