Sayfa 926/1005 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 7,401 - 7,408 arası.

Konu: Viop LXI

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    oooooo hala çevir dur söylediğim tahtalar ağaçta kalmıyor, küflenmiyor, dökülmüyor hatta denk gelirsen yavruluyor nasıl mandalina hesabı yapıp bana örnek veriyorsun.
    petkm,eregl,şok ucuzmu pahalımı cevabın bellide anlatamazsın
    aradığınız kişiye şuan da ulaşılamıyor..ben söyliyimm o sallıyor her hisse 40 kat artmışmış..
    son 5 yıl sokm 2.8 kat..petkm 4.5 kat..Şise 7.5 kat.. eregl 5.8 kat temettü hesaba katsak 7 kat diyelim..

2021 de 2 bine verdiğim abimin kiralık ev şimdi 20 bin..9 kat..

şimdi ula hani pano hani saat hani kablo..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,213
     Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    90lı yıllarda borsada olan var mı
    Kaatlar kaç kat çıkmıştı
    86 dan beri borsadayım.
    kısa pantolon filan giyerken yani

borsanın içinde dürbünle tahta izleyip bağırıp broker/banker çağırıp
    şu tahtadan şu kadar lot al diye işlem yapmışlığım var.

1999-2000 YILI marmara deprem sonrası

1960 endexten 20400 e çıkıp 7200-7500 lere kadar inmiştik.
    Bear_Bull
    @BearBull26

3. İsmail Saymaz:

DEVA, Saadet ve Gelecek, TBMM’de ortak bir çatıda biraraya geliyor.
    Üç parti yarın ‘Yeni Yol’ adlı yeni bir parti kuruyor.
    Bundan sonra mecliste bu isimle yer alacaklar.

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    YÖK kanununda 45.madde b fıkrası... yerinde durduğu sürece sadece üzülürsün.
    Çocuğun özel okulda olursa orta öğretim başarı puanı 90-100 arasında olur.
    Devlet okulunda 60-70

Ne farkeder?
    Puan farkının %60'ı kadar ek puan alır çocuk.
    Verdiğim örnekte 100 ortalaması çocuk ÖSS puanına 60 puan eklenerek öys puanı oluşur ve ona göre yerleştirilir.
    Diğeri 70 x %60 = 42 puan...
    Arada 18 puan vardır..
    Bu uygulamada ikinci çocuğu binlerce/onbinlerce kişi geriye atar.

Haaa... buna mecliste itiraz eden oldu mu?
    Yok..
    Çünkü hepsinin çocuğu özel okulda.
    Basında üzerinde duruldu mu?
    Onların çocukları da özel okulda..

Nasıl demişti rahmetli "işçisin sen, işçi kal.
    "

Eğer bir torba kanuna "yök kanunu 45.madde b fıkrası kaldirilmıstır" diye bir madde koydurabilirsen çok büyük bir sevaba girersin.
    Her yıl onbinlerce talebe kazanabilecekleri bölümleri bu adaletsiz madde yüzünden zengin özel okul talebelerine kaptirıyorlar.
    İmdat abi, özel okul öğrencisinin de handikabı var. İyi çocuklar için avantajı da var. Özel okullarda nitelikli bir hazırlık süreci oluşmuyor genel anlamda. Ama ortalaması 50-60 olan öğrenciler arasında tabi ki fark olur.
    ABKA'nın dediği senin alıntından okuduğum bir sınav sistemi yok, okullarda sınavlar ortak hazırlanıyor. A veya C şubesinde okuyan farklı öğretmenlerin derslerine girdiği çocuklar aynı soruyu çözer, aynı not skalası ile değerlendirilir.
    Daha ileriki mesajlarda yazdığın, uçuş okulu pilotaj eğitimi olayını iyi düşünmüşsün. hava-deniz sektöründe maaşlar da çok dolgun. Ben denizi de eklerim senin teklifine.
    Ayrıca imkanın olursa, matematik eğitimi konusunda, sözünün ulaşabileceği yerler varsa, muhakkak iletmeni istediğim bir isteğim var. Bu yeni müfradat ile yetişen çocuklar matematik öğrenemez. Ülkedeki çok şeye itirazım var ama eğitim konusunda çok aşağı çekildik. Param yok ama bir fabrikam-imalathanem olsa 2015-2017 sonrası mezun olmuş mühendislere iş vermem şahsen. Hesap kitap bilmiyorlar, daha doğrusu eksik yetiştirildiler. İşin daha fenası, bu sene aşağıdan gelen çocuklar, temel matematik anlamında hiçbir şekilde yetiştirilmemiş. Pandeminin muhakkak etkisi var. Ama ülke olarak daha müreffeh bir gelecek tasarlanıyorsa, matematik seferberliği ilan edilmeli. İnsanlar okuma-yazmayı öğrenmeden, sayı saymasını öğreniyor 2-3-4 yaşında, matematik Allah'ın insana verdiği en büyük donanım, ne kadar iyi öğrenilirse, toplum o kadar ileri gider.
    Açtığım pozlar beni bağlar, benim aklım bana ancak yetiyor.

5. Blackrock bitcoin satmaya başlamış...Gerçi satan büyük fonlardır...
    Trump bitcoin aşığı ama piyasada düz mantık işlemez her zaman...

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    yarın gap li açılış bekliyorum
    en az %1.031+ civarı :
    ABD vadeliler us500 - 0.60
    Japon - 0.90 açılış..

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pala elindeki hisseleri satıp bankaları almış..

bankalarla endeks yabmışlar. çöküşten önce bankalarda ralli bekliyorum analizi beni yanıltmayacak gibi.

gidişat o yönde.

acaba hetaşileri üj liradan alabilecekmiyim

Sayfa 926/1005 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •