Arama sonucu : 1527 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Enerji Günlüğü - Akenerji Strateji Direktörü Tamer Emre, Türkiye Jeotermal Enerji Kongresi GT 2025 kapsamında gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji ve Dijitalleşme Oturumu’nda, elektrik sektöründe yapay zekâ kullanımı konulu bir sunum yaptı. Kaynak: Emre: Yapay zekâsız elektrik ticareti zor

yapay zeka, veri değerlendirmeleri , para kazanmak ve kontrolmatik

DAHA DOĞRU TAHMİN YAPABİLMEKElektrik arz ve talebin karşılaştığı gün içi piyasasını çok önemli bir yenilik olarak nitelendiren Dr. Tamer Emre şöyle konuştu: “Şimdi sadece Türkiye’de değil, dünyada rüzgâr kaynağının ne kadar üretebileceğini bir gün öncesinden yüzde 15-20 hatalarla da girebiliyorsunuz. Ve gerçek zamana geldiğinizde, yani fiyatını taahhüt ettiğiniz elektriğin teslimatına bir saat varken siz daha doğru bir tahmin yapabiliyorsunuz. Bu da size yeni bir ticaret imkânı sağlıyor. Güneş için de, diğer kaynaklar için de hakeza öyle.â€SANİYEDE 30 BİN TEKLİF ATAN MAKİNEYapay zekanın gün içi piyasayı daha fazla kullanabilmeyi sağladığını vurgulayan Dr. Tamer Emre şöyle konuştu:“Artık yapay zekâ var, tahminleri botlar yapıyor. Eğer bu gelişmeye ayak uyduramazsanız bir saniye içerisinde 30.000 teklif atabilen makinelerle yarışmaya kalkıyorsunuz demektir. O zaman buradan para kazanamadığımız bir zamana doğru gidiyoruz demektir. Bundan sonrasında artık piyasadan para kazanmanın yolu verileri değerlendirerek makinalara bu işi yaptırmak. Yani sınırları vererek ticareti makinelere yönettirir hale gelmeniz.â€YAPAY ZEKÂDAN FAYDALANAN KAZANIRGelişen teknolojilerle birlikte işin mevzuat tarafının da geliştiğini ifade eden Dr. Tamer Emre sözlerini şöyle tamamladı:“Yenilenebilir enerji yatırımları çok önemli yatırımlar ve bütün dünyanın rotası da bizim rotamız da bu yönde. Jeotermal de bu yönde çok önemli bir kaynak. Ama bütün yatırımlar para kazanmak için yapılıyor. Ve enerji piyasalarından para kazanarak hayatlarını devam ettiren yatırımlardan bahsediyoruz. Burada para kazanmanın yolu artık gerçekten yapay zekâ ile makine öğrenmesiyle oluşturduğunuz sistemlerin kullanımından geçiyor. Ne kadar çok faydalanabilirsek, o kadar para kazanabilecek hale geliyoruz. Bu gelecekte de devam edecek.†Kaynak: Emre: Yapay zekâsız elektrik ticareti zor

eski piyasa out yeni piyasada iştirakleri (Nextopia Enerji Üretim Anonim Şirketi , Prolectric Enerji Üretim Anonim Şirket ) sayesinde kontrolmatik çok daha fazla para kazanacaktır.

teknolojiye ayak uyduran piyasada kalacaktır. kontrolmatik ? kontr ?

Nextopia Enerji Üretim Anonim Şirketi
    ''Şirketimizin yüzde 95 bağlı ortaklığı Progresiva Enerji Yatırımları Ticaret A.Ş tarafından yüzde 100 bağlı ortaklık şeklinde 4.500.000 TL sermayeli, yurt içi ve yurt dışında enerji ticareti yapma, enerji depolama tesisleri kurmak ve işletmek, ilgili tesislerin ve/veya elektrik üretim santrallerinin kurulması, kurulan santrallerin işletilmesi, kiralanması, elektrik enerjisinin ticaretiyle iştigal etme alanlarında faaliyetle bulunmak üzere Nextopia Enerji Üretim A.Ş unvanlı şirketin kuruluşu tamamlanmıştır.''
    Prolectric Enerji Üretim Anonim Şirket
    Yurt içi ve yurt dışında enerji ticareti yapma, enerji depolama tesisleri kurmak ve işletmek; ilgili tesislerin ve/veya elektrik üretim santrallerinin kurulması, kurulan santrallerin işletilmesi, kiralanması, elektrik enerjisinin ticareti, elektrik piyasasına ilişkin ilgili mevzuata uygun olarak elektrik enerjisi ve/veya kapasitesi ticareti yapmak ile ilgili mevzuat çerçevesinde toptan satış, perakende satış ile ithalat ve ihracat faaliyeti.
    Son düzenleme : carizma; 20-02-2025 saat: 14:02.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •