Sayfa 375/563 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon
Arama sonucu : 4503 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Günaydın.

Aklıma takılan bir soruyu sormak isterim. Bilen abilerimiz aydınlatırsa cok sevinirim.

Yatırımcı notlarında 2.1 milyar dolar NAD (net aktif değer) ulaşıldığı belirtilmiş.

NAD 2.1 ise bize neden piyasa değerini 1.01 milyar dolar belirtiyorlar. Ikisi bu kadar sapabilir mi?

NAD (NAV)=toplam varliklarin piyasa degeri-toplam borclar

2.1 milyar dolar x 36 tl = 75.6 milyar tl ediyor.

75.6 milyar tl / 435 milyon lot = 173.79 TL ediyor. (hisse başı net aktif değer)

Hissenin piyasa değerinin defter değerinin 0.7 seviyelerinde olduğu bizlere belirtilen.

Hissenin piyasa değeri olan anlık fiyat 83 tl referans alındığında ve NAD'a gore PD/DD hesaplansa;

PD/DD orani = 83 TL / 173.79 TL = 0.48 çıkıyor.

Net aktif deger ile piyasa degeri neden bukadar sapiyor?

Saygilar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
    sn ekserji
    sanırım bilanço açıklandığında yeni NAD e göre rasyolar değişir. şimdikiler 9 aylığa göredir. verdikleri yeni rakam henüz resmi değil...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    YEKA DENİZ ÜSTÜ RES İHALELERİ bu sıralarda olacak....
    Yatırımcı sunumunda soran olmamış.....

sn 101
    her şeye rağmen yatırım yapılmalı mı? dün taradım karabiga ile ilgili bir haber özellikle yok ama bugün başka bir şey düştü önüme...

"Alman devi Türkiye'de işten çıkartma kararı verdi
    Almanya merkezli Siemens Enerji, son dönemde zarar eden rüzgâr türbini işletmesi Siemens Gamesa'da maliyetleri düşürmeye yönelik çeşitli önlemler almayı gündemine aldı. Şirket, İspanya ve Türkiye’deki bazı tesislerinde işten çıkarmalar yapacak."
    kaynak sözcü gazatası

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
    haydaaaaaa sn nowayout neredesiniz ?

https://kulisborsa.com/halka-acik-si...a-olum-tehdidi

"Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Şirket binasına zorla girmeye çalışan şüpheli, serbest bırakıldıktan sonra da tehditlerine devam etti."
    acaba bir küçük yatırımcı mı diye düşündüm emma ki konu galiba derin

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    haydaaaaaa sn nowayout neredesiniz ?

https://kulisborsa.com/halka-acik-si...a-olum-tehdidi

"Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Şirket binasına zorla girmeye çalışan şüpheli, serbest bırakıldıktan sonra da tehditlerine devam etti."
    acaba bir küçük yatırımcı mı diye düşündüm emma ki konu galiba derin
    Nova üstadımlık bir haber ....
    Garihlere bir kardeş mi geliyor?
    Gerçi babalık davası açmamış da kapıya gelip bağırmış.....

Nova üstadımın sağlığından endişe etmeye başladım...Kaç yıldır bir satır yazmadı.....

Buradan nice yazıları güzel, faydalı arkadaşlar geldi geçti..... Hepsini hayırla anıyorum....

Üstadım, karabiga deniz üstü RES, yeşil enerji konusunda CENAL'in taksiratını nötrleştirebilir mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Üstadım, karabiga deniz üstü RES, yeşil enerji konusunda CENAL'in taksiratını nötrleştirebilir mi?
    tarımla bu iş hallolmaz mı?
    bu haliyle bile bu soğukta enerji kullanımı çok değil. PTF ortalaması 2500 ün altında. hele de nükleer enerji devreye girerse ( zorunlu alım var) enerjiyi ne yapacaksınız....muhtemelen hesaplar yeniden yapılır ve Devlet yekdem ödemelerini deve yapabilir iken yatırım için 40 defa düşünmek gerek

Üstadım, doğalgaz santralleri devreden çıkar... Bunun ilk örneği Kırklareli santrali, kaç yıldır kilit vurdular?
    Hani yurt dışında bir yere taşıyacaklardı?

Sayfa 375/563 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •