Originally Posted by
tovbekar
.....
1 yaşında oğlum var ve bu ülkede yaşayacak. hiçbir dönem çekip gitmeyi düşünmedim ama oğlum isterse tercihini ona bırakacak gibiyim. korkarım yukarıda yazdığım gerginlik özellikle tırmandırılacaktır...
Tövbekar üstadım;
200 yıl önce anadoluda bir insan doğduğu köyden başka bir yere gitmeden belki hayatını tamamlıyordu...
Tarıma makinalaşmanın girmesiyle beraber köyden şehire göç başladı... Gerçi karadenizliler arazilerinin sarp olması hasebiyle daha önce göçe başlamışlardı...
Şimdi dünya artık bir büyük köy...
Pasaportunu cebine koyup dünya haritasının herhangi bir noktasında geçinebilecek vasıfta yetişmek zorunda gençlerimiz....
Çocuklarıma hep bunu empoze ettim.
Bu mantıkla, iki yıl önce THY genel kurulunda Aydın'daki pilot okullarında kapasiteyi artırmalarını, dünya havayollarında pilot gençlerimizin çalışabilmesine zemin hazırlamalarını teklif etmiştim....
Yalnız burada en mühim nokta, gençlerimizin millî bilinç ile oralara gidebilmeleri....
Asimile olacaklarsa at çöpe gitsin....
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yer İmleri