Originally Posted by
Tengri Han
Sn Bzaferb
Neden 1 alana 1 bedava kampayasından faydalandığınızı belirtmiyorsunuz?
Eksik bilgi vermenizi size yakıştıramadım doğrusu...
Şimdi bende gördüm Mgros larda 1 alana 1 bedava kampanyasını...
Bu iyi bir şey değil tam aksine kötü bir şeydir ticarette...
Ürün satmak da zorlanan,işletme sermayesine ihtiyacı olan firmalar zaman zaman bu pazarlama yöntemine başvurur....
Bunun firmalar(Ülker) için iki zararı vardır
1)Eğer önce şişir sonra indir yapılmamışsa,gerçekten %50 indirimli ise ya ÜLKER yada MİGROS %50 karından vazgeçmiş demektir... (%25-25 de olabilir)
2)Reyonda da dikkat ettim,sıra da önümde olan şahısların sepetlerine de dikkat ettim,bu kampanya da normalde alamadıkları pahalı ürünleri almayı tercih etmişler gibi...
Tolbrone,Snickers,Damak,Tadelle ler vardı sepetlerde...
Siz olsanız ne yapardınız, normalde almak da zorlandığınız Nestle Damak mı almayı tercih ederdiniz,yoksa Ülker çikolatalı gofreti mi?
Tecrübe ile sabittir ki ben şunu bilir şunu söylerim;Bir üründe 1 ALANA 1 BEDAVA KAMPANYASI varsa genel olarak (çikolata) sektör de veya firmanın satışlarında sorun vardır....
Ürün satmak da zorlanıyordur...
Bu kampanyaların sayısı ne kadar çok oluyorsa sektör o kadar darboğazdadır demektir....
Ekstra Not:Sn Kingsoiler insanların alım gücü düşüyor siz ne kadar kabul etmek istemeseniz de...Özellikle orta direğin alım gücü yamulmuş durumda
100 tl olan bir çikolata dan 2 çocuğunuza 2 tane almaya kalksanız 200 tl ile bir kaç yıl öncesine kadar 3 öğün yemek yeniyordu...
Peki orta direk düşen alım gücü ile Ülker gibi (diğer dandik markaları saymazsak) piyasanın en vasat ama ucuz ürünlerine yönelim olur mu,2024/4ç,2025 1-2-3-4ç sonuçlarında görürüz...(adet bazında değil ton bazında bakmak lazım)
Hatırlatırım ekonomik kriz 2024 Haziran ayı ile kendini hissettirmeye başladı,etkileri 2025 yılı ile birlikte tap seviyeye çıkacak....
Çikolata,abur cubur sektörüne de etkilerinin gecikmeli olarak geldiğini,bu aylarda şiddetlendiğini,ilerleyen aylarda da daha da şiddetleneceğini düşünüyorum....
Biraz uzun oldu kusura bakmayın....
Saygılar/Başarılar....
Yer Ýmleri