Sayfa 835/1006 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,673 - 6,680 arası.

Konu: Viop LXII

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

Ha eğer gerçekten müslümanlar KURANA göre davranmıyorsa o da bu LAİK-SEKULER-100 yıllık sistemin suçudur.Çünkü,eğitimi-kanunu-basını -sanatı sekuler hale sokup..dini sadece vicdanlar saklarsan ve dini 80 yıl HAYATIN HER KADEMESİNDEN tecrit edersen...Bu halk islamı öğrenemez.Öğrense de menfaatçi cevrelerden öğrenir...Sonuçta mahsul bu olur.
    Osmanlı dediğin gibi dini dibine kadar yaşadı sonucunda ne oldu..? uçtuk mu? Afganistan'a git dini dibine kadar yaşa her türlü ikram ve ülfetini al..Halk İslamı öğrenemiyormuş Diyanete başvur ne yapıyorsunuz paraları de vatandaş dini öğrenemiyor de..işin gücün eyyam işin gücün cumhuriyetle uğraşmak..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

2. yahu bir yaradan düşünün ve yarattığı canlıyı emsal gösterip aşağılık diyerek nefret kusuyor
    sizce bu bir yaradan kelamı mı yoksa bir beşeri öfkesi mi, yarattıkları arasında ayrımcılık yaratıp, nefret dili kullanmak

https://www.kuranvemeali.com/bakara-...65-ayeti-meali
    https://www.kuranvemeali.com/araf-su...66-ayeti-meali

örnek bir tane değil ki nefret dili için, maymun aşağılık, köpek haysiyetsiz, eşek en iğrenç sesli oluyor

https://www.kuranvemeali.com/araf-su...0b%C3%B6yledir.

o kadar subjektif bir tanımlama ki sözde seslerin en çirkini eşek sesiymiş, neden yaradan sözde öyle buyurmuş
    eşek bakıp gelir elde edenlere veya eşeğiyle dost olan insanlara sorun bakalım öyle mi..?

https://www.kuranvemeali.com/lokman-...idir!%E2%80%9D

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Malum ekonomik sıkıntılar,rüşvet -kayırmacılık -şatafat vs...bunlar hepimizin malumu.

Ama güncel hayatta her gün karşılaşılan 3 sorun var:İstanbul da taksi olayı-Köpeklerin sokaklarda dolaşması ve yaz saatinde ısrar edilmesi.

Bunlar AKP nin çok oy kaybetmesine sebep oluyor.Ama öyle bir lobi-menfaat var ki..bir türlü çözülemiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Osmanlı dediğin gibi dini dibine kadar yaşadı sonucunda ne oldu..? uçtuk mu? Afganistan'a git dini dibine kadar yaşa her türlü ikram ve ülfetini al..Halk İslamı öğrenemiyormuş Diyanete başvur ne yapıyorsunuz paraları de vatandaş dini öğrenemiyor de..işin gücün eyyam işin gücün cumhuriyetle uğraşmak..
    Bu ülke için savaşanlar benim gibi düşünen insanlardı.ROL çalma.Sen istiyorsan istediğin yere git.

70-80 yıl halkın dinini en büyük tehdit olarak görüpte ve dini hayatın her kademesinden tecrit edip te; oluşan ahlaksızlığı ve neslin hatasını dine veya müslüman halka yükleyemezsin.

Şunu demen gerekiyor.'' demekki bizim uyguladığımız sistem boş çıktı.90 yıldır bir iğne bile üretemedik.Bu nesil bizim dikte ettiğimiz ideoloji ile büyütüldü.SEVABI DA GÜNAHI DA bu sekuler-laik yapınındır.''

Diyanet ''INKILAPLAR DOĞRULTUSUNDA DİNİ DİKTE ETMEK İÇİN KURULDU'' zamanın bakanının sözüdür.

Ortaokul tarih ve sözcüden uzaklaşıp biraz araştırın.

Alıntı Originally Posted by snob77 Yazıyı Oku
    Emlak sen bir çok konuyu çözmüş akıllı adamsın, milletin dini ile tanrısı ile bu kadar uğraşma şu üç günlük yalan dünyada ,film izle dizi izle.
    öneri mi emir mi ?

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    öneri mi emir mi ?

Yetkisiz adam emir verebilir mi?

Alıntı Originally Posted by snob77 Yazıyı Oku
    Yetkisiz adam emir verebilir mi?
    ozaman söyleyim..

kimsenin dini ile uğraşmıyorum.. buradaki konulara hakimsen anlamış olman lazım.

dinlerle uğraşan sizsiniz.
    din konusu basit.. 3200 adet din var .. güncelde.

binlerce tanrı.

seç beğen al birini..

ben yabılan ucuz felsefenin karşısındayım.

da kısmen haklısın.. ne işim var yobozların yanında.

ben film izlemeye

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bu ülke için savaşanlar benim gibi düşünen insanlardı.ROL çalma.Sen istiyorsan istediğin yere git.

70-80 yıl halkın dinini en büyük tehdit olarak görüpte ve dini hayatın her kademesinden tecrit edip te; oluşan ahlaksızlığı ve neslin hatasını dine veya müslüman halka yükleyemezsin.

Şunu demen gerekiyor.'' demekki bizim uyguladığımız sistem boş çıktı.90 yıldır bir iğne bile üretemedik.Bu nesil bizim dikte ettiğimiz ideoloji ile büyütüldü.SEVABI DA GÜNAHI DA bu sekuler-laik yapınındır.''

Diyanet ''INKILAPLAR DOĞRULTUSUNDA DİNİ DİKTE ETMEK İÇİN KURULDU'' zamanın bakanının sözüdür.

Ortaokul tarih ve sözcüden uzaklaşıp biraz araştırın.u

3 kere oku..sonra konuşalım.
    Müslümanlıkla zerre alakan yok bir kere..Seni din konusunda cebimden çıkarırım Abka..Tarih konusunda hiç bir şey bildiğin yok..iğne bile üretememişiz klasik beyazparti cümleleri..Google yaz Cumhuriyet döneminde neler üretildi diye..Senle tartışmak istemiyorum çünkü eyyamcısın..Sen padişah kulu olmaya kendini layık görüyorsun biz de cumhuriyet çocuğu..fark burda hadi git yoluna..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Sayfa 835/1006 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •