Sayfa 2126/2208 İlkİlk ... 112616262026207621162124212521262127212821362176 ... SonSon
Arama sonucu : 17662 madde; 17,001 - 17,008 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    son iki yıldır ekmenin dikmenin ne olduğunu biliyorum... kirazlığa yapmam gereken masraf epey bir yüklü... kirazları toplatıp satmaya kalksam işçilere ödeyeceğim parayı bile karşılamıyor... sadece benimki değil aşağı yukarı civardaki bir çok meyve sebze bu yıl mahvoldu. fare yüzünden neredeyse sebze toplanamadı... fındık hususunda bazı yakınlarım da bunu dile getirmekteler...

gelelim bahçe meselesine. bu yıl eşim bahçeyi ekti. fide, su parası vs ile kilosu 1000 liraya domates yedik ( yaklaşık 1 kilo domates topladık yarım kilo kadar biber. bunun içinde emek fiyatı sıfır...

dışarıdan ötmek çok kolay ama kimse kendini onların yerine koymadığı için çok kolaydır köylülere yüklenmek. hele de ekseniz biçseniz diyenler...

geçen yıllarda ekonomist çoban mı ne portakal satmıştı. kargo ücreti hariç fiyatı pazardaki malın 5 misli idi ve o portakallardaki fark falan diyordu... tabii onun takipçileri malı bitirmişlerdir ama korkarım işin aslı öyle değil...
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bütün her beklentini kiraza, domatese, fındığa bağlayıp da eline hiç bir şey geçmezse nasıl bir kayıp olur. masraflar için kredi vs çektiyse zaten öldü... bizim kaybımız kardan onlarınki sermayeden
    Değerli abim, moralin bozulmuş, sinirlenmişsin ama senin hiç kaybın yok. Çoluk çocuk, torunlar sana dua edecekler. Senin kazancın parayla pulla ölçülecek bir şey değil. Kiraz bahçesi için oradaki köylülerin ne söylediğini bir tarafa bırak. Stratejiyi tamamen değiştir, masrafları asgariye düşürmen lazım.

Değerli eşiniz domates ve sebze ekmiş, fareler yüzünden olmamış. Bir de galiba sulama birliklerinin vanasından sulanınca pahalıya gelmiş. Farelerle ilgili önlem alınmıştır(tarım ilçe ve il müdahale etmiştir), seneye fare olmaz. Sulama için ise hem yağmur suyunu biriktirmek(yağmur suyu biriktirma havuzu) ve bir kuyu açtırmak gerekir. Bildiğim kadarıyla kuyu suyu bedavadır ama artezyenler için de ücret ödemek gerekiyor.

https://x.com/mehmettuluce51/status/1894822077225673138

Mehmet Bey'i belki 20 sene önce, wowturkey adlı forumda tanımıştım. 70 yaşına yakın ve böbrek rahatsızlığı vardı. Bakınız nasıl sağlıklı görünüyor. Çok dürüst ve yardımsever biridir. Twitterdan yazarsanız size pek çok fikir verebilir.
    Abi para pul önemli değil, sağlığın yerindeyse ve kendi bahçende, eşinle birlikte çalışıyorsan daha ne olacak?
    Bu sene sakın sebze bahçesini ekmemezlik etmeyin. Merak etmeyin bu sene olacak. Kuyu yada yağmur suyu toplama havuzu olmasa bile yine vanadan sulayın, sebzeleri mutlaka yetiştirin.
    Benim arazim var fakat sağlığım müsade etmiyor, ekemiyorum. Bu durumda arazinin olmasının bir anlamı yok. Ürünleri yetiştirebilir olmak, bir inek bakabilmek, süt sağabilmek, yoğurt, peynir, tereyağ yapabilmek gerekiyor. Sonra bunları torunlara öğreteceksiniz.
    İşte Mehmet Abi tek başına neler yapıyor. Onun eşi gelmemiş.

https://x.com/mehmettuluce51/status/1893638109285294163

Bu saatten sonra, traktörle bahçeyi sürüp, patlatma çekip, ameleye çapalatıp, gübre atıp, ilaçlayarak, sonra da yine ameleye toplatıp, kiraz satıp para kazanamazsın. Bunların hiçbirini yapmayacaksın.
    Sadece aşağıdaki haber bile korkunç bir gelecekle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

gdh defence

@gdhdefence
    Almanya savunma ve altyapı için devasa fonlar hazırlıyor

Yeni koalisyon hükümetini kuracak partilere danışmanlık yapan ekonomistler, savunma fonu için yaklaşık 400 milyar avro (415 milyar dolar), altyapı fonu için ise 400 ila 500 milyar avro gerektiğini tahmin ediyor.
    Almanlar bu savunma harcamasını yaptıklarında, yeryüzünde yaşayan insanların %30'u hakkın rahmetine kavuşacaklar demektir.
    Çoluk çocuk, torunlar dua edecekler sana, kesinlikle yanlış bir iş yapmadın, sakın vazgeçme devam et. Ama Mehmet abiyi dinle.
    @erefefik

2. Nuri adaşım selanikli hemşerim senin ve diğer forumdaşlarımın ramazanı şerif ayını tebrik ederim sağlığın ve sıhhatin için bu mubarek günlerde niyaz ederim senden de dua beklerim...
    Köy ile ilgili yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum köyler gerçekten berbat fitne fücur diz boyu iş yapmazlar iş yapanda ne zaman batacak diye bakınırlar yasaklı madde kullanımı şehirlerden daha fazla huzur ortamından çok huzursuzluk ortamı olmuş köyler köyüme gidesim gelmiyor bu yüzden...
    Selam ve dua ile hayırlı Ramazanlar...
    @erefefik

Tübekar abem, aldın ayvagöbüşten desteği.....

Maşallah... Sırtın yere gelmez...

kıskandım...
    Ben de Kadıkoy'e 1 saatlik bir yer bulup oraya mı yerleşsem?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Tübekar abem, aldın ayvagöbüşten desteği.....

Maşallah... Sırtın yere gelmez...

kıskandım...
    Ben de Kadıkoy'e 1 saatlik bir yer bulup oraya mı yerleşsem?
    Dalgacı Mahmut, geç dalganı, biz aç kalacaz... Tövbekar abiyi kızdırmışın...
    @erefefik

5. Ölüm yeniden tanımlanmalı.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren, ölüme gidilen süreç çalışmaya başlar. Tüm varlıklar iki temel içgüdüyle gelirler: Yaşayabildiği kadar yaşamak ve zürriyetini devam ettirmek.

Kesin bilgi: Yanlız değiliz.

Hayat dediğimiz bu şey bir projedir. Başrolde, dünyaya gelecek olan var ama bir de proje ekibi var. Proje ekibinin de yardımıyla, kendi kendimizi yaratırız.
    Ve bu projeyi onaylayacak makama sunarız.
    Dünyaya gelmek çok zordur. Ben diyeyim 10 proje, siz deyin 20 projeden anca biri onaylanır. 150 sene önce ise, belki 100 projeden biri, 400 sene önce 300 projeden biri onaylanıyordu.
    Onay makamında bir yüce karar verici varlığın karşısında oluruz, bizler onu tek bir varlık olarak algılasak da arkasında bir heyet vardır. Ölüm anında da o varlığın karşısına gideceğiz.
    Onay verirse, dünyada doğarız. Yine yanlız değiliz, onları duyu organlarımızla algılamasak da proje ekibi, bizimledir.

Cemre Demirel
    @msikkofield
    ·
    6 Mar
    Yaşamak istemiyorum. Uzun yıllardır.
    eşref şefik
    @erefefik
    ·
    6 Mar
    Ölmek de istemezsiniz...
    Ölmek çok zordur. Önce proje ekibine kabul ettirmeniz lazım. En az 7 farklı bilinç var. Sürekli yardım ederler. Hadi diyelim, ölmeyi proje ekibine kabul ettirdiniz, sizi dünyaya gönderen, karar verici varlığa da kabul ettireceksiniz. Bu yüce varlık, çoğu olayda kendi karar verir de, bazı olaylar arkasındaki heyete gider.

Ece Gürel olayı heyete gitmiş be ya...Heyette de çok tartışılmış görünüyor.

Azrail de ne yapacağını şaşırdı...
    @erefefik

6. Bir başyapıt. Böyle mükemmel, olağanüstü bir şarkı, sıradışı ilhamla yapılabilir.

O kadar mutluyum ki, ölebilirim...

İlhamın bir tık ilerisi vahiydir. İlham alabilmek için ne gerekir? ''Cennetin bahçelerinin anahtarı; iyilik, doğruluk ve güzelliktedir'' denilir. Yoksa cehennemden de ilham geliyor mu? Gotye, bir başyapıt ortaya çıkardı ve kayboldu.

Gotye'nin evinin olduğu bölgede, gömülmüş pek çok çocuk cesedi bulundu. İsmi, Epstein listesinin ilk 10'undaydı.

CNN ’in okur yorumları için açtığı bir sitede Gotye’nin 9 milimetrelik bir tabancayla intihar ettiği ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği haberi yer aldı.

Kaynağın CNN gibi bir kuruluş olması nedeniyle haber ciddiye alındı ve Twitter başta olmak üzere tüm sosyal mecralarda paylaşılmaya başlandı. Metinde 32 yaşındaki sanatçının ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği, ailesinin ise gizli bir cenaze töreni düzenleyeceği yazmaktaydı.

Çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. Sanatçının menajeri Twitter ’dan paylaştığı iletiyle ölüm dedikodularının yalan olduğunu belirtirken, Gotye’nin sağ salim hayatta olduğunu ifade etti.
    Ölmek çok zordur. Bence, Gotye daha proje ekibine kabul ettirememiş.
    @erefefik

من شرّ الوسواس الخنّاس Şeytanın fısıltısının kötülüğünden (rabbim sana sığınırım)
    Nass süresinden
    Aywaa, şeytan cin milletinden.

Bu hanımın vefatına üzüldüm, eğer böyle bir yola girip de hayatını kaybetmişse iki sefer üzülürüm.

Not: NTV de Selanik menşe'li mi aywaaa?

Kurana gözünle bakarsan yazıyı görürsün,
    Aklınla bakarsan ilmi görürsün,
    Kalbinle bakarsan aşkı görürsün,
    Tüm ruhunla bakarsan Rabbini görürsün.
    (Hz Mevlana)

Sayfa 2126/2208 İlkİlk ... 112616262026207621162124212521262127212821362176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •