Endeksin 10200 lere yaklaşması ve haftaya da geçilmesinin etkilerini; Ülker'de de 121 TL üzeri hareketler ve uzun zamandır kırılamayan bazı dirençlerin kırılımı olarak izleyeceğiz..Şubat......Mart......Nisan.....15 Mayıs....
...
-24 Ocak'da Moody's Türkiye Raporu ve muhtemelen arttırdığı Ülke Notu açıklanacak.
-31 Ocak'da ise Fitch Türkiye Raporu açıklanacak.Fitch'den de not arttırımı bekleniyor,zira notu diğer Derecelendirme Kuruluşlarına göre oldukça geride kaldı.
-10 Mart'da Ülker'in 4/2024 Bilançosu gelecek.Bu bilanço 1.0-1.5 Milyar arası bir kâr ile açıklanabilir.Zira Yönetim'in açıklamasında "Bu yılı az da olsa geçen yılın üzerinde bir kârla kapatacağız" şeklinde bir ifâde kullanılmıştı..
-6 Mart'da ve 17 Nisan'da PPK Toplantıları olacak.Bir ya da iki fâiz indirimi daha gelebilir.
-Mayıs'ın 15'ine kadar Ülker'in 1/2025 Bilançosu gelecek.Yılın ilk çeyreği Ülker'in satışlarının ve kârının arttığı bir Çeyrek olmaktadır genel olarak..
-Ülker'in borçlarını kapatma adına Marinaların Hisselerinin tamamını ve belki de Godiva Hisselerini de kısmen ya da tamamen elden çıkarması söz konusu olabilir.
Bu aşamaların hepsinde Ülker Hissesi yukarı eğilimli olabilecektir diye düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi olmayıp kendi düşüncelerimdir.
-24 Ocak'da Moody's Türkiye Raporu ve muhtemelen arttırdığı Ülke Notu açıklanacak.
-31 Ocak'da ise Fitch Türkiye Raporu açıklanacak.Fitch'den de not arttırımı bekleniyor,zira notu diğer Derecelendirme Kuruluşlarına göre oldukça geride kaldı.
-10 Mart'da Ülker'in 4/2024 Bilançosu gelecek.Bu bilanço 1.0-1.5 Milyar arası bir kâr ile açıklanabilir.Zira Yönetim'in açıklamasında "Bu yılı az da olsa geçen yılın üzerinde bir kârla kapatacağız" şeklinde bir ifâde kullanılmıştı..
-6 Mart'da ve 17 Nisan'da PPK Toplantıları olacak.Bir ya da iki fâiz indirimi daha gelebilir.
-Mayıs'ın 15'ine kadar Ülker'in 1/2025 Bilançosu gelecek.Yılın ilk çeyreği Ülker'in satışlarının ve kârının arttığı bir Çeyrek olmaktadır genel olarak..
-Ülker'in borçlarını kapatma adına Marinaların Hisselerinin tamamını ve belki de Godiva Hisselerini de kısmen ya da tamamen elden çıkarması söz konusu olabilir.
Bu aşamaların hepsinde Ülker Hissesi yukarı eğilimli olabilecektir diye düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi olmayıp kendi düşüncelerimdir.
Soru şu, bu piyasada bazı saçma sapan hisseler, asla hak etmedikleri halde, 3-5 sene sonrasını fiyatlarken, bazı hisseler de temel analizi bile dikkate almayarak, şu andaki durumunu bile fiyatlayamıyor, Ülker de hak ettiği halde bu fiyatlayamayan hisselerden birisi...Acaba bu kez Ülker, geleceği de fiyatlar mı ?? ödenmiş sermayesinin 20-25 katı bir karlılığın olup olmayacağı piyasada tartışılırken bir Gıda sanayi şirketi olarak...??
...
9 aylık net kar 4,4 milyar....
Ak Yatırım >>>>7,4 milyar
İş Yatırım>>>> 6,13 milyar..
bakalım hayırlısı, nasıl bir rakam göreceğiz....
100 Endeks >>> 10104 e karşı,
Ülkerden de haftalık bir tepe nokta kapanışı...
(Piyasaya göre, olabileceği en iyi kapanış..)
Artık paylaşım yapmaya bile gerek yok, rota belli, hedef rakam belli, sadece sabredilecek....!!
...
Yer İmleri