gelelim FROTO ya..simülasyon..dedik ya fibo 2 lere kadar geldi..düşüş başladı...bu arada bende sabah çıktım...
1 ve 2 no dan çektiğimiz ilk fibo var ya, hani 618 leri 786 ları geçip 2 ye geldi...1041 den düzeltme başladı diyelim..
bu sefer 2 den 3 e fibo atıyoruz..
fibo 0,236 ya geldi mi elindeki paranın %20 si ile alım yap...kaldı %80..
0,382 ye değdiği an %40 daha al... mavi bölge güçlü alım yapman gereken bölge...
neden...200 ema nın üstündesin....mavi hareketli ortalama..daire içindekiler hep 200 ema ya temas eder..bu aynı zamanda şu demektir..Froto 200 ema yı kaale alır...
aynı zamanda şu da demektir:. 200 ema senin destek direncindir..
ne gösteriyor 200 ema:952
fibo 0,50 civarları..
kalan paranın hepsinide fibo 0,50 ye giderken harca..
şimdi bu durum 200 ema nın altındaki bir olay olsaydı,
0,236-0,50 arası olan kuvvetli alım bölgesini 0,50-0,618 e çeker ana alımı o zaman yapardım..
bu fibo stratejisi tek başına olmaz ...desteklenmesi lazım..aşağıya tercihen momentum yada mümkünse hacim bazlı indikatör alıp kontrollü fibo noktalarını check etmek lazım..
adamın biri 200 milyon girmiştir bu bana yeter der fibo 236 da malı boşaltır birden 0,50 yi görürsün..düşerken beklemekda bu iyide, yükselirken yakalanmaman için mutlaka hacim bazlı indikatörlerle check etmen lazım..
para giriş ve çıkışlarını gösteren indikatörler var...bunlar yakalar..
düzeltme başlarken adamın biri 300 milyon mala girer..0,236 ya gelmişken birden yeni yükseliş başlar..
yada bir haber gelir geçen gün froto yu yükselten gibi ...bir anlaşma olur..
işte o düşüş stratejisini indikatörlerle teyitli gitmenin nedeni bu...
yada hiç birine gerek duyma, temel analizi tekniğe ekle...ne bulmuştuk froto nun içsel değerini son bilanço verileri ile..973 ..
bekle 973 de tekrar gir..
Gürsel hocam valla ders niteliğinde bedava teknik analiz. Belki çoğu kişi biliyordur uyguluyordur bilemem ama hiç bakmamış biri olarak gayet ufuk açıcı bilgiler. Az da olsa bugün bende sizin tekniği kullandım bakalım. Geri gelirse alırım giderse elimdekiler yeter. Teşekkürler buraları terk etmeyin lütfen
yalnız bu teknikle amel etmen için
ya indikatörle teyit alacaksın yada günlük akd ve kademe bakacaksın..
yarın balinanın biri mala da girebilir..yukarıda verebilir...
amel etmek için ilkönce tecrübe et..
yarın , Allah ömür verirse bir tane indikatör stratejisi göstereyim...herkesin kullanabileceği..
fibo ile kombine ederseniz yanıltmaz kolay kolay...
Yer İmleri