Sayfa 404/563 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    özkaynakların % 47 artışı normal mi? yani muhasebesel bir şey mi? diğer şirketlerde de benzer artışlar var mı bilen birileri yazabilir mi?
    Hisse defter değeri 150 liraya yakın demk ki mi oluyor bu?
    Tovbekar abi

Geçen yılın özkaynaklarına hatalı bakıyor olabilir misin?

Bilanco raporu sayfa 2'de olan mevcut rakamlar.

2024 ozkaynak 64.702.580.000 TL - 64.702.580.000 TL / 435.000.000 lot = 148.75 Tl defter degeri olması gerekiyor.
    2023 ozkaynak 63.450.636.000 TL

-Benim merak ettiğim konular ise;

-Sadece tarıma 300 milyon usd ve CENAL santraline yapılan yatırımlar ile 450 milyon usd civarı yatırım var deniyordu. O halde ozkaynak veya defter değeri neden artmıyor. Bu kadar yatırım yapıpta defter degeri nasıl aynı kalabiliyor?

-Gece yarısı bilanço göndermenin mantığı nedir?

-Geçen sene 6.63 milyar tl olarak açıkladıkları karı 9.57 milyar olarak düzeltilmiştir deniyor. Bu kadar büyük fark nasıl olabilir (nerdeyse yuzde 50) ve düzelttim demeyle oluyor mu? Bu konu nasıl acıklanıyor.

-Acıkladıkları 2 milyar NAD ile defter degeri arasında nasıl bir iliski var. Defter degeri 2 milyar degilde 64.702.580.000 TL /36.6 desek 1.7 milyar anca ediyor.

Sorularıma açıklaması olan var mı? Var ise cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Tovbekar abi

2024 ozkaynak 64.702.580.000 TL

-Sadece tarıma 300 milyon usd ve CENAL santraline yapılan yatırımlar ile 450 milyon usd civarı yatırım var deniyordu. O halde ozkaynak veya defter değeri neden artmıyor. Bu kadar yatırım yapıpta defter degeri nasıl aynı kalabiliyor?

-Geçen sene 6.63 milyar tl olarak açıkladıkları karı 9.57 milyar olarak düzeltilmiştir deniyor. Bu kadar büyük fark nasıl olabilir (nerdeyse yuzde 50) ve düzelttim demeyle oluyor mu? Bu konu nasıl acıklanıyor.

-Acıkladıkları 2 milyar NAD ile defter degeri arasında nasıl bir iliski var. Defter degeri 2 milyar degilde 64.702.580.000 TL /36.6 desek 1.7 milyar anca ediyor.

Sorularıma açıklaması olan var mı? Var ise cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar.
    Sn Ekserji, yatırımları borçlanarak finanse ederseniz özkaynak değişmez. Bilançoda varlık tarafına sera vs maddi duran varlık eklenirken, kaynaklar tarafına borç eklenir.
    Sonuçta özkaynak değişmez. Özkaynak artışı ya elde edilen kar ile ya da bedelli sermaye artışı ile olabilir.

Geçen yılın karını bazı enflasyon endekslemesi ile yaptıklarını düşünüyorum.
    Çok haklısınız, bu rakam o zaman açıklansa fiyat böyle olmazdı.
    NAD, yani net aktif değer; şöyle düşünelim, 2 yıldır enflasyon ile düzelterek bilanço açıklanıyor, 1.65x1.45 gibi düşünün. bu arada USD ne kadar arttı? %100 halbuki düzeltme %140 gibi oluyor. Aradaki reel artış maalesef enflasyon muhasebesi ile güme gitti. Özkaynakları reel olarak yeniden hesaplasak gerçekten de 2 milyar usd üzeri çıkacaktır.

3.  Alıntı Originally Posted by bridger17 Yazıyı Oku
    Sn Ekserji, yatırımları borçlanarak finanse ederseniz özkaynak değişmez. Bilançoda varlık tarafına sera vs maddi duran varlık eklenirken, kaynaklar tarafına borç eklenir.
    Sonuçta özkaynak değişmez. Özkaynak artışı ya elde edilen kar ile ya da bedelli sermaye artışı ile olabilir.

Geçen yılın karını bazı enflasyon endekslemesi ile yaptıklarını düşünüyorum.
    Çok haklısınız, bu rakam o zaman açıklansa fiyat böyle olmazdı.
    NAD, yani net aktif değer; şöyle düşünelim, 2 yıldır enflasyon ile düzelterek bilanço açıklanıyor, 1.65x1.45 gibi düşünün. bu arada USD ne kadar arttı? %100 halbuki düzeltme %140 gibi oluyor. Aradaki reel artış maalesef enflasyon muhasebesi ile güme gitti. Özkaynakları reel olarak yeniden hesaplasak gerçekten de 2 milyar usd üzeri çıkacaktır.
    Şöyle ki:
    Nakit ve krediler birbirini kapatsın diyelim;
    Cenal 700+Meram 400+Carrier 100+Algyo 180+ Arsalar 100+ Bakad 50+Turizm 75+ Altek santraller 150+ Tarım vs 300+ Alser 80+ geri alınan paylar 30= 2.165 bin usd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Tovbekar abi

2024 ozkaynak 64.702.580.000 TL - 64.702.580.000 TL / 435.000.000 lot = 148.75 Tl defter degeri olması gerekiyor.

Saygılar.
    sn ekserji
    tek bir cevap vereyim sonra okurum. zaten faaliyet raporunu bitiremedim. daha sahura kalkacağım için şimdilik beni affedin...
    rakamlara geçen yılın rakamlarından baktım. hem kar hem özkaynak rakamlarını ( başka rakamları da mesela satışlar gibi endeksliyorlar bildiğim kadarıyla yani biz o kadar değil de şu kadar maaş almışız meğersem oluyor bir nevi)geriye dönük belli bir endeks çerçevesinde artırıyorlar. bu yüzden geçen yılın karı 6 küsur milyar iken şimdi 9,5 milyar görünüyor. yani ben belki anlayamadığım için bu enflasyon muhasebesi kapsamındak işleri abesle iştigal olarak görüyorum.

5. Basında haberler çıkıyor. Yatırımcı bölümü olarak deyin ki haberler asılsız. Şirketimizin böyle bir tekliften haberi yok diye. Ama bunu birilerine mal boşalttırmak olarak kullanırsan art niyet ararım. 3-5 gün ilgimiz yok dersen o zaman daha da kıllanırım. Kıllansak ne olacak şikayet etsek ceza mı alacak

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn ekserji
    tek bir cevap vereyim sonra okurum. zaten faaliyet raporunu bitiremedim. daha sahura kalkacağım için şimdilik beni affedin...
    rakamlara geçen yılın rakamlarından baktım. hem kar hem özkaynak rakamlarını ( başka rakamları da mesela satışlar gibi endeksliyorlar bildiğim kadarıyla yani biz o kadar değil de şu kadar maaş almışız meğersem oluyor bir nevi)geriye dönük belli bir endeks çerçevesinde artırıyorlar. bu yüzden geçen yılın karı 6 küsur milyar iken şimdi 9,5 milyar görünüyor. yani ben belki anlayamadığım için bu enflasyon muhasebesi kapsamındak işleri abesle iştigal olarak görüyorum.
    sn cefaks sayesinde neredeyse bütün bilançoları kısaca karşılaştırarak görebiliyoruz. bize büyük kolaylık sağlıyor...
    ancak bir konuyu açıklamak durumundayım. baktığınız gördüğünüz bilançoları ayrıntılı incelemeden karar vermeyin...

çoğunlukla enerjilerde zararlar katmerlenmiş... şirketlerin büyük çoğunluğunun karları düşmüş, zarara geçmişler. ya da bazıları karları katlamış. geçen yılların kar şampiyonları olanlar- eski zararlı şirketler- gene zarara geçmişler...

Zararlar ya da karlar nerden kaynaklanıyor. bunların ne kadarı net parasal kazanç ya da kayıp... geçen yılların gerçek karları neler. endekslenmenin boyutları nedir...
    kendi adıma gördüğüm bir şey bu enflasyon muhasebesi olduğu müddetçe yatırımcının işi zor, ya da modası geçmiş yatırımcılar olarak tarih olmak zorundasınız... şirketi tanımak, sektörü tanımak, dünyanın nereye gittiğini görmek çok önemli. yoksa bir4ilerine yem olmamak mümkün değil

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    sn bridger,
    veya gerçekten bu işten anlayan kişiler de cevap verebilir

mesela bu karların ya da saçma saçma geçen yılların satışlarının endekslenmesi gibi özkaynaklar da endekslenmekte sanırım... bu özkaynakların endekslenmesi ne kadar gerçeği yansıtacaktır?yani hasbelkader bir paranız var siz dövize yatırmışsınız ve % 10 artmışsa sizin paranız aslında enflasyon oranı kadar arttı siz farkında değilsiniz denmekte midir?
    bu endeksleme işinin problemini gören tek kişi ben miyim. endeksleme işi her şeyi düz görmek ve göstermek değil midir?

mesela bu kötü yılda enflasyona endekslenmiş özkaynak artışlarına ilave % 1.9 artışa sevinmeli miyiz?

8. Şöyle bir endekste bile nal topluyor. Satış haberi yalansa bun haberi yayanlar için bir yaptırım olmayacak mı iyi madem mal boşaltmak isteyen, sosyal medyadaki piyonlarına haber yaptırsın ne güzel dünya.

Haberi yapanlar Oda tvden Hürrem Elmasçı, X'ten Rusen Press hesabı... Bu arkadaşların ceza almayacağını bilsem de spk'ya şikayet edicem.

Sayfa 404/563 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •