Artan

12,76 10 18:10
33,02 9.99 18:10
23,12 9.99 18:10
141,00 9.98 18:10
46,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 18:10
36,18 -10 18:10
272,25 -10 18:10
12,16 -9.99 18:10
74,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.805.446.028,00 18:10
14.223.544.334,65 18:10
14.085.110.567,02 18:10
9.446.543.575,46 18:10
9.349.972.073,95 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 110/270 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210 ... SonSon
Arama sonucu : 2155 madde; 873 - 880 arası.

Konu: Xu030 endeks

Trump:
    BRICS Ülkelerinin Dolar'dan uzaklaşmaya çalıştığı ve bizim de kenarda durup izlediğimiz fikri BİTTİ.
    Bu görünüşte düşmanca Ülkelerden, ne yeni bir BRICS Para Birimi yaratacaklarına ne de güçlü ABD Doları'nın yerini alacak başka bir Para Birimi'ni destekleyeceklerine dair bir taahhüt talep edeceğiz, aksi takdirde %100 Tarifelerle karşı karşıya kalacaklar ve harika ABD Ekonomisi'ne satış yapmaya elveda demeleri gerekecek. Başka bir aptal ülke bulabilirler. BRICS'in uluslararası ticarette veya başka herhangi bir yerde ABD Doları'nın yerini alması için hiçbir şans yok ve bunu deneyen herhangi bir Ülke Tarifelere ve Amerika'ya elveda demeli!

......

Oraya tarife buraya tarife. İyice suyunu çıkardı.

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Trump:
    BRICS Ülkelerinin Dolar'dan uzaklaşmaya çalıştığı ve bizim de kenarda durup izlediğimiz fikri BİTTİ.
    Bu görünüşte düşmanca Ülkelerden, ne yeni bir BRICS Para Birimi yaratacaklarına ne de güçlü ABD Doları'nın yerini alacak başka bir Para Birimi'ni destekleyeceklerine dair bir taahhüt talep edeceğiz, aksi takdirde %100 Tarifelerle karşı karşıya kalacaklar ve harika ABD Ekonomisi'ne satış yapmaya elveda demeleri gerekecek. Başka bir aptal ülke bulabilirler. BRICS'in uluslararası ticarette veya başka herhangi bir yerde ABD Doları'nın yerini alması için hiçbir şans yok ve bunu deneyen herhangi bir Ülke Tarifelere ve Amerika'ya elveda demeli!

......

Oraya tarife buraya tarife. İyice suyunu çıkardı.
    şöyle okunabilirmi hocam :
    TRUMP:
    ''bakın param olmadığı halde, her ay 250 milyar dolar borçlanarak, sizin mallarınızı alıyorum... buyrun almıyorum sizin mallarınızı, ayakta tutun o zaman ekonomilerinizi, nasıl tutacaksanız ?

müşteri her zaman haklıdır... ve müşteri BEN olduğuma göre, oyun benim kurallarıma göre oynanacak ''

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    şöyle okunabilirmi hocam :
    TRUMP:
    ''bakın param olmadığı halde, her ay 250 milyar dolar borçlanarak, sizin mallarınızı alıyorum... buyrun almıyorum sizin mallarınızı, ayakta tutun o zaman ekonomilerinizi, nasıl tutacaksanız ?

müşteri her zaman haklıdır... ve müşteri BEN olduğuma göre, oyun benim kurallarıma göre oynanacak ''

Almazlarsa kendileri üretecekler. Hemen üretim yapamacaklarından kısa vadede abd'de pahalılık olacak. Yatırımlar yapılıp içeride üretim artmaya başlayınca fiyatlar oturacak.
    Ama sonra içeride yatırım yapıp üreten şirketlere iç pazar yetmeyecek, dışarıya satış yapmak isteyecekler. Satış yapmak istedikleri ülkeler de "kusura bakma dolarımız yok, brics parası kabul edersen malını alırız" diyecekler....

Kısa vadede pahalılık ile yüzyüze kalacaklar, uzun vadede brics parasını yada başka paraları kabul etmek durumunda kalacaklar.....

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Almazlarsa kendileri üretecekler. Hemen üretim yapamacaklarından kısa vadede abd'de pahalılık olacak. Yatırımlar yapılıp içeride üretim artmaya başlayınca fiyatlar oturacak.
    Ama sonra içeride yatırım yapıp üreten şirketlere iç pazar yetmeyecek, dışarıya satış yapmak isteyecekler. Satış yapmak istedikleri ülkeler de "kusura bakma dolarımız yok, brics parası kabul edersen malını alırız" diyecekler....

Kısa vadede pahalılık ile yüzyüze kalacaklar, uzun vadede brics parasını yada başka paraları kabul etmek durumunda kalacaklar.....
    peki hocam birşey daha sormak istiyorum.
    bu abd'nin 35 trilyon dolar borcu varya:
    bazı arkadaşlar diyor ki : ''ÖNEMSİZ, doları kendi bankalarında basabiliyorlar, basar öderler...''
    bende diyorum ki :
    ''önemsiz olurmu, her devletin bir hazinesi, hazine dengesi vardır...
    öyle karşılıksız para basamazsın, dengeni gören diğer güçlü devletler, karşılıksız bastığın paranın değerini SIFIRLAR ve ülkende enflasyon yaratırsın (bizim gibi güçsüz ülkelerde böyle, ne zaman akıllı yöneticilerimiz açığı karşılıksız para basarak çözmeye kalkıştığında, peşine DEVALÜASYON olmuş ve paran yine kuşa dönmüştür. ) ama ABD güçlü, bir miktar basıp ödeyebilir belki ama 35 trilyon doların hepsini basıp ödeyemez... ''

hepsini ödemeye kalkar ise ''bu paranın karşılığı yok, değersiz bir kağıt parçasından başka birşey değil... '' derler ve ABD DOLARININ saltanatı yerle bir olur. (BENCE )

bu konuyu açıklarmısınız ? nedir doğrusu ?

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    peki hocam birşey daha sormak istiyorum.
    bu abd'nin 35 trilyon dolar borcu varya:
    bazı arkadaşlar diyor ki : ''ÖNEMSİZ, doları kendi bankalarında basabiliyorlar, basar öderler...''
    bende diyorum ki :
    ''önemsiz olurmu, her devletin bir hazinesi, hazine dengesi vardır...
    öyle karşılıksız para basamazsın, dengeni gören diğer güçlü devletler, karşılıksız bastığın paranın değerini SIFIRLAR ve ülkende enflasyon yaratırsın (bizim gibi güçsüz ülkelerde böyle, ne zaman akıllı yöneticilerimiz açığı karşılıksız para basarak çözmeye kalkıştığında, peşine DEVALÜASYON olmuş ve paran yine kuşa dönmüştür. ) ama ABD güçlü, bir miktar basıp ödeyebilir belki ama 35 trilyon doların hepsini basıp ödeyemez... ''

hepsini ödemeye kalkar ise ''bu paranın karşılığı yok, değersiz bir kağıt parçasından başka birşey değil... '' derler ve ABD DOLARININ saltanatı yerle bir olur. (BENCE )

bu konuyu açıklarmısınız ? nedir doğrusu ?

Hazinenin kağıt para basma yetkisi yok. Ancak demir para basabilir. Abd hazinesi 1 trilyonluk 36 tane demir para basıp, satacak fed haricinde enayi bulabilirse borcunu sfırlar....

Kağıt parayı fed basıyor. Fed hazineye ait değil. Fed kağıt parayı basıp piyasaya borç veriyor, hazine de piyasadan faizle borçlanıp borcunu ödüyor. Hazine açık verdiği müddetçe, borcunu borç ile döndürüyor. Borç döndükçe faiz yükü de biniyor üzerine. Öyle hazinenin para basıp da borcunu ödeme olayı yok....
    Ama hazine 36 tane 1 trilyon dolar nominal değerinde demir para basıp fed'e satarsa ve karşılığında aldığı 36 triyon ile borcunu öderse sizin dediğniz gibi doların değeri kalmaz....

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    hisse vadelilerde son gün, şu an ocak vadelilerde 24 milyar şubat+ vadelilerde 38 milyar TL açık poz var, toplam 62 .. bu hafta 21 milyar taşıma oldu- nette 5 milyar TL artış kaydetti toplam aps hisse vadelilerde
    hisse vadelilerde 18 milyarlık poz fiziki uzlaşmaya gitti, az para değil, shortlar para etsin diye en düşükten kapattılar.. yeni ay için bi gösterge niteliği yok son 2-3 günün, ne demişler yeni ay yeni şans

30-endeks tahtalarını sermaye sahipliği bazında sınıfladım, tüsiad- kamu- other.. 30-endeksin aylıkta %3.4 artı yazdığı ocak ayında, kamu hisselerinin tamamı endeks üstü getiri yazarken, tüsiad içinde sade pgsus ve mgros endeks üstü kalabilmiş, others içinde bimas

varlık fonu müdahale etmiş, kendi tahtalarına destek atmış gibi bi tablo

7. elon musk daha evvel pahalı f-35 projesini eleştirmiş, iha çağında pilotlu uçak fikrini gömmüş, istikbali insansız uçaklarda görmüştü.. askeri drone pazarında amerikalı büyük oyuncusu general atomic ceo'su: geride kaldıklarını- çinli, israilli ve türk rakiplerin piyasayı ele geçirdiğinden şikayetçi olarak elon musk'a başvurmuş, bu rakiplerin mukayeseli üstünlüklerini bertaraf etmek için nasıl yaptırım, gümrük, baskı yaparız diye çağrı yapmış

türk rakip dediği baykar, gitti italyan piaggio şirketini satın aldı leonarda ile flört ediyor, şaşırtıcı bi performansla ilerliyor baykar, son 6 yılda bir çok majör sıcak çatışmada kendini kanıtladı sahada libya, karabağ, ukraynalılar savaşın başlarında baykar için şarkı bestelemişti.. aslında avrupada satın alma hedefi olabilecek bi çok şirket bulunabilir, mesela alman çelik devi thyssen-krupp 3 milyar avro market cap işlem görüyor, cihan harplerinin alman savaş gücünü yaratan efsane şirket, beş alanda faaliyet gösteriyor- Automotive Technology, Decarbon Technologies, Materials Services, Steel Europe and Marine Systems. 35-40 milyar avro yıllık hasılatı var, az bi zarar yazıyor yıllardır, ama önemlisi 16.900 patenti elinde tutuyor, tek başına bu bu patent portföyü tr için muhtemelen on katı bi fırsat maliyeti sunuyor olabilir 2-3 milyar avroluk bi satın alma bedelinin karşılığında.. alman için önemi yok portföyün, çünkü onun yaptırıma uğrama diye bi düşüncesi/fiyatlaması yok, oysa türk savunma sanayine vurulmaya çalışılan darbelerin haddi hesabı olmadı son 6 senede, bizim işimize yarar bu patent koruması

rusya- kazan şehrinde brics zirvesinde türkiye'ye üyelik teklifini hindistan'a bloke ettirirken, aynı gün ankara-kazan'da tusaş tesislerine pekeke saldırdı- bahçelinin gelsin konuşsun çıkışına cevap olarak.. heriflerdeki bu ikili saldırı stilini el-kaide dikte etmişti hatırlarsınız, önce bi saldırı, sonra onu kurtarmaya gelenler için çok daha büyük bi patlama ölü sayısını maksimize etmek için.. önce bi sinagog'a saldırı beş gün sonra ingiliz konsolosluğu ve hsbc merkez binaya intihar kamyonları esas saldırı.. trump'ın yeni istihbarat şefi tulsi gabbard senato önünde bu el-kaide ve sonrasında işid işlerinin cia kontrolünde gittiğini, amerikan projesini olduğunu zımnen kabul etti

binaenaleyh, kazanda hintlilere türkiye teklifini reddetirenle, kazan tusaş'a 2 intihar komandosu yollayan merkez aynı merkez.. neyse ki, bu iblisler gitti, trump geldi.. artık herkes tek başına, grönland artık benim dedi.. danimarka ne lan, bi kaç milyon nüfusu var, tek özelliği almanla iskandinav arası geçiş konumunda, onun önemi de mesela türkiyenin avrupa-asya-afrika arası geçiş özelliğinin yüzde biri kadar falan.. bunlara dededen miras bi buz kıtası kalmış, 2.3 milyon km2 alan, trump haklı olarak el koyuyor, ona lazım çünkü arktik hem yeraltı kaynakları hem transit deniz yolu özelliğiyle rusya ve çini kuşatmak lazım, bi de kopenhaag noter izniyle mi uğraşasın, herif haklı
    Son düzenleme : Ozan Erol; 01-02-2025 saat: 00:41.

8. trump us-aid fonlarını durdurdu.. avrupa'nın ab-dışı kesimi olarak kalan batı balkanlar denen 6 ülkesinde feryatlar yükseldi, soros network denilen sivil toplum örgütlerinin bütün fonlaması kesilmiş oldu, bütün bu fonlama state department tarafından sağlanıyormuş çünkü.. bu herifler 4 milyonluk gürcistan'da 20.000 tane sivil toplum örgütü kurmuşlar, bütün bakanlıkların kadrolarını ele geçirmişler, acaip bi örümcek ağı, sosyal medya zaten tamamen ellerinde, neymiş gürcistan rusya'yla sınırı olduğu için

yeni dünya brave new world, herkes tek başına- efendim ben nato üyesiyim ben ab üyesiyim ben bi krallığım falan sökmüyor bu yeni dünyada- herkes tek başına

Sayfa 110/270 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •