"Alnı secdeye değenler" siyaseti üzerinde yürüseydik Ukrayna'dan önce biz Rusya ile savaşa girmiştik.
Onların arkasındakiler de yoktu bizimle.
Adamların uçağını vurduk, başkonsolosu canlı yayında infaz edildi.
Cevaben onlarca askerimiz şehit edildi...
Neymiş? "Monşerler..." gitsin, alnı secdeye değenler gelsin...
1000 yıllık devlet aklı denilen şey, dış işleridir. Siyasettir.
Coğrafyada kurulan dengedir.
3 kuruşluk nöron ile "süyasal ölevi..." diye diye burnumuzun dibine girdi mezhep çatışması.
Amaç da buydu ya...
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
12.03.25 Çarşamba
XU030YVADE , 12172-12411 gördü 12351(uzlaşma 12349) kapattı. +%1.86
Alemin longerlerine tebrikler![]()
Hayat hoş gerisi boş
9750 lerin altında kalıcılık beklemiyorum diye yazmıştım, neyse kalıcılık olmadı bir kaç gün ayı tuzağı kurup yukarı kaldırdılar. Bundan sonraki direnç ya da iyi bir kar satışı 11 bine yaklaştıkça ya da 11 bin üzerinde 1-2 gün işlem yapınca olur.
Bilanço bitti en kötüsü geride kaldı. Nisan başında mart enflasyonu büyük ihtimalle düşük gelecek 17 nisanda ppk var. Sonra ilk yarı bilançoları var en kötüsü geride kalmıştı. Bu arada Suriye, Ukrayna ve İmralı meselesinde olumlu gelişmeler olursa o zaman tutamazsın borsayı.
Xu100 açısından:
Bence eski tepeye, hatta 11.3xx-11.4xx civarına bir atak mümkün.
Bir de... MACD'i öyle kullanmayın hacı...
O ne olm? Manyak mısın sen?![]()
26 GÜNLÜK ortalamasının 12 günlük ortalamasına olan farkı (osilatör) ( Spot 107 ) (vadeli 147) lik değeri 11895 ve 12385 olan grafik skalsına koyarsak ne olur ki? olmaz mı yoksa?
grafik fiyat skalasına konulacak olan ve alt pencereye atılması gerekenler diye 2 ye ayrılır da dedim.
ben söyleye söyleye bıktım pes ettim , nasıl kullanırsa kullansın.
ağaya her şey serbest![]()
Bear_Bull
@BearBull26
Üstadım ağaya serbest de...
Adam fiyat üzerine MACD atıp, onu da destek-direnç olarak kullanmaktan söz ediyor yahu...
"boyutları ile oynadım, uzun süre inceledim... en ideal boyutun beyaz grafiklerimdeki gibi olduğuna karar verdim.."
Grafiği çekiştirip, fiyat üzerine atılmış MACD'den destek-direnç hesaplamaya çalışıyor.
Çalışsın! Bize ne?
Öyle bir özgüvenle DAX, DOW, BTC, BIST piyasası için yorum yapıyor ki...
Bilmeyen inanır!
Yer İmleri