--diyelim 4. çeyreği konsolide ettiler; süreç uzar ise, ciro ve karlılık %20-30 a yakın düşecek...bu da hisse üzerinde çok ciddi bir negatif baskıya neden olur; konsolide olarak göstereceğini bilsem, buralardan üçe beşe bakmaz dalarım; ama konsolide edebileceğini sanmam...olay türkiye yi cezalandırmak ise süreç epey uzar...önceki döneme göre karşılaştırmalı bilançolar da yatırımcıları bıktırır.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Dostluk yüzün arkasında şeytanlık tam gaz devam,hani bir deyim vardır dost bildiklerim...rus kincidir,yapılanları hiç unutmaz,ABD'de öyledir,zaten ABD natodan beri atmaca gibi gözü ülkemizin üstündedir,elamanları tam gaz çalışıyor,eş bob gibiler,bizdeki eşbobcu hasta,içten içini kemiriyor ve şaşkın ne yaptığını bilmiyor,onu arkadan devamlı iteliyorlar,dopinkliyorlar konuşacağı zaman,sonrası malum,ülkemiz üstündeki kirli oyunlar hiç bitmez,bu tarihler boyunca hep böyle olmuştur,çünkü dünyanın merkezinde !!!
İsrail ile Hamas Gazzedeki savaşı sonlandırmak için anlaştı. Rehineler serbest bırakılacak. Dünyada uzlaşmaya en uzak toplumlar bile ortak menfaat söz konusu olduğunda uzlaşıyor işte. Şimdi sıra Ukraynada.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
[QUOTE=Mathias;6965320]Bunu yazını yıl sonuna doğru bir daha hatırlatim mi sana bark bark. 2020 diplerine göre dolar bazlı 3-5 kat yapmışlar. endeks de bile getiri bu kadar değil. Garan 15 tl den toplanırken bankalar sağlam çökecek diyenler vardı oraya göre 10 kat yapmış garanti ama daha bankaların yılı 2026 mı şimdi ?
1 yıl'a kalmaz ben sana hatirlatirim merak etme , çok takılma şu bu kat artmış bu şu kat artmiş yok artık daha da artar mi gibi söylemlere , hikayesi varsa daha daha da artar! , dedigin tarihlerden bakarsan mesela migros 20 kat artmiş thy 30 kat artmış vs daha bir cok örnek bulursun ilk akla gelenleri yazdım şu an rüzgar bankaların arkasında , hükümette buna çanak tutuyor büyümeleri kaçınılmaz çok büyük kar'lar aciklayacaklar, faiz indirimleri ile birlikte sanayii hareketlenmeye başlıyacak bilançoları büyümeye devam edecek ve piyasa değerlerine de muhakkak yansıyacaktır.
Sen vur-kaççı olarak doğrusunu yapıyorsun. Aslında BİST oyuncuları olarak hepimizin Başkan Mao'nun gerilla taktiklerini uygulaması lazım. İş BİST'e gelince bir devrimci komunist gibi davranalım, tabii Sovyet tipi değil Çin tipi komunist. 1 yılı filan bırak sen kısa vadede %5 lik:kazancı gördüğünde arkana bakmadan vınlayscaksın bundan hiç şüphem yok. Diğerlerini bilmem ama senle ben zaten yatırımcı filan değiliz.
ABD'deki rallinin nedeni çekirdek CPI nın beklenenden düşük gelmesi, dolayısıyla da enflasyonun kontrol altında olduğu görüşünün ön plana çıkmasıdır. CPI beklenti doğrultusunda geldi ama önemli bir detay vardı. Ev kiralarının CPI yi şişirdiği ve bu gidişatın artık ters döndüğü ortaya çıktı. Sonuçta da kritik UST10Y getirisi 15 baz puanı düştü. Ekonomi de tıkırında olduğu için bu gelişmeler borsaya doping yaptı. Gazze barışı da katkıda bulundu.
Yer İmleri