Artan

50,60 10 18:10
155,10 10 18:10
11,55 10 18:10
13.622,50 9.99 18:10
13,43 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

4,77 -10 18:10
66,60 -10 18:10
6,40 -9.99 18:10
15,31 -9.99 18:10
82,10 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.842.464.081,50 18:10
6.247.549.422,94 18:10
6.027.012.246,57 18:10
5.114.424.935,79 18:10
5.095.291.413,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 262/462 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon
Arama sonucu : 3689 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

Artık burada hisse yazmaya korkar oldum...

Önceleri taşıdığım hisselerden bahseder, içeriğine daha çok hakim olduğum için çalışmalarımı o hisseler üzerinden yapardım...

Artık, hem vebal almamak, hem de yanlış anlaşılmamak için burada paylaşmıyorum. Zaten de gerek yokmuş, ilgilenen olmuyor...!!!

Zamanında GEDZA paylaştım, kısa sürede 10 'lardan 52 'lere gelmişti; PKART paylaştım, 3 yılda 13 'lerden 130 'lara gitti; OYAKC desen, gittiğinin haddi hesabı yok...

Selim, sen benim şu an taşıdıklarımı, yeni geçtiğim ve toplamaya başladığım hisseyi biliyorsun. Fakat kimseye bahsedemiyorum. Günü geldiğinde sen benim yerime burada yazarsın...

- T/A zamanında bundan yüklüce toplamıştı diye...

Anlaşılamamak zor işmiş. Şimdi 3 kişi takılıyorum. Senin gibi...

Ben..., Keyfim..., Ve kahyası...

Ben..., Sen..., O... da olabilir...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. Borsa yada genel anlamda para muhabbeti, çok zor bir konu...

Sorunun kaynağı tek değil, bir çok faktör mevcut aklıma gelenler;

Tecrübe; kesinlikle tecrübe farkı en büyük sorun, aynı tecrübeye sahip olmayan iki kişinin borsa/para konusunda anlaşması imkansıza yakın...

Risk algısı; borsada 100 bini olan adamla, 1 milyonu yada 10 milyonu olan adamın risk algısı çok farklı, parası az olan bir an önce parayı katlama derdinde ama 10 milyonu olan adam muhtemelen paranın öyle kolay katlanmayacağını bildiği için önce ana parayı nasıl koruyup ve enflasyon üstü yada dövizden fazla nasıl kazanırım diye düşünür...

Zaman algısı; piyasada yeni olan biri için 1 yıl bile çok uzunken burada mesai harcamış birisi için 1 yıl kısa vade sayılır...

Bunlar ve benzeri bir çok fark nihai anlaşmazlığın temeli oluyor...

Tüm bunları kenara koyunca birde laftan sözden anlamayan dostlar var, adama alınabilir diyorsun almıyor, 2-3 kat prim yapınca alayım mı daha gider mi diyor, bazen hisseyi alacağı tutuyor bu defa sat artık diyorsun satmıyor, hadi bunlar bir yere kadar kabul edilir ama kafasına göre hisse alıyor sonra sen buna bak bakalım ben tutayım mı satayım mı diyor, bu hisseye güven olmaz diyorsun zaten ben %30-40 zarardayım bekleyeceğim diyor, kazara benim söylediğim hisse zarar etseydi ne olurdu acaba, adama 10 hisse söyledik, 7/8 tanesi 5-6 kat yaptı bunun aldığı hisse sadece 2 katına gitti diye bir trip bir trip, tabi günü geldi o hissede 9 katına gitti ama bu arkadaş çoktan satmıştı, ben 3 TL den hisse alırken almadı şuan 25 den alayım mı diyor, güler misin ağlar mısın, daha yaz yaz bitmez

Tamam bende çok laf dinlemiyorum....(...dinlemiş olsam parayı koyacak yer bulamazdım ...) ama en azından ben zarar edersem yada az kar edersem kimseye gidip ağlamıyorum (:
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Borsa yada genel anlamda para muhabbeti, çok zor bir konu...
    Haklısınız sn lutfu001 dostum.

lutfu001 adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.

Saygılar
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku

lutfu001 adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.

Saygılar
    bence bir hisse sepetinde en fazla 7 hisse olmalı

ve akşam baktığınızda yeşil olan var ise o hisse(ler ) satılmalı... başkası alınmalı

ne zaman ki akşam 7 hissenin 7 side düşmüş ise, işte ideal portföy oluşturulmuş demektir

5.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku

Saygılar
    Teşekkürler Yavuz hocam, selamınız yeter, puan işi hikaye/vesile...

Saygılar bizden
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

6.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bence bir hisse sepetinde en fazla 7 hisse olmalı

ve akşam baktığınızda yeşil olan var ise o hisse(ler ) satılmalı... başkası alınmalı

ne zaman ki akşam 7 hissenin 7 side düşmüş ise, işte ideal portföy oluşturulmuş demektir
    Sn.Çıtak sizin formüle göre etrafımız profesyonel borsacı dolu her ne kadar çoğunluk 7 de 7 düşüşü bulamasa bile portföyler büyük oranda geçmiş yılları aratıyor, hatta alım gücü olarak bakacak olursak son yıllarda ben para kazandım alım gücüm arttı diyen zor çıkar en azından benim tanıdığım böyle biri yok (:

Ama portföyde çeşitlilik iyidir, ben bunu pek yapamıyorum, bir ara yapmıştım 5-6 hissem vardı, nerdeyse hepsi farklı sektörlerde olunca, tabi birde borsa pozitif yönlü oldu mu tadından yenmez

Sn.Çıtak sizin formüle göre etrafımız profesyonel borsacı dolu her ne kadar çoğunluk 7 de 7 düşüşü bulamasa bile portföyler büyük oranda geçmiş yılları aratıyor, hatta alım gücü olarak bakacak olursak son yıllarda ben para kazandım alım gücüm arttı diyen zor çıkar en azından benim tanıdığım böyle biri yok (:

Ama portföyde çeşitlilik iyidir, ben bunu pek yapamıyorum, bir ara yapmıştım 5-6 hissem vardı, nerdeyse hepsi farklı sektörlerde olunca, tabi birde borsa pozitif yönlü oldu mu tadından yenmez
    Sn. Çıtak ağam eğleniyor benimle işde.

https://www.youtube.com/watch?v=2Zf8OGwJrd4

https://www.tiktok.com/@repliklisesi...33411848015105
    not:Sayfaya yazmıyorum ama değerli paylaşımları takip ediyorum.
    Tüm başlık müdavimlerine iyi hafta sonları dilerim.
    Saygılar
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

yok hocam ben vopcuyum, hisse işinden anlamam

sadece bir abimiz ''hisse böyle oynanır, hisseciysen 7 kağıdının 7'side düşmeli '' diye öğretmişti, onu yazdım

Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Sn. Çıtak ağam eğleniyor benimle işde.

https://www.youtube.com/watch?v=2Zf8OGwJrd4

https://www.tiktok.com/@repliklisesi...33411848015105
    not:Sayfaya yazmıyorum ama değerli paylaşımları takip ediyorum.
    Tüm başlık müdavimlerine iyi hafta sonları dilerim.
    Saygılar

Sayfa 262/462 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •