Sayfa 128/236 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228 ... SonSon
Arama sonucu : 1886 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Xu030 endeks

1. Ülkemizi dışarıya şikayet eden sakın gelmeyin diyen bu ülkede demokrasi yok diyen aşağılık zihniyetli insanlar yaşıyor bu memleketde.Siz tarımla uğraşın siz başka birşey yapamazsınız fikrinin yıllarca aşılanmasının sonuçları bunlar.

Almanya 1 trilyon dolarlık savunma bütçesi hazırlıyormuş...
    https://www.trhaber.com/dunya/1-tril...r-h908900.html

...

Kaynak için yeni vergiler mi koyacaklar? Boçlanacaklar mı?
    Trump silahların abd firmalarından alınmasını ister. Almanya ise sanayisini büyütmek istiyor. Fonun 400 - 500 milyar doalarlık kısmı altyapı ve yeni tesisler için ayrılacakmış...
    Trump kesin hoplar bu işe...
    Almanya abd'den izin almadan buna girişebilir mi?

Sosyal medyada da Alman ordusunun 10 yeni zırhlı tugay kuracağı haberi var. 2. dünya savaşından sonra Alman ve Japon ordularına sınırlamalar getirilmişti....
    Almanlar ordularını büyütünce, abd'lilere "madem bizi korumuyorsunuz pılınızı pırtınızı toplayıp ülkemizi terk edin. hem ordumuzu büyüttük size ihtiyaç yok" der/diyebilir mi?

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    TOGG son 25 yılın, yani akp döneminin en değerli kamu insiyatifli yatırımıdır. Yoksa saçma bir köprü yapıp ona 2 milyar usd harcansa daha mı iyiydi. Ben muhalif kesimin togg eletirisini anlamıyorum, bari destekliyoruz deyin de, her şeye muhalif olmadığınız belli olsun. gerçi hakkını yemeyelim, muhalefet partilerinden togg eleştiris duymadık pek...muhalefet eden genelde vatandaş/gazeteci muhalifler.

Peki %70 civarı yerlilik var, bu zararın ne kadarı gerçekten zarar...peki burada sağlanan istihdam..elin çinlisine 1-2 milyarlık tebik sağlıyorsun ev fabrikası açsın diye, bunu togg a sağladın diye düşün...peki togg olmasa bu çinli yatırımı tr ye gelir miydi.

Peki togg sayesinde oluşan ekosistem...koç/reno/totoya/hyundai togg olmasa ülkemizde elektirikli yatırımı yapar mıydı? bakın hyundai başlamı elektrik yatırımına.

Valla bu olaylara o kadar sığ bakılıyor ki hayret ediyorum, tek açıklaması ideolojik körlük...prof. iş hayatımda sürekli yatırım fizibilitesi çalıştım, bir projenin fayda zarar olayına bu kadar sığ bakıldığını görünce şok oluyorum.
    adamlar böyle bi yatırım realize olduğuna, böyle bi fabrikanın kurulup çalışmaya başladığına bile inanmıyor ki, birileri yokmuş diyor ona inanıyor.. fabrika kurulsa bile araba üretemez, üretse bile satamaz, satsa bile batar, inşallah batar diye duacı hepsi

şimdi bu adamlarla fizibilite mi konuşabilirsin, otomotiv sektörünün özelliklerini yada increasing returns to scale mi tartışabilirsin ?? seviye o kadar düşük ki

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Valla bu olaylara o kadar sığ bakılıyor ki hayret ediyorum, tek açıklaması ideolojik körlük...prof. iş hayatımda sürekli yatırım fizibilitesi çalıştım, bir projenin fayda zarar olayına bu kadar sığ bakıldığını görünce şok oluyorum.
    Özel şirketler kar etmek için kurulur.
    Borsalarda yatırımcılar şirketlere ettikleri kardan yatırımları oranında pay almak için ortak olur.
    Fizibil olmayan ülke için gerekli yatırımları kamu yapabilir.

Sapla armutu karıştırmazsak yapılan iş hissedarlar için kötüdür. Şirketin parası eksilmiştir.

Prof iş hayatında kaç kez kusura bakma patron sen batarsın ama bu iş ülke için çok faydalı yapalım dedin ve patron kabul etti.

Sonra ideolojik körlük, büyük resim, yiğen o işler bildiğin gibi deel.
    He sırf sen biliyorsun.

5.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Özel şirketler kar etmek için kurulur.
    Borsalarda yatırımcılar şirketlere ettikleri kardan yatırımları oranında pay almak için ortak olur.
    Fizibil olmayan ülke için gerekli yatırımları kamu yapabilir.

Sapla armutu karıştırmazsak yapılan iş hissedarlar için kötüdür. Şirketin parası eksilmiştir.

Prof iş hayatında kaç kez kusura bakma patron sen batarsın ama bu iş ülke için çok faydalı yapalım dedin ve patron kabul etti.

Sonra ideolojik körlük, büyük resim, yiğen o işler bildiğin gibi deel.
    He sırf sen biliyorsun.
    Valla 20 sene önce polemiği çok severdim...Hatta forumda 98-2008 arası çok yaptık o sporu, artık boşa enerji harcamıyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Tayvan savunma bakanı "güvenliğimiz için başkalarının iyi niyetine güvenemeyiz" demiş. Trump'un Ukrayna gibi Tayvan'ı da yem edeceğinden çekiniyor galiba...

Trump Çin'e 'Tayvan'ın içindekileri (çip tesisleri) abd'ye taşıyayım, adanın toprakları senin olsun' diyebileceğinden mi kuşkulanıyor acaba.....
    Adam tüccar. Kazan kazan politikasını uyguluyor...
    Ukrayna'da Putin'e 'siz de kazanın, biz de kazanalım' dedi. Tayvan'da da Şi Cinping'e aynısını söylebilir....
    Son düzenleme : sar; 04-03-2025 saat: 12:30.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Valla 20 sene önce polemiği çok severdim...Hatta forumda 98-2008 arası çok yaptık o sporu, artık boşa enerji harcamıyorum.
    naptın asels duruyo mu ?? dün bugün verdim çoğunu az bi şey kaldı.. üç haneli fiyat, daha fazla polemiğe gerek görmedim

8.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    naptın asels duruyo mu ?? dün bugün verdim çoğunu az bi şey kaldı.. üç haneli fiyat, daha fazla polemiğe gerek görmedim
    Sorma, kim vurduya gitti. Ama beğeniyorum, biraz dinlensin tekrar alabilirim. Perşembe faiz kararı öncesi gyo lar hareketli olabilir
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 128/236 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •