Sayfa 879/892 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889 ... SonSon
Arama sonucu : 7134 madde; 7,025 - 7,032 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    gesan da kafamı karıştıran patronlar daha öncede bitecek dedikleri yatırımları yetiştiremediler zamanında...güç trafosu işi inşallah ileri zamana geçikmez patlamaz...
    İnşallah zamanında bitirirler sürekli ihaleler alınıyor ekipman lazım
    Tüpraş bilanço geldi ama şirket beklentileri 2025 için çok düşük bir çok sektör ya daralıyor yada kar marjları çok düşüyor
    Fintables de şirket beklentilerine baktım
    Favök
    2024: 6.7 milyar
    2025: 11 milyar
    2026: 18 milyar
    Şirket Beklenen favök artışlarına bakarsak işlerin ve kar marjlarının çok iyi gideceğini düşünüyor.Sürekli alınan ihaleler işlerin iyi gideceğine az çok işık tutuyor kar marjları epey önemli hale geldi. Suriye de yeniden imar başlarsa Gazze’de başlarsa Ukrayna’da imar yeniden başlarsa trafo ekipman yeterli gelmezse işler için uzun zaman sonraya süre verilirse kar marjları epey yüksek olur.Otomotivde üretim yetersizliği varken sıra veriyorlardı talep çok fazla olduğu için bütün otomotiv şirketleri rekor karlar elde etti.Astor da bu yılki siparişleri doldurduk diye demeç hatırlıyorum ama emin değilim zaten son zamanda pek iş kapıda gelmiyor hatırladığım kadarıyla.
    2024 bilançosunda eğer beklentiye yakın 5-5.5-6 milyar civarı bir favök gelirse demekki bu sene 10 milyar civarı favök gelebilir diyecekler 2026 da 18 milyar hadi 15 etse bile bu favöğü yapan şirket değerlemesi ne olmalı.Herkes patron diyor ama Ülker patronu pek sevilmez iyi gelen 2-3 bşlançoyla zarar ederken kara geçince 40 liradan 180 liraya gitti. Astor patronu da sevilmiyordu hişse 65 e düşmüştü Ekim başında .Ekim sonunda iyi gelen bilançoyla 4 ayda 65 liradan 130 liraya gitti astor şimdi kimse pek kötü birşey söylemiyor. Bilançolar çok önemlidir eğer Gesan bu beklentilere yakın bilançolar getirsin bu sene 11 milyara yakın favök getirsin hisse ederini bulur patron astordaki gibi pek konuşulmamaya başlar.

2. https://www.sondakika.com/dunya/habe...ragi-18387449/

Türkiye'ye ayak basan Zelenski'nin ilk durağı Anıtkabir oldu
    Geniş Video İzle
    Paris ve Riyad'da Ukrayna'nın olmadığı barış ve zirve masaları kuruldu. Ukrayna lideri Zelenski ise Ankara'ya geldi. Zelenski'nin topraklarımıza ayak basar basmaz ilk durağıysa Anıtkabir oldu.
    18.02.2025 13:04 Güncelleme: 13:14

Rusya- Ukrayna savaşı 3. yılında devam ederken Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD ve Rusya dışişleri bakanları bir araya geldi. Oyun dışı kalan Avrupa ise Paris'te liderler zirvesinde bir araya geldi. İki masada Ukraynasız kuruldu.
    ZELENSKİ ANKARA'DATüm dünya gelişmeleri yakından takip ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Zelenski'nin Türkiye'ye ayak basar basmaz ilk durağı Anıtkabir oldu. Eşiyle birlikte Ata'nın huzuruna çıkan Zelenski, Anıtkabir özel defterini imzaladı.
    SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTIAnkara ziyaretine Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayan Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ziyaretimizin başında, mirası Türkiye'nin tarihi ve değerlerinin önemli bir parçası olmaya devam eden ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün anısını onurlandırdık" ifadelerini kullandı.ABD VE RUSYA UZUN SÜRE SONRA AYNI MASADASuudi Arabistan'ın başkenti Riyad bugün tarihi bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllar sonrası ABD ve Rusya aynı masa etrafında toplandı. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki savaşın gidişatını konuştu.
    Önceki gün İsrail'e giden Rubio, bugün Suudi Arabistan'da Rus mevkidaşı ile ikili ilişkileri ve Ukrayna'daki savaşı ele alıyor. Görüşmelerden dışlanan Avrupalı liderler, bu toplantıya tepki olarak dün Paris'te bir araya geldi ve Rusya Ukrayna Savaşı'nda olası bir barışa ilişkin görüşlerini paylaştı.PUTİN, ZELENSKİ İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRGörüşme devam ederken Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada Putin'in kendisi gerekirse Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Peskov açıklamasında "Putin, gerekirse Zelenski ile müzakere etmeye hazır olacağını ancak Zelenski'nin meşruiyetinin sorgulanabilir olduğu gerçeği göz önüne alındığında, anlaşmaların hukuki temelinin tartışılması gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı.TRUMP-PUTİN GÖRÜŞMESİ AVRUPALILARI ŞOKE ETTİABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta NATO ve Ukrayna'daki Avrupalı müttefiklerine danışmadan Putin ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve bir barış süreci başlatacağını açıklayarak onları şaşkına çevirmişti. Bunun üzerine Trump'ın Ukrayna temsilcisi Keith Kellogg, Ukrayna ve diğer Avrupalı liderlerin barış görüşmelerinde yeri olmayacağını öne sürmüştü. ABD Dışişleri Bakanı Rubio dün Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi. Görüşmede Gazze Şeridi'ndeki sorunlar ve ABD'nin planları ele alındı.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Hocam siz sektöre hakimsiniz örneğin

#smartg

📍Şirketimizin*bağlı*ortaklığı*Smart*Güneş Enerji*Ekipmanları*Pazarlama*A.Ş. ve yurt*içinde*faaliyet gösteren*kurumsal bir müşterisi arasında, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5.1.h*maddesi kapsamında proje geliştirme işleri (arazilerin kullanım haklarının,*bağlantı görüşlerinin, ÇED raporlarının ve yapı ruhsatlarının alınması vb)*dahil anahtar teslimi arazi tipi güneş santrali kurulum hizmetleri (tasarım,*mühendislik, tedarik, montaj, test ve devreye alma – trafo merkezi ve iletim*hatları dahil ) için, KDV hariç 46.055.670 ABD Doları ve KDV hariç*35.922.751 ABD Doları tutarlarında olmak üzere toplamda KDV hariç*81.978.421 ABD Doları tutarında 2 ayrı sözleşme imzalanmıştır.
    Smartg ihale almış burada da trafo merkezi iletim hatları dahil diyor bu işlerde dolaylı olarak kullanılan malzemeler nedeniyle gesana yaramıyor mu son zamanda hep böyle büyük ges ihaleleri oluyor çok yüksek yeka ihallleri yapıldı ne diyorsunuz bu konuda
    bu yorumunu yeni gördüm dostum kusura bakma...trafo merkezi iletim hatları dahil diyor bu işlerde dolaylı olarak kullanılan malzemeler gesana yaramıyor mu sorunuza cevap vermek istiyorum...gesanın asıl işi zaten merkezi trafo ve iletim hatları ve bu hatlar ile ilgili her türlü üründür....gesan ihalesini aldığı işlerin tüm malzemelerini iştiraki olan europowerden alıyor...europowerin elinde 20 bin çeşit ürün var...ihale kazanan rakipleri bile gelip ondan ürün alıyor...dolayısı ile bu tür işler ya doğrudan yada dolaylı yönden gesana fayda sağlıyor...

ülkemizde elektrik altyapısı ve ges santralleri ile ilgili yapılan her iş ya doğrudan yada dolaylı yönden gesana fayda sağlayabiliyor...en kaliteli ve en uygun fiyatı verme yeteneği var...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Sayın Cb Erdoğan konuşuyor
    Ukrayna ile stratejik ortaklık
    Ukrayna’nın yeniden imarına Türk şirketlerinin desteğinden bahsediyor

5.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    İnşallah zamanında bitirirler sürekli ihaleler alınıyor ekipman lazım
    Tüpraş bilanço geldi ama şirket beklentileri 2025 için çok düşük bir çok sektör ya daralıyor yada kar marjları çok düşüyor
    Fintables de şirket beklentilerine baktım
    Favök
    2024: 6.7 milyar
    2025: 11 milyar
    2026: 18 milyar
    Şirket Beklenen favök artışlarına bakarsak işlerin ve kar marjlarının çok iyi gideceğini düşünüyor.Sürekli alınan ihaleler işlerin iyi gideceğine az çok işık tutuyor kar marjları epey önemli hale geldi. Suriye de yeniden imar başlarsa Gazze’de başlarsa Ukrayna’da imar yeniden başlarsa trafo ekipman yeterli gelmezse işler için uzun zaman sonraya süre verilirse kar marjları epey yüksek olur.Otomotivde üretim yetersizliği varken sıra veriyorlardı talep çok fazla olduğu için bütün otomotiv şirketleri rekor karlar elde etti.Astor da bu yılki siparişleri doldurduk diye demeç hatırlıyorum ama emin değilim zaten son zamanda pek iş kapıda gelmiyor hatırladığım kadarıyla.
    2024 bilançosunda eğer beklentiye yakın 5-5.5-6 milyar civarı bir favök gelirse demekki bu sene 10 milyar civarı favök gelebilir diyecekler 2026 da 18 milyar hadi 15 etse bile bu favöğü yapan şirket değerlemesi ne olmalı.Herkes patron diyor ama Ülker patronu pek sevilmez iyi gelen 2-3 bşlançoyla zarar ederken kara geçince 40 liradan 180 liraya gitti. Astor patronu da sevilmiyordu hişse 65 e düşmüştü Ekim başında .Ekim sonunda iyi gelen bilançoyla 4 ayda 65 liradan 130 liraya gitti astor şimdi kimse pek kötü birşey söylemiyor. Bilançolar çok önemlidir eğer Gesan bu beklentilere yakın bilançolar getirsin bu sene 11 milyara yakın favök getirsin hisse ederini bulur patron astordaki gibi pek konuşulmamaya başlar.
     Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu yorumunu yeni gördüm dostum kusura bakma...trafo merkezi iletim hatları dahil diyor bu işlerde dolaylı olarak kullanılan malzemeler gesana yaramıyor mu sorunuza cevap vermek istiyorum...gesanın asıl işi zaten merkezi trafo ve iletim hatları ve bu hatlar ile ilgili her türlü üründür....gesan ihalesini aldığı işlerin tüm malzemelerini iştiraki olan europowerden alıyor...europowerin elinde 20 bin çeşit ürün var...ihale kazanan rakipleri bile gelip ondan ürün alıyor...dolayısı ile bu tür işler ya doğrudan yada dolaylı yönden gesana fayda sağlıyor...

ülkemizde elektrik altyapısı ve ges santralleri ile ilgili yapılan her iş ya doğrudan yada dolaylı yönden gesana fayda sağlayabiliyor...en kaliteli ve en uygun fiyatı verme yeteneği var...
    #yeotk Mozambik'te kurulacak Yüksek Gerilim Trafo Merkezi'nin yapım işini almış. 4,190 milyon Dolar.
    Hocam dünyanın her yerinden yüksek bedelli trafo ve ges vb elektrik işleri alınıyor Gesan eupwr dediğiniz gibi her ihaleden direk yada dolaylı pay alıyor bakın yeotek yeni iş almış 160 milyon civarı trafo işi trafoları malzemeleri dediğiniz gibi nereden alacaklar.Birde smartg Cwene yeotek kontr elektrik enerji şirketlerinin hepsi yüksek işler almaya başladılar dünyanın her yerinden talep var.
    Amerika’da önceden şöyle hikaye anlatılırdı altını bulanın olurmuş altın bulunan yerlere halk akın edermiş ve altın çıkaranlara kazma satanlar zengin olmuş.

6.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen '1020 Adet Ölçü Transformatörü Alımı' konulu ihale, 196.350.000 TL'lik teklifle Europower Enerji'nin %60 oranında bağlı ortaklığı ve Girişim Elektrik'in dolaylı iştiraki Euromek Elektrik uhdesinde kaldı.

Ekim ayında bilanço öncesi ve iyi gelen bilançolarla 60 liralardan 130 lara kadar çok güzel yükseliş yapmıştı astor.Şuan biraz düşsede 107 milyar piyasa değerinde. Gesan 24 milyar.Gesan eupower ın aldığı işler astoru geçmiştir son zamanda sürekli yüksek ihaleler alınıyor.
    Gesan geçen ay 15 fon 2.29 milyon lot var iken
    Bu ay 24 fon 4.02 milyon lota çıkmış.
    Fonlar geçen ay yaklaşık 2 milyon lot almış sürekli yüksek işler alındıkça kurumsallar daha fazla ilgi gösterebilir.
    ABD'li fon yöneticisi FMR LLC, Astor Enerji (#ASTOR) hisselerinden 107,5 - 108,4 TL fiyat aralığında toplam 881.334 adet pay alımı yaptığını KAP'a bildirdi.

Fonun şirket sermayesindeki payı %5 sınırını aştı.

Astor bugün +%7.5 arttı.
    Gesanda yerli fonlar yeni yeni miktar arttırımı yaptılar.Şirket görüşmelerde Japonya Avrupa bir çok yerden şirkete talep var diye açıklama yapmıştı. Eğer astor gibi yabancı fonlar da gesana gelirse çok güzel olur.Kurumsallar fonlar şirketi başka seviyeye taşır.

ABD Rusya görüşmeleri zamanında yabancı fonların astorda pay arttırması.onlarda yeniden imarın trafo işinde büyük bir pazar oluşturacağını düşünüyorlar demekki bizim gibi

7.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    ABD'li fon yöneticisi FMR LLC, Astor Enerji (#ASTOR) hisselerinden 107,5 - 108,4 TL fiyat aralığında toplam 881.334 adet pay alımı yaptığını KAP'a bildirdi.

Fonun şirket sermayesindeki payı %5 sınırını aştı.

Astor bugün +%7.5 arttı.
    Gesanda yerli fonlar yeni yeni miktar arttırımı yaptılar.Şirket görüşmelerde Japonya Avrupa bir çok yerden şirkete talep var diye açıklama yapmıştı. Eğer astor gibi yabancı fonlar da gesana gelirse çok güzel olur.Kurumsallar fonlar şirketi başka seviyeye taşır.

ABD Rusya görüşmeleri zamanında yabancı fonların astorda pay arttırması.onlarda yeniden imarın trafo işinde büyük bir pazar oluşturacağını düşünüyorlar demekki bizim gibi
    bizim astora göre tek handikapımız ,trafolara talep çok yüksek iken bizim fabrikamızın 2026 yılının başlarında devreye girecek olmasıdır...keşke daha çabuk devreye girse fabrika...ama sektör gerçekten de çok canlı..bir çok sektör küçülürken enerji sektörü büyümeye devam ediyor...gazze ,suriye ve ukrayna hemen yanıbaşımızdalar ve onların da bu ürünlere ihtiyacı çok fazla...

hep aklımda ukrayna ve suriye vardı..gazze hiç aklıma gelmiyordu...ama sizlerin de hatırlatması ile gazzenin de ciddi bir potansiyel taşıdığını gördüm...

elektrikli araçların da hızla yayılması ile dünya genelinde de elektrik iletim alt yapısının yenilenme ihtiyacı doğuyor...kısacası sektörün önü açıktır..

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bizim astora göre tek handikapımız ,trafolara talep çok yüksek iken bizim fabrikamızın 2026 yılının başlarında devreye girecek olmasıdır...keşke daha çabuk devreye girse fabrika...ama sektör gerçekten de çok canlı..bir çok sektör küçülürken enerji sektörü büyümeye devam ediyor...gazze ,suriye ve ukrayna hemen yanıbaşımızdalar ve onların da bu ürünlere ihtiyacı çok fazla...

hep aklımda ukrayna ve suriye vardı..gazze hiç aklıma gelmiyordu...ama sizlerin de hatırlatması ile gazzenin de ciddi bir potansiyel taşıdığını gördüm...

elektrikli araçların da hızla yayılması ile dünya genelinde de elektrik iletim alt yapısının yenilenme ihtiyacı doğuyor...kısacası sektörün önü açıktır..
    Hocam biran önce devreye girer inşallah konjuktöre göre satış müşteri sorunu olmaz sektör dediğiniz gibi sektör çok canlı hep yüksek ihaleler alıyor şirketler Avrupa Asya Afrika her yerden işler geliyor.Ybancı fon önemli inşallah fonlar gesanın da farkına varırlar. Bu ay 2 milyondan 4 milyona çıkmıştı fon pozisyonları. Yabancı fon %5 üzerine çıktı haberi ile
    Astor dün +7.5 idi bugünde +3.Darısı başımıza

Sayfa 879/892 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •