Şirketin vardiyasız 14-15 milyon dolar senelik cirosu var. Bu ciroyu 1500 m2 kapalı alanda yapıyor. Yeni fabrika 12500 m2 kapalı alana sahip. Şirketin hedefi 3 senede 3 kat büyüme ama iş aldıkça kapasiteyi daha da fazla artırma olasılığı var.
İş aldıktan sonra 40 milyon dolar hassas döküm cirosu elde etse ve %40 brüt kar marjı ile çalışsa kontrol geçiş sistemleri ile beraber fd/favök 4 lere düşebilir. Borsanın canlandığı ortamda small cap bir şirketin fd/favök oranı 12 olarak dikkate alınabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir..
"Şirketimizin büyüme hedefleri doğrultusunda hassas döküm bölümünün Saray OSB Mahallesi G5 Caddesi No 4 Kahramankazan/ANKARA adresinde yapılan yeni fabrika binasına, geçiş kontrol sistemleri ile döner kesme ekipmanlarının ise satın alınan Saray OSB Mahallesi B25 Caddesi No 3 adresindeki fabrika binasına taşınma süreçleri başarılı bir şekilde tamamlanmış olup faaliyetlerimiz söz konusu yeni adreslerimizde devam etmektedir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1393410
En çok merak ettiğim bilanço ve faaliyet raporu bu olacak.
Şirket, ekonomik konjonktür nedeniyle 2024 yılı son çeyrek kârını (zararını) bu şekilde açıklamış. Türk savunma sanayi'nin önde gelen kuruluşları olan MKE ve Aselsan'ın tedarikçisi olması, 2025 yılının ikinci yarısında faizlerin düşmesiyle imalat sektöründe canlanma kâr marjlarında iyileşme getirir. Hassas döküm tekniğiyle üretilen ürünlerde kâr marjları yüksek, hasılatı büyük oranda hassas dökümden gelmekte ve yeni tesislere taşınmasıyla üretim kapasitesini üçe katladı.
İyi, her şey güzel de, bu şirket bu kapasite artışını(10 kat) mal yetiştiremiyoruz, çift vardiya gece gündüz çalışıyoruz, o bu şu diye yapmadı mı? Gel gelelim yaptı ve iş yapamadı. Bu nasıl bir gelecek planlamasıyla yapılmış iş ben anlayamadım açıkcası. Yatırımcı ilişkilerine sorunca da cevap yok. Faaliyet raporu zaten dökülüyor...
Yer İmleri