Sayfa 153/673 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon
Arama sonucu : 5380 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. Ben beş sene önce babama ev alırken bunu söyledim baba bireysel ısıtma ev alacağız yarın ne olur belli değil. Faturayı ödeyemezsin demiştim. Ama benim ev alırken engelli girişi ve büyük asansör şartları olduğu için ilk defa kapıcılı ev ile tanıştığımız için böyle bir hata oldu. Benim 1,5 ayda ödediğim parayı babam bir sene de ödüyor. Birde bizde kuzey bölüm yüksek ısıda yanıyor. Apartmanı yapan sistemi kuran adamın babası Kuzey cephe de oturuyor iki ayrı dolaşım sistemi kurmuş. Babasına kalsa Eylül de kalolufer yansın cayır cayır

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Eğer doğalgaz ile ilgili kademeli tüketim zammı çıkarsa yaza evi satıp bireysel eve çıkacağım. Bizim kinde merkezi yalıtım yok. Apartman çok sorunlu. Çok masrafı var apartmanın leş gibi apartman
    Bu işin çözümü olabilir.

Evin altında küçük bir dükkan varsa dükkana bir sayaç, bir de evde zaten var.

Evin bazı peteklerini dükkanın kombisine bağlarsın.

Tüketim ikiye bölünür.

Hem hırsızlık değil hem de haram olmaz.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    o ney abi ? bugattiynen mi gidiyonuz ? 6000 motor mu ?
    1100 TL'lik mazut ile 750 km (ankara-izmir ) gittim
    öyle 900 kg'lık araçta değil, 1 buçuk ton

araba didiğini 100 km'de 4 litre yakıt tüketecek şekilde süreceksin, fazlası acemi şöför işi
    Araba otomatikse yakıtı nasıl düşüreceksin. Bayırda boşa alıp arabanın ivmesinden yararlanamıyorsun ki...

4. toplu taşıma 27 lira olmuş.. arada kısa mesafeye kullanıyordum.. onu da kullanmam artık.. yarısı beleş biniyor zaten..
    arabayla gidip gelmek aynı para neredeyse.. hele kişi sayısı fazlaysa araba daha ucuz..

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu işin çözümü olabilir.

Evin altında küçük bir dükkan varsa dükkana bir sayaç, bir de evde zaten var.

Evin bazı peteklerini dükkanın kombisine bağlarsın.

Tüketim ikiye bölünür.

Hem hırsızlık değil hem de haram olmaz.
    30 daire var apartmanda. Bunu dikkate almazlarsa bütün siteler aynı duruma yaşar.

6. Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    toplu taşıma 27 lira olmuş.. arada kısa mesafeye kullanıyordum.. onu da kullanmam artık.. yarısı beleş biniyor zaten..
    arabayla gidip gelmek aynı para neredeyse.. hele kişi sayısı fazlaysa araba daha ucuz..
    son 4 senede ortaya çıkan enflasyon en çok fırsatçıların ekmeğine yağ sürdü.

enflasyon var diye fahiş zamlar yapıp , çok yüksek kar elde etme imkanları doğdu.

2 örnek vereceğim.
    1. (çok iyi hatırlıyorum )
    ankara-gümüşhane arası otobüs bileti 120 tl idi... aynı zamanda otomobil ile gittiğimde (ekonomik kullandığım halde ) 360tl yakıt yakmıştı.
    şimdi aynı otobüs bileti 1000 tl... otomobil ile 1200 tl falan yakarsınız

çarp-böl yaparsanız otobüs bileti,400'de hadi fazlası ile 500 tl olması lazım... 1000 tl...

otobüsçüler tüketiciye iyi bi geçirdi.

2. bir lokantada (şu tavada tavuk varya oradaki gibi ) bilmem soya soslu tavuk yiyoruz... fiyatı 320 tl
    yarısını mantar dolduruyorlar, 100 gr tavuk ancak var... kg'mı 200 desem 20 lira.. hadi 20 de mantar diyeyim... etmezde 20 de pilaf de... 10 tl'de patatis (vallaha fazla fazla yazıyorum , 10 tl'lik patatis neyin yok ) 10 da salata

ne etti 80 mi ? lan hadi nalet olsun 100 tl de

100 nere, 320 nere ? varmı böyle bir kazanç

NOT: KUMPİR'i saymıyorum, onda durum daha fecaat... 5 malzeme 300 tl... üstü ekstraya giriyor... ona ette koyamıyorsun, hep ot

işte enflasyon gelir dağılımını böyle bozuyor.

zengin dahada zenginleşirken, orta ve alt gelirli dahada fakirleşiyor

verdiğim rakamlar şuan maliye tarafından onaylanmıştır, kuruş hata yok yani
    Son düzenleme : çıtak; 29-01-2025 saat: 21:56.

8. https://youtu.be/VS4SbbCC8nU

Amerikalı dediğimiz kimlerden oluşur?

Sayfa 153/673 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •