Sayfa 367/475 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    yazılanlar açık dedim ki bu dönemde yatırım yapmak çok zor... bu fiyatlar ile hiç bir şeye yatırım yapamıyorsunuz ( kaldı ki artık yatırım yapmam mümkün değil oğlum için aldıklarım ve almayı planladıklarım dışında... geçmişte sizi biraz daha bıktırayım 100 000 lot hedefim vardı... gerçekleştiremedim kim sayesinde biliyor musunuz muhtemelen bu adam aynı adam daha ahlaksız ama üslup aynı. onunla ilgili yaşadıklarımı daha önce yazdım ve kendisine senin yüzünden sattım ne oldu dediğimde aklını kiraya mı verdin satmasaydın demişti ki satmayana neredeyse küfrediyordu o günlerde.
    100 000 lot 50 kuruş temettü verse 50 000 lira eder o da emekliliğimde bana destek olur diyordum... bugün hedefim 50 cent en az temettüdür. bu yüzden bezdirmeler ve bıktırmalar var olduğunu düşünüyorum. ha 50 kuruşu çoktan aldım. galiba geçen sene 2 lira verdiler ( avanslar da geçen yıla şamildi). maliyetim sn 101 in söylediği gibi çook eksilerde...
    hisselerimin bir kısmı ile ev ve bahçe aldım. şu an değerleri kalan hisselerimin çok üzerinde. sadece bahçe bile satabilsem evin maliyetini sıfırlayacak ve kara geçirecek. karıştı şöyle söyleyeyim.
    Ev ve bahçe yaklaşık 30 000 lot ALARK idi şimdi bahçe 25 000 lot ALARK ediyor. satabilsem hiç gözünün yaşına bakmam... eğer ALARK biriktirmeseydim ne ev ne bahçe alabilirdim bırakın üzerine kalmasını... yatırım döngüsü böyle bir şey. hisse 1 dolar olacak dediğimde bana gülen çok oldu. 5 dolar olacak dediğimde abartıyorsun demişlerdi. ama 5 dolar oldu. meşveret yaptım bakın hedeflerin birisi buydu oldu hiç olmaz ise yarısını ya da 3 te birini satsak mı diye hayır denildi ve satmadım. ama sonra ev ve bahçe için satıldılar o ayrı...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    şirketle ilgili yazdım... olumsuzlukları da yazdım... hatta SPK ya şikayet etiğim için hala afarozlu muamelesi yapılıyor yatırımcı ilişkilerinden. tek defada cevap verilmiyor tekitle cevaplandırılıyor. telefonuma ise hiç çıkılmıyor artık...
    ortaklardan yanlış işler yapan ya da icraya düşmektense hisse satanlar var... ben de sattım. ihtiyaç var ise satacaksınız. kendimize aldığımız hakkı büyük ortaklara vermeden adil mi olacağız...
    sorun şu anda Türkiyede yabancı olmayışında. ve saçma sapan yönetiliyor oluşumuzda... eğer enflasyon muhasebesi uygulansa Garanti ne kadar zarar edecekti sizce mesela KOÇ ve SABANCI Holding bilançoları darmadağın. ama AKBANK da YApı kredi de müthiş kar açıklıyorlar...uygulayacaksanız saçma sapan da olsa 5 yıllık ya da en baştan itibaren bilançoları bir defada uygulayın. hiç olmaz ise arşiv olsun. ben kendi adıma şu sıralar bilanço bakamıyorum ilgilendiğim şirketlerde yanılacağımı biliyorum...

ALARK ile ilgili şu sıralar diğer işleri bir yana bırakalım dün yazdım. enerji bile yerlerde ise şirketten ne elde edebilirsiniz. enerji fiyatları yerlerde de olsa hem CENAL hem de MERAM kardalar. mesela MERAM kendi kaynaklarından geçen yıkl 125 milyon dolar yatırım yaptığını söylüyor. şirkete yani holdinge aktarılanlar da az değil çünkü 300 milyon dolar tarıma yatırım yapılmış durumda...toplayın bakalım 425 milyon dolar... Bodrumdaki otel GYO da yapsa hangi değerlerde ki... yıllık sanırım 40 milyon dolar portföy yatırımı eeee ne oldu şirket yatırımları 450 milyon doların üzerine çıktı... hisse başı 1 dolar yatırım. peki içi boş holding bunu yapabilir mi? yıllık 200 milyon dolar tarıma, 100 milyon dolar MERAM varlık tabanına ve diğer yatırımlara baktığınızda gene hisse başı 1 dolara yakın yatırımlar yapılacağı planlanıyor...peki bu kaynakları nereden buluyorlar içi boşsa...

ben trader değilim nickim tövbekar... traderlığa tövbe etmiştim yıllar önce. o tövbeden sonra da cebim para pul gördü... Hedefim uzun vadeli. sn 101 in de yazdığı gibi
    "Bazan kişi içinde bulunduğu nimetin farkında olamayabiliyor, ya da biliyor da sizin dediğiniz gibi manipulasyon yapıyor.. Burada her ikisi de olabilir. Bilemiyorum...

Benim yatırım tarzım, FK'sı ve PD/DD si kelepir hisse bulmak, sonra ona 2-3-4-5 yıllık yatırım yapmak ve beklemek... Alarkoda yatırım sürem daha da uzadı.... Gerçi bir kısım verdim.... (mezara kadar değil, pazara kadar sloganı gereği )

Fakat PD/DD değeri olarak bakınca, yatırım programlarına bakınca alarko yine cazip gibi görünmekte ."

benim yatırım sürem uzundu moralim bozulmuyor mu bozuluyor ama satıp alabileceğim daha uygun şirket yok. ve bu şirketin bir gün hisse başı 2 dolar kazanıp 1 dolar temettü vereceğine dair hayalim var, 1 dolar kazanıp 50 cent vereceğine dair dair kuvvetli umudum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    son olarak Sermaye piyasasında hedeflerimi gerçekleştirmiş olsam da şimdilerde göz aydınlığım olmasını beklediğim oğlum için hayalim var... geçmişime bakıp oldu daha sonra onun için de olabilir diyorum...
    ben epey bir üst düzey memuriyetten yaklaşık 40 yıl çalışmakla 1 milyon TL emekli ikramiyesi aldım ( 2024 ocak). bu memuriyetin bir kaç yılında hisse biriktirdim ev ve bahçe aldım. yaşadıklarımı biliyorum. şimdiki yaşanacaklar da benzer olacaktır... doru mudur yanlış mıdır bilmem ama ben yatırım yapıyorum... kısa vadede kimse kimseye kazandırmayacaktır hatta elindekini de alacaktır...

bunlar yatırım tavsiyesi değildir. bütün BİST yatırımım tek hissededir bunu korumak dışında hedefim yoktur.

Sn balabanlı;
    Sosyal medyada (hissenet de dahil buna) bazı psikolojik meseleleri olanlar var.. Bunların portföyleri olduğundan da şüpheliyim. Çunkü o psikoloji ile hisse alınamaz/tutulamaz.

Biz yatirımcılar bilgiye susamişız. Fakat bu problemli tipler bilgi değil zehir saçıyorlar. Bunları engellemek, takip etmemek daha doğrudur.

Kimsenin tasarrufunu küçümsemem.
    Etrafımdaki gençlere maaşınızın 1/4'unü kendinizden kaçırın, ciddî hisselerden uzun vadeli alın, 40 yaşına geldiğinizde 1 milyon dolar portföyünüz olabilir. Derim.

Bir tip var simdi de yazıyor hissenette.
    Tam bir gamlı baykuş.
    2021 eylul-ekim aylarında thy topiginde yazmaktaydı.
    Isteyen hissenetin o tarihlerdeki thy sayfalarina bakabilir.
    Tutturdu "düşecek de düşecek" diye. Kafamı karıştırdı... fiyat 12-13 arasinda iken . Ayırdığım paranın yarisiyla thy aldım.. Fiyat uçtu gitti.
    O tip de thy topiginden kayboldu. Belki de tek lot bile thy hissesi yoktu.
    Kalan parayı kullanamadım.
    Bana verdiği zarara bakın...
    Son düzenleme : 0101; 30-01-2025 saat: 12:12.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    borsada dibin dibi var mıdır evet vardır...
    borsada saçma sapan fiyatlar oluşabilir mi evet oluşabilir...
    peki bu zamanlarda alım satım geçerli midir? evet geçerlidir ( mesela şimdi eski perdeler için sarı sitede 500 000 - 1 milyon fiyatlar var. aynı şekilde eski kilimler ve heybeler için ( bir heybeye birisi 5 milyon fiyat söylemişti tanısam sadece çüşşş hangiş eşek alacak deyip geçerdim, içimden dedim ben de. bu fiyatları verseler ya da sadece perdeler için 10 000 TL verseler ben tedarik manyağı yapabilirim hepsini ama bir umut ya da kişinin dağın arkasındaki umudu ya tutarsa...peki şirket fiyatları da benzer olur mu?
    evet olur... geçtiğimiz zaman içinde yanılıp ALARKtan çıkıp TÜPRAŞ alsaydık temettüleri ile sıfırlanmış olacaktık. hisseler kar olarak kalacaklardı... peki bizim için aynı şeyler olmadı mı oldu... 20 cente alark aldık ve temettülerle zaten neredeyse sıfırlandı, ya da sattıklarımız kara geçirdi...yani saçma sapan fiyatlardan mal sahibi olduk...

kimimiz daldan dala uçar... koza alır 9 liradan satar 50 den, ALARK alır 2 liradan datar 140 dan, Ülker alır 17 liradan satar 120 den, Emlak konut alır 8 liradan satar 15 den bir bakarsın ki sermayesi 100 misline çıkmış... böyle örnekler var mı çevrenizde bilmiyorum. geçmişte bir arkadaş Alark ile ilgileniyordu İş bankası hisselerinde kredi ile müthiş kazançlar elde etmişti. alıp çıktı ı yoksa tekrar probleme düştü mü bilmem. Daldan dala uçanların sonu galiba tam tersi oluyor...

sn 101 in bir söylemi vardı. 3-5 yılda bir bir hisse yakalarsınız zengin olursunuz... ikinci hisse sizi süper zengin yapar...

bir memurun hedefi ev ve araba almaktır. yukarıda yazdım 40 yıla yakın memuriyet 1 milyon emekli ikramiyesi verdi ki araba bile almıyordu geçen yıl. benim kamyon ikinci el olarak alınabildi. biraz da çekirdek parası arttı. malum taşınma vs uçtu gitti... üç beş yıllık birikimlerle sn balabanlı okuyorsa burayı geçebilir bir şey sahibi olabilir misiniz? evet borsada mümkün. iyi bir yerden dip fiyatlardan iyi bir şirket alabilirseniz sizi muhakkak ihya eder... ev ve arabanızı alabilirsiniz... belki de hayaller kurarsınız. 100 000 lotum olsa yarım dolar temettü verse diyemeyeceksiniz zaten o hedefe ulaşamamıştınız. bir kısmını ev alarak sattıysanız zaten sizin eviniz var emekli maaşınız da yeter der geçersiniz...
    kalan 20-30 000 lot ile dersiniz. 1 dolar temettü verse 20 000 dolar yarım dolar verse 10 000 dolar...

şimdi bunu aşağılayanlar çıkabilir doğrudur... benim hedefim maalesef budur... tabii ki hisse başı 20 dolar olsa mükemmel para ama bazen para yerine sürekli gelir bir umuttur... kusura bakmazsanız 10 000 dolar yıllık ilave gelir benim gibi memurlar için iyi paradır. geceliği 30 000 den kayak tatili ya da geceliği 10 000 den hillside tatili yapmadan geçer gideriz dünyadan... soframız kurulsun, kurbanımızı keselim, kimseye el açmadan el açana vermeyi deneyebilelim olur biter... varsın lüx mekanlar bensiz dönsün, bazı şeylerin tadını bilmeden geçip gitsin ömrüm...

