Sayfa 691/707 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 5,521 - 5,528 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Yüksek enflasyonist ortamda, İlaç fiyatlarındaki devlet kontrollünün olmadı, ilaç iç üretim yapan şirketler için olumsuz durum oluşturdu.
    Yüksek enflasyonla üretim maliyetleri artarken, ilaç fiyatlarının enflasyonun çok altında kalması karşılığı eritmekte.
    Diğer bir durumda; dövizin de düşük kalması döviz bazlı ihraç satışının karınıda azaltmakta.

Ayrıca dövizin düşük kalması dışarıdan ithal edilen ilaçları, maliyeti çok yüksekmiş iç üretim ilaçlara karşı avantajlı duruma getiriyor sürekli.

Devletin bir dengelene düzenlenesi yapması gerekir sanırım

2.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Şirketin borsa dışına çıkarma hesabı olduğu paylaşımları olmuştu. Bugune kadar gelişmeler sanki bu olayı destekler gibi. Adam hisseleri istediği fiyattan toplayıp, diğerlerinde çağrı yapıp borsadan çıkma hesabı yapıyormuş gibi finansal yapıya, faaliyete, kar dağıtma stratejileri gibi herseye atar veriliyor sanki.
    Şirket bir fonda, borsadan çıksa fiyatlamasını nasıl yapacak.
    Kaldı ki, fonun asıl amacı şirketi büyütüp-karlı olarak elden çıkarmak değil mi ?

3.  Alıntı Originally Posted by chukur Yazıyı Oku
    Kaldı ki, fonun asıl amacı şirketi büyütüp-karlı olarak elden çıkarmak değil mi ?
    Borsada çıkacaksa, hisse geri alımın maliyeti en düşük tutulmaya çalışılır. Bunun için hisselere çağrı fiyatını düşük olsun diye, hisse fiyatın aşağı bantlarda tutulur. Hisse senedi fiyatları

Genelde önce dolaylı hesaplardan toplarlar ve ama ortağa aktarırlar. Hedeflenen borsadan çıkma hakkı elde enden hedeflenen miktara ulaşıldımı, diğer yatırımcıları hissesi çağrı yapılarak alınır ve bu çağrı fiyat hissenin son dönemlerim aritmetik ortalamasıyla belirleniyor.

Zaten hakim ortak (fon da olsa) borsadan çıktıktan sonra, şirketi belirlediği fiyattan alıcılara sunar, borsa fiyatı dikkate almazlar. Ayrıca patronu şirketi satma hedefi varsa, borsada olma yükümlülükleri stratejilerine uymadığından, dünyadaki bazı büyük ilaç firmaları borsada olan bir şirketi almayı tercih etmeyebilir.

Tabi kottan çıkma hedefi söylentileri ne kadar doğru acaba? Ama şirketin finans ve faaliyet durumuna verilen dizaynlara bakılırsa böyle bir olasılık olabilir.

4. kottan çıkma hikayesi şu an için uydurmadan öte birşey değildir. bu kötü performansın nedeni kottan çıkma niyetinden ziyade kötü yönetilmesinden kaynaklıyor olabilir mi acaba ? Hani çok karmaşık senaryolara gerek yok gibi sanki.
    bu kötü yönetilişin sebebi bu iş için yetersiz olmak mıdır, yoksa tamamen artniyetle, maksatlı bir tercih midir? bunu sorgulamak, bu tablonun müsebbibini "ay" gibi ortaya çıkaracaktır.
    Son düzenleme : kazanmaliyim; 16-03-2025 saat: 16:50.
    10. köyden yazıyorum.

5. endeks bir salarsa bizim Allah yardımcımız olsun.

Alıntı Originally Posted by chukur Yazıyı Oku
    Eastpharma vergi cennetinde kurulmuş bir şirket.Satışı büyük olasılıkla bir yabancı şirkete satacaktır, satış bedelinin önemli bir kısmını zaten vergi cennetinde olan Eastpharma'ya yaptığını düşünelim.Bu durumda windfall profit -intikal vergisi-denilen alış fiyatının üzerine ilave olan kısmının vergisini ödemekten kurtulur.Ayrıca bu büyük bedeli yurgdışına çıkarabilmek içinde bazı kıyaklar çekmek zorunda kalacaktır.Sonuç olarak eper satış bedeli son bir ayın ortalama bedelin biraz üzerinde gösterilirse buna hiç bir kurum itiraz edemez.Ancak bu satışın kısa ve orta vadede olacağını sanmıyorum, zira içinde bulunduğumuz bu olumsuz politik ortamda yabancı sanmıyorum ilgilensin.

7. Saygı değer arkadaşlar, kaynağı belirsiz varsayımlar üzerinden, atmasyon fikirlerinizi kendinize saklayın. Ne satışı ne kottan çıkması yahu

Deva ilaç zammının yetersiz kalması ve yüksek finans giderkeri sebebi ile arrık benim için 2025 senesinde cazibesini kaybetti, çok daha iyi alternatifler var.Tesla ve Bitcoinden kazandığım oldukça iyi paralar ile şimdilik altında bekleyeceğim.Şubat atı bğtçe açığı yüksek geldi, enflasyon düşüşü zora girebilir.Geöen hafta yabancılar faizlerin düşeceğini ve vllerindeki tahvillerin değer kazanacağını bilmelerine rağmen sattılar.Trump piyasaları tedirgin ediyor, karşılıklı artan gümrük vergileri bakalım neler getirecek. Ortam altına yarıyor
    Son düzenleme