iktidar bileşenlerinin bu son hamlesi her kesimde şok etkisi yarattı.İktidar bileşenleri ezber bozdu ama diğer kesim ezberlerini bozamadı.Bu olayda en büyük şoku yaşayan muhalefet ve muhalif düşüncede olanlar.Bu hamlenin devamı gelirse (bir plan dahilinde olduğu için gelecektir) muhalefetin iktidar olma şansı ortadan kalkacaktır.Tüm muhalefet bu işten zararlı çıkacaktır özellikle de anamuhalefet partisi ve onun bilindik cumhurbaşkanı adayları.
İktidar bileşenleri açısından sorun ise bu işin apo ,pkk ve dem üzerinden yapılıyor olması.Ben bunun gerçekte böyle olmadığını düşünüyorum.Çünkü apo çıksın gelsin mecliste konuşsun demek eli en yüksekten açmaktır.En büyük parça budur,büyük parçanın içinde zaten küçük parçalar vardır.Nedir bu küçük parçalar,aihm kararlarına uymama,anayasa mahkemesi kararlarına uymama,atalay,kavala ,demirtaş,khk vb.onlarca sorun.Bu sorunları çözmeden apo yu dışarı çıkarıp pkk için genel bir af çıkaramazsın.Toplumu buna yani apo nun çıkmasına ikna ettiysen diğerleri için ikna etmene gerek yok zaten.Az önce saydığımız sorunlar muhalefetin ve muhalif düşüncenin sürekli dile getirdiği ve iktidarı suçladığı sorunlar.Kısa sürede şunu gözlemledim muhalif kesim bu sorunları iktidar çözecek olsa bile karşı çıkacaklar, çünkü ellerindeki tek argümanı kaybediyorlar.
Dün yazmıştım devlet aklı diye.Devlet aklı palan proğram yapmış ve uygulamaya geçmiş.Bana göre bu plan ne kadar büyük şok etkisi yaratırsa ,başarıya ulaşma şansı da o kadar artacaktır.Sonuçta ise devlet aklı,biz bu yaptıklarımızla devletimizi ve ülkemizi yakın bir şavaş/bölünme/darbe tehtidinden kurtardık diyerek son söz yazacak ve bu da toplumda kabul görecektir ,diye düsünüyorum naçizane...
İki ay önce yazmıştım burada, gidişata uygun olduğu için tekrar bir hatırlayalım.
Yer İmleri