bilmem anlatabiliyor muyum. gerçekten mükemmel para kazananlar var mı vardır elbet, ama benim gözüm yok... borsadan elde ettiğim yeterli beklentilerim de cabası. ama sizler yüksek hedefler yerine mantıklı şeyleri hayal edin ve umudunuzu tüketmeyin. iyi bir hisse bulun ve ekrana bakmak yerine baharın gelişini tabiattaki değişimi gözleyin... işinizi yapın en iyi şekilde yapın. işçiyseniz üretin. memursanız hizmet edin, öğretmenseniz öğretin... buraya sadece değişen bir şey var mı diye bakın...

zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Anlattıklarınızın en iyi örneği benim. 1990 lı yılların başında 30 yaşımda Mac SE de Excel, Toshina T1000 ile Lotus123, ve IBM Terminalde Dynaplan kullanarak ve bilançoları analiz ederek başladım. İlk MArdin Çimento ile başladım. Benim temel mantığım Hisse başı kar / Fiyat analizi yapmak ve bunu her Qtr de devam ettirerek hangi hisse görece iyi sorusuna cevap vererek bulmuştum. HAla aynı programı ( Ki kendim yazdım ) kullanırım . Burada temel kura lkağıdı beğendiğinizde avcı gibi oluyp her fırsatta toplamanızdır. Toplamak sadece toplamak ile ilgilenmek ilk zamanlardaki kuralımdı . Şimdilerde Swich etme ile ilgiliyim . Temel hikayeniz nereden nasıl baktığınız ile ilgili. Aslanın hikayesine odaklanmak mı ? Ceylanın hikayesine odaklanmak mı ?
    Benim hikayem 3 sene almak ile ilgili. Her yatırımcı kendi deneyimlerinden belli bir yıl seçer ve o sürede hisse toplar. kimi 3 yıl kimi 5 yıldır. Süre sonunda al satlar başlar yukardan ver aşağıdan 90% si ile alım yap ve bunu tekrar tekrar yaparak kağıdı belli bir oranda elinde tutar ve unutursun. Sonra diğeri başlar . Çek eğlencelidir tavsiye ederim. Bence doğru yoldasınız motivasyonunuzda sıkıntı olmuş takmayın kafanıza.
    Sizden tek farkım neyi ne zaman satacağım ile ilgili bir hedef almıyorum. Hisseden eminseniz karlılık ile ilgilenmeniz daha mantıklı. asıl belirleyici olan Konjoktör. Faizlerin düşük olması vergilerin veya enflasyonun yüksek düşük olması dolardaki baskı bütçe açıkları vs vs kısaca makro iktisat bilgileri yol gösteriyor. Saygılar,

Dip Not : Alark ile ilgilenmemin sebebi ülkeler arası ilişkilerde karşılıklı örülecek olan duvarlar ve ambargolar. Blokların birbirine vergi koyması ile ortaya çıkan enflasyonun gıda ürünlerinde ortaya çıkaracağı manipülatif pahalılık.

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    borsada dibin dibi var mıdır evet vardır...
    borsada saçma sapan fiyatlar oluşabilir mi evet oluşabilir...
    peki bu zamanlarda alım satım geçerli midir? evet geçerlidir ( mesela şimdi eski perdeler için sarı sitede 500 000 - 1 milyon fiyatlar var. aynı şekilde eski kilimler ve heybeler için ( bir heybeye birisi 5 milyon fiyat söylemişti tanısam sadece çüşşş hangiş eşek alacak deyip geçerdim, içimden dedim ben de. bu fiyatları verseler ya da sadece perdeler için 10 000 TL verseler ben tedarik manyağı yapabilirim hepsini ama bir umut ya da kişinin dağın arkasındaki umudu ya tutarsa...peki şirket fiyatları da benzer olur mu?
    evet olur... geçtiğimiz zaman içinde yanılıp ALARKtan çıkıp TÜPRAŞ alsaydık temettüleri ile sıfırlanmış olacaktık. hisseler kar olarak kalacaklardı... peki bizim için aynı şeyler olmadı mı oldu... 20 cente alark aldık ve temettülerle zaten neredeyse sıfırlandı, ya da sattıklarımız kara geçirdi...yani saçma sapan fiyatlardan mal sahibi olduk...

kimimiz daldan dala uçar... koza alır 9 liradan satar 50 den, ALARK alır 2 liradan datar 140 dan, Ülker alır 17 liradan satar 120 den, Emlak konut alır 8 liradan satar 15 den bir bakarsın ki sermayesi 100 misline çıkmış... böyle örnekler var mı çevrenizde bilmiyorum. geçmişte bir arkadaş Alark ile ilgileniyordu İş bankası hisselerinde kredi ile müthiş kazançlar elde etmişti. alıp çıktı ı yoksa tekrar probleme düştü mü bilmem. Daldan dala uçanların sonu galiba tam tersi oluyor...

sn 101 in bir söylemi vardı. 3-5 yılda bir bir hisse yakalarsınız zengin olursunuz... ikinci hisse sizi süper zengin yapar...

bir memurun hedefi ev ve araba almaktır. yukarıda yazdım 40 yıla yakın memuriyet 1 milyon emekli ikramiyesi verdi ki araba bile almıyordu geçen yıl. benim kamyon ikinci el olarak alınabildi. biraz da çekirdek parası arttı. malum taşınma vs uçtu gitti... üç beş yıllık birikimlerle sn balabanlı okuyorsa burayı geçebilir bir şey sahibi olabilir misiniz? evet borsada mümkün. iyi bir yerden dip fiyatlardan iyi bir şirket alabilirseniz sizi muhakkak ihya eder... ev ve arabanızı alabilirsiniz... belki de hayaller kurarsınız. 100 000 lotum olsa yarım dolar temettü verse diyemeyeceksiniz zaten o hedefe ulaşamamıştınız. bir kısmını ev alarak sattıysanız zaten sizin eviniz var emekli maaşınız da yeter der geçersiniz...
    kalan 20-30 000 lot ile dersiniz. 1 dolar temettü verse 20 000 dolar yarım dolar verse 10 000 dolar...

şimdi bunu aşağılayanlar çıkabilir doğrudur... benim hedefim maalesef budur... tabii ki hisse başı 20 dolar olsa mükemmel para ama bazen para yerine sürekli gelir bir umuttur... kusura bakmazsanız 10 000 dolar yıllık ilave gelir benim gibi memurlar için iyi paradır. geceliği 30 000 den kayak tatili ya da geceliği 10 000 den hillside tatili yapmadan geçer gideriz dünyadan... soframız kurulsun, kurbanımızı keselim, kimseye el açmadan el açana vermeyi deneyebilelim olur biter... varsın lüx mekanlar bensiz dönsün, bazı şeylerin tadını bilmeden geçip gitsin ömrüm...

bilmem anlatabiliyor muyum. gerçekten mükemmel para kazananlar var mı vardır elbet, ama benim gözüm yok... borsadan elde ettiğim yeterli beklentilerim de cabası. ama sizler yüksek hedefler yerine mantıklı şeyleri hayal edin ve umudunuzu tüketmeyin. iyi bir hisse bulun ve ekrana bakmak yerine baharın gelişini tabiattaki değişimi gözleyin... işinizi yapın en iyi şekilde yapın. işçiyseniz üretin. memursanız hizmet edin, öğretmenseniz öğretin... buraya sadece değişen bir şey var mı diye bakın...

zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Anlattıklarınızın en iyi örneği benim. 1990 lı yılların başında 30 yaşımda Mac SE de Excel, Toshina T1000 ile Lotus123, ve IBM Terminalde Dynaplan kullanarak ve bilançoları analiz ederek başladım. İlk MArdin Çimento ile başladım. Benim temel mantığım Hisse başı kar / Fiyat analizi yapmak ve bunu her Qtr de devam ettirerek hangi hisse görece iyi sorusuna cevap vererek bulmuştum. HAla aynı programı ( Ki kendim yazdım ) kullanırım . Burada temel kura lkağıdı beğendiğinizde avcı gibi oluyp her fırsatta toplamanızdır. Toplamak sadece toplamak ile ilgilenmek ilk zamanlardaki kuralımdı . Şimdilerde Swich etme ile ilgiliyim . Temel hikayeniz nereden nasıl baktığınız ile ilgili. Aslanın hikayesine odaklanmak mı ? Ceylanın hikayesine odaklanmak mı ?
    Benim hikayem 3 sene almak ile ilgili. Her yatırımcı kendi deneyimlerinden belli bir yıl seçer ve o sürede hisse toplar. kimi 3 yıl kimi 5 yıldır. Süre sonunda al satlar başlar yukardan ver aşağıdan 90% si ile alım yap ve bunu tekrar tekrar yaparak kağıdı belli bir oranda elinde tutar ve unutursun. Sonra diğeri başlar . Çek eğlencelidir tavsiye ederim. Bence doğru yoldasınız motivasyonunuzda sıkıntı olmuş takmayın kafanıza.
    Sizden tek farkım neyi ne zaman satacağım ile ilgili bir hedef almıyorum. Hisseden eminseniz karlılık ile ilgilenmeniz daha mantıklı. asıl belirleyici olan Konjoktör. Faizlerin düşük olması vergilerin veya enflasyonun yüksek düşük olması dolardaki baskı bütçe açıkları vs vs kısaca makro iktisat bilgileri yol gösteriyor. Saygılar,

Dip Not : Alark ile ilgilenmemin sebebi ülkeler arası ilişkilerde karşılıklı örülecek olan duvarlar ve ambargolar. Blokların birbirine vergi koyması ile ortaya çıkan enflasyonun gıda ürünlerinde ortaya çıkaracağı manipülatif pahalılık.
    sn baygeorge
    ülkemiz sadece ülkemiz değil dünya bir değişim geçirmekte... öyle dönemlere geliyoruz ki bir şekilde bu değişimi yakalayabilenler mesela orhan pamuğun Cevdet bey ve oğullarında olduğu gibi yürüyüp gidecek... belki de tam tersi olacak. samiha ayverdinin Mesihpaşa imamındaki ve diğer kitaplarında anlattığı gibi eskiyip hırpalanacak.
    yaş itibariyle artık değişimi yakalayabilecek durumda değilim. yeni bir atılım için güçsüz olduğumuz bir dönemde dünya değişiyor. emekli olduğumuz 40 yıl kadar prim ödediğimiz sistemde artık yer verilmiyor bizlere... korkarım ileride daha kötü günler gelecek. işte tam bu durumda aktif çalışmanın sonlandığı emekli maaşının kuşa döndüğü ortamda yatırım değil di,ktiğiniz ağaçların meyvesii toplama dönemindeyiz. dönüp baktığımda çok da ağaç dikememişim. ama bir şekilde ev varsa gerisi olur biter bir felaket üstümüze çökmez ise...
    ALARK... para yönetmeyi çok iyi biliyorlar, yatırımlarda çok kötü tecrübeler olsa da son alanları çok iddialı ve iddialı olduğu kadar gerekli bir alan... ve bu grup bu alandan başarı ile çıkar ise diğer yatırımlar ile birlikte dikilen ağaçlar yeterli olabilir. ama artık ağaç dikemeyecek çağda ve gelirdeyiz. özellikle kentufun Türkiye özelde İstanbul ile ilgili son videosu, Kadirhan Özdemirin dünya ile ilgili söylediklerini düşünür isek bir önlem almak mümkün değil gibi.
    Sevgili ülkem iyi durumda olsa iyi yönetilse zaten bizim durumumuz da kötü olmazdı. öyle bir dönemdeyiz ki bizim dünyaya tur bindirmemiz gerekir iken dünya bize tur bindiriyor ve benim gibiler seyretmek zorunda...
    yukarıda bahsettiğim iki video son günlerde izlediğim en iyi videolardan. benim çevremde gözlemlediklerimi doğruluyor. beklediklerimin benim beklediğimden daha kötü olmaya başladığını belirtiyor. bu yüzden olumsuzluğum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    bu düşüşte yapılabilecek tek şeyi yaptım. oğlum için önümüzdeki ay alınması gereken hisseyi aldım. uyandığında dışarıya çıkıp güneşin vereceği mutluluk ile bu düşüşün de verdiği zararı atlatmaya çalışacağım. anlamsızlık had safhada ve gerçekten bu piyasa adamı kalben hasta eder...

Sayfa 367/475 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •