toplu taþýma 27 lira olmuþ.. arada kýsa mesafeye kullanýyordum.. onu da kullanmam artýk.. yarýsý beleþ biniyor zaten..
arabayla gidip gelmek ayný para neredeyse.. hele kiþi sayýsý fazlaysa araba daha ucuz..
toplu taþýma 27 lira olmuþ.. arada kýsa mesafeye kullanýyordum.. onu da kullanmam artýk.. yarýsý beleþ biniyor zaten..
arabayla gidip gelmek ayný para neredeyse.. hele kiþi sayýsý fazlaysa araba daha ucuz..
son 4 senede ortaya çýkan enflasyon en çok fýrsatçýlarýn ekmeðine yað sürdü.
enflasyon var diye fahiþ zamlar yapýp , çok yüksek kar elde etme imkanlarý doðdu.
2 örnek vereceðim.
1. (çok iyi hatýrlýyorum )
ankara-gümüþhane arasý otobüs bileti 120 tl idi... ayný zamanda otomobil ile gittiðimde (ekonomik kullandýðým halde ) 360tl yakýt yakmýþtý.
þimdi ayný otobüs bileti 1000 tl... otomobil ile 1200 tl falan yakarsýnýz
çarp-böl yaparsanýz otobüs bileti,400'de hadi fazlasý ile 500 tl olmasý lazým... 1000 tl...
otobüsçüler tüketiciye iyi bi geçirdi.
2. bir lokantada (þu tavada tavuk varya oradaki gibi ) bilmem soya soslu tavuk yiyoruz... fiyatý 320 tl
yarýsýný mantar dolduruyorlar, 100 gr tavuk ancak var... kg'mý 200 desem 20 lira.. hadi 20 de mantar diyeyim... etmezde 20 de pilaf de... 10 tl'de patatis (vallaha fazla fazla yazýyorum , 10 tl'lik patatis neyin yok ) 10 da salata
ne etti 80 mi ? lan hadi nalet olsun 100 tl de
100 nere, 320 nere ? varmý böyle bir kazanç
NOT: KUMPÝR'i saymýyorum, onda durum daha fecaat... 5 malzeme 300 tl... üstü ekstraya giriyor... ona ette koyamýyorsun, hep ot
iþte enflasyon gelir daðýlýmýný böyle bozuyor.
zengin dahada zenginleþirken, orta ve alt gelirli dahada fakirleþiyor
verdiðim rakamlar þuan maliye tarafýndan onaylanmýþtýr, kuruþ hata yok yani![]()
![]()
Son düzenleme : çýtak; 29-01-2025 saat: 21:56.
Yer Ýmleri