Sayfa 377/475 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    Enerji 200-300 milyon dolar arası
    GYO 50 milyon
    ALCAR 10
    havacılık 50
    enerji depo 50
    alsim 50 ( varlıklarından değerleme desek yeter mi)
    tarım 300

rakamlar çok abartılı mı?
    zaten benim ifadem hayalim hedefim 2 dolar hisse başı kar 1 dolar temettü
    razı olduğum minimum 1 dolar hisse başı kar 50 abd kuruşu temettü...

vade 2028 den sonrası. yatırımlar bitecek yeni yatırımlar düşünülebilecek mi bilmem ama yatıurımlar bitmeden temettüler ne olur bilmem ( mesela RİVAdan beklenen 1 milyar dolar gelir/ kar hakeza Antalya arsası belki de sosyal bir hizmet yatırımı ne getirir bilemem ama bir şekilde vade de 5 yılllık kar değil temettü vadesi...

yaptığım bakkal hesabı ama en kötü yılda bu yıl ve önümüzdeki yıllarda şirketin muhafazakar hesabı yukarıdaki mesajlarda paylaşıldı. tarım bu yıllarda kötü ama muhtemelen fiyatlar daha düşmeyecek. maliyetler gerçekten kurtarmıyor. en kötüsü işçilik maliyeti toplama maliyeti nedeniyle dalda ya da bahçede kalacak ürünler ve kimse ekmeye cesaret edemeyeceği için fiyatlar yükselecek...
    eğer ALARKın yaptığı gibi nitelikli ürün üretirseniz alıcısı gelir alır. çünkü orada fiyat yok ürünün niteliği önemli bu da kalıntısız ürün. bu nedenle bakarsınız tarım lokomotif olup gidebilir yakın zamanda.

YTD

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ......
    zinhar yatırım tavsiyesi değil sn 101 in ikili oynamaları hakkında tespitlerdir......

Gordun muuu, gordun muuuu?

Tübekar abem, lafı tersten anlayanı niye takip edersin?
    Son düzenleme : 0101; 19-02-2025 saat: 10:57.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku

Gordun muuu, gordun muuuu?

Tübekar abem, lafı tersten anlayanı niye takip edersin?
    düşmanımın dostu düşmanımdır... takip meselesi ola ki kırkta yılda bir doğru söyler bakalım bir şey öğrenebilir miyiz diye takip ediyorduk ki meğerse sizin işbirliğinizi öğrenmek varmış kaderde... ayrıca ola ki adamın birileriyle de ortaklığı vardır ya da onların adamlarıdır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    tam da bu... yatırımı hesaplamalı ve her alanına yatırım yapılmalı... işte sözcünün haberi
    "Gümrük kapılarında virüslü domates tohumu için son 45 günde 6 farklı operasyon düzenlendi. Yakalanan tohumların menşei de belli oldu.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, analizlerde domates tohumlarında virüs tespit edildi. Virüslü tohumlar, ülkelerine iade edildi.

VİRÜSLÜ TOHUMLAR 2018 YILINDA ORTAYA ÇIKTI
    Virüslü tohumlar ilk olarak 2018 yılında ABD'de ortaya çıktı. 2021 yılında İsrail'de görülmesinin ardından ülkedeki seracılık faaliyetini neredeyse durma noktasına getirdi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
    Sağlığı tehdit etmesinin yanından ülke tarımının da olumsuz yönde etkileyen virüslü domates için Tarım ve Orman Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık gümrüklerdeki önlemlerini artırdı.

10 Ocak'ta Çin menşeli, 23 Ocak'ta da Çin menşeli, 10 Şubat'ta Tayland menşeli ve Çin menşeli, 13 Şubat'ta Çin menşeli son olarak 15 Şubat'ta Çin menşeli virüslü domates tohumu gümrük kapılarında yakalandı. "

Alark icin Iyi haber..
    Diye dusundum..

Tabiii tübekâr üstadımın şeyhi ali ne der acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    bu ülkede yatırım yapmak artık çok zor... bizzatihi ülkenin gerilmesi ve hasbelkader kalan yabancıların defolması bir yana ülkede de yıllardır iş yapan insanlara alenen çekin gidin denmesine doğru gidiyor gerginlik... yıllarca bu ülkede birlikte yaşadığımız insanlar birbirimizi boğazlar hale geleceğiz galiba. imkan bulanların gittiği gitmeye çalıştığı ve ülkemizin en iyi beyinlerinin dışarıya gittiği, sermayenin kaçtığı bir ülke haline geliyoruz...
    haklı çıktılar bu ülkede yatırım yapılması için gerçekten salak olmak gerekiyor. hasbelkader yaptığım yatırımdan da ümidimi kestim...
    1 yaşında oğlum var ve bu ülkede yaşayacak. hiçbir dönem çekip gitmeyi düşünmedim ama oğlum isterse tercihini ona bırakacak gibiyim. korkarım yukarıda yazdığım gerginlik özellikle tırmandırılacaktır...

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    .....
    1 yaşında oğlum var ve bu ülkede yaşayacak. hiçbir dönem çekip gitmeyi düşünmedim ama oğlum isterse tercihini ona bırakacak gibiyim. korkarım yukarıda yazdığım gerginlik özellikle tırmandırılacaktır...
    Tövbekar üstadım;

200 yıl önce anadoluda bir insan doğduğu köyden başka bir yere gitmeden belki hayatını tamamlıyordu...

Tarıma makinalaşmanın girmesiyle beraber köyden şehire göç başladı... Gerçi karadenizliler arazilerinin sarp olması hasebiyle daha önce göçe başlamışlardı...

Şimdi dünya artık bir büyük köy...
    Pasaportunu cebine koyup dünya haritasının herhangi bir noktasında geçinebilecek vasıfta yetişmek zorunda gençlerimiz....
    Çocuklarıma hep bunu empoze ettim.

Bu mantıkla, iki yıl önce THY genel kurulunda Aydın'daki pilot okullarında kapasiteyi artırmalarını, dünya havayollarında pilot gençlerimizin çalışabilmesine zemin hazırlamalarını teklif etmiştim....

Yalnız burada en mühim nokta, gençlerimizin millî bilinç ile oralara gidebilmeleri....
    Asimile olacaklarsa at çöpe gitsin....
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Enerji 200-300 milyon dolar arası
    GYO 50 milyon
    ALCAR 10
    havacılık 50
    enerji depo 50
    alsim 50 ( varlıklarından değerleme desek yeter mi)
    tarım 300

rakamlar çok abartılı mı?
    zaten benim ifadem hayalim hedefim 2 dolar hisse başı kar 1 dolar temettü
    razı olduğum minimum 1 dolar hisse başı kar 50 abd kuruşu temettü...

vade 2028 den sonrası. yatırımlar bitecek yeni yatırımlar düşünülebilecek mi bilmem ama yatıurımlar bitmeden temettüler ne olur bilmem ( mesela RİVAdan beklenen 1 milyar dolar gelir/ kar hakeza Antalya arsası belki de sosyal bir hizmet yatırımı ne getirir bilemem ama bir şekilde vade de 5 yılllık kar değil temettü vadesi...

yaptığım bakkal hesabı ama en kötü yılda bu yıl ve önümüzdeki yıllarda şirketin muhafazakar hesabı yukarıdaki mesajlarda paylaşıldı. tarım bu yıllarda kötü ama muhtemelen fiyatlar daha düşmeyecek. maliyetler gerçekten kurtarmıyor. en kötüsü işçilik maliyeti toplama maliyeti nedeniyle dalda ya da bahçede kalacak ürünler ve kimse ekmeye cesaret edemeyeceği için fiyatlar yükselecek...
    eğer ALARKın yaptığı gibi nitelikli ürün üretirseniz alıcısı gelir alır. çünkü orada fiyat yok ürünün niteliği önemli bu da kalıntısız ürün. bu nedenle bakarsınız tarım lokomotif olup gidebilir yakın zamanda.

YTD
    Sn Tövbekar, bence oldukça abartılı, yorumlarımı yazıyorum;
    Vergi sonrası kar olarak en iyimer senaryoda Alarko payı
    + Cenal+Hidrolar: 150m USD
    +Meram: 50m USD
    +Alcar: max 5m USD
    +GYO: Max 12m USD
    +Turizm: 10 M USD
    + Tarım+Gübre+Tohum+Batarya+Uçak vb: 100m USD iyimser
    +Portföy,15 m USD

yaklaşık 250 m USD daha mantıklı bir seviye, ama bu durumda dahi 30-40 cent temettü mümkün olabilir.

Sayfa 377/475 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •