Sayfa 307/342 ÝlkÝlk ... 207257297305306307308309317 ... SonSon
Arama sonucu : 2734 madde; 2,449 - 2,456 arasý.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1.  Alýntý Originally Posted by Tengri Han Yazýyý Oku
    Sn Bzaferb
    Neden 1 alana 1 bedava kampayasından faydalandığınızı belirtmiyorsunuz?
    Eksik bilgi vermenizi size yakıştıramadım doğrusu...

Şimdi bende gördüm Mgros larda 1 alana 1 bedava kampanyasını...
    Bu iyi bir şey değil tam aksine kötü bir şeydir ticarette...
    Ürün satmak da zorlanan,işletme sermayesine ihtiyacı olan firmalar zaman zaman bu pazarlama yöntemine başvurur....

Bunun firmalar(Ülker) için iki zararı vardır
    1)Eğer önce şişir sonra indir yapılmamışsa,gerçekten %50 indirimli ise ya ÜLKER yada MİGROS %50 karından vazgeçmiş demektir... (%25-25 de olabilir)
    2)Reyonda da dikkat ettim,sıra da önümde olan şahısların sepetlerine de dikkat ettim,bu kampanya da normalde alamadıkları pahalı ürünleri almayı tercih etmişler gibi...
    Tolbrone,Snickers,Damak,Tadelle ler vardı sepetlerde...
    Siz olsanız ne yapardınız, normalde almak da zorlandığınız Nestle Damak mı almayı tercih ederdiniz,yoksa Ülker çikolatalı gofreti mi?

Tecrübe ile sabittir ki ben şunu bilir şunu söylerim;Bir üründe 1 ALANA 1 BEDAVA KAMPANYASI varsa genel olarak (çikolata) sektör de veya firmanın satışlarında sorun vardır....
    Ürün satmak da zorlanıyordur...
    Bu kampanyaların sayısı ne kadar çok oluyorsa sektör o kadar darboğazdadır demektir....

Ekstra Not:Sn Kingsoiler insanların alım gücü düşüyor siz ne kadar kabul etmek istemeseniz de...Özellikle orta direğin alım gücü yamulmuş durumda
    100 tl olan bir çikolata dan 2 çocuğunuza 2 tane almaya kalksanız 200 tl ile bir kaç yıl öncesine kadar 3 öğün yemek yeniyordu...
    Peki orta direk düşen alım gücü ile Ülker gibi (diğer dandik markaları saymazsak) piyasanın en vasat ama ucuz ürünlerine yönelim olur mu,2024/4ç,2025 1-2-3-4ç sonuçlarında görürüz...(adet bazında değil ton bazında bakmak lazım)
    Hatırlatırım ekonomik kriz 2024 Haziran ayı ile kendini hissettirmeye başladı,etkileri 2025 yılı ile birlikte tap seviyeye çıkacak....
    Çikolata,abur cubur sektörüne de etkilerinin gecikmeli olarak geldiğini,bu aylarda şiddetlendiğini,ilerleyen aylarda da daha da şiddetleneceğini düşünüyorum....

Biraz uzun oldu kusura bakmayın....

Saygılar/Başarılar....
    Sn Tengri, migrosun 1-1 indirimini ,onceki mesajlarda rumuzunu anmak istemedigim kisi yazmisti. Cikolatalarda indrim olmadigini oncden iddia ederken ,migrosun indirimini kendi yayinladi burda,kim oldugunu tahmin edersiniz ;))))

2 ufak cocugum oldugu icin yil icinde surekli cikolata reyonlarinda vakit geciriyorum, abartisiz 5 yildir 1-1 indirimleri ozellikle Carfur dan bilir ve herzaman alis yaparim... Bu satislarin az oldugu anlamina gelebilir ama bu durum fistikli kare ulker 6 lira ikende vardi...

Yani cikolata ve biskuvilerde indirim herzaman vardi, yine olacak..

Son zamanlarda ozellikle biskuvi cesitlerinde eti nin biraz gerisinde kaldigi aÅŸikar, ama alim gucu dusuk olan %50 lik kesim ulkerin ucuz urunlerinden asla vazgecemez....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Bugn neyi tartisiyosunuzki ))
    Yarin ak mi kara mi belli olacak nede olsa...
    Sakin...
    Sali gnu ya +7 ya -7 ))

Yarin aksam burda olsun herkes, bilanco yorumlarini eksik etemeyelim lutfen

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    **ÝSTABUL GIDA nýn brüt kar marjlarý
    2023=2,6.....ülker sonras
    2022=4,3.....ülker sonrasý
    2021=5.5.....ülker sonrasý SELÝM iman dönemi
    2020=7........ülker sonrasý...hülle dönemi..
    2019=11......ülker sonrasý SELÝM ÝMAN (Murat Ülker in yeðeni, Ali Ülker in kuzeni) geçiþ öncesi hülle dönemiM.Y.Serdengeçti
    2018=15.7...ÜLKER dönemi
    2017=18.6...ülker dönemi
    2016=15.5...Ülker dönemi
    2015=12.8...YILDIZ HOLD dönemi
    **nabza göre BRÜT KAR MARJI (pardon þerbeti)

***M.Y.Serdengeçti= Yýldýz holding ve þirketlerinde üst düzey çalýþaný/yetkilisi/yönetim kurlu üyesi..
    rakmalrý yazamýyor...ne kdr kar etmiþ mesela...

yazarsa yalan algýsý belli olacak....ondan çekiniyor olabilir....

Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    **ÝSTABUL GIDA nýn brüt kar marjlarý
    2023=2,6.....ülker sonras
    2022=4,3.....ülker sonrasý
    2021=5.5.....ülker sonrasý SELÝM iman dönemi
    2020=7........ülker sonrasý...hülle dönemi..
    2019=11......ülker sonrasý SELÝM ÝMAN (Murat Ülker in yeðeni, Ali Ülker in kuzeni) geçiþ öncesi hülle dönemiM.Y.Serdengeçti
    2018=15.7...ÜLKER dönemi
    2017=18.6...ülker dönemi
    2016=15.5...Ülker dönemi
    2015=12.8...YILDIZ HOLD dönemi
    **nabza göre BRÜT KAR MARJI (pardon þerbeti)

***M.Y.Serdengeçti= Yýldýz holding ve þirketlerinde üst düzey çalýþaný/yetkilisi/yönetim kurlu üyesi..
    --istedikleri gibi bilanço-gelir tablosu açýklayan, muhtemelen karý düþürmek/daha az/temettü/vergi vermek için, zýrt pýrt þirket birleþmeleri/bölünmeleri/satýn almalarý/satmalarý, yersiz-gereksiz döviz borçlanmalarýna giren kurumlarýn açýklamalarýna ne kadar güvenebiliriz ki?...

Alýntý Originally Posted by kingsailor Yazýyý Oku
    rakmalrý yazamýyor...ne kdr kar etmiþ mesela...
    yazarsa yalan algýsý belli olacak....ondan çekiniyor olabilir....
    --brüt karý kuþa dönen þirketin, net karý ne olabilir ki?...abes ile iþtigal ediyorsun...
    --buyurun:
    **2028 yýlý net kar=73.289.945
    ----5 sene sonra
    **2023 yýlý net karý=23.162.747
    --döviz bazlý bakalým mý?

6.  Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    --brüt karý kuþa dönen þirketin, net karý ne olabilir ki?...abes ile iþtigal ediyorsun...

--buyurun:

----5 sene sonra

Sen yüksek marjan hesapla yaz....

Kim ne ile iþtigal ediyor anlarýz....

Sen daha çok yalan ile iþtigal ediyor olabilirsin gibi görünüyor

7.  Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    --buyurun:
    ----5 sene sonra
    Ben net kar dedim mi... Kar dedim....

8.  Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
    --buyurun:
    ----5 sene sonra
    2028 nedir??

Sehven mi?

Sayfa 307/342 ÝlkÝlk ... 207257297305306307308309317 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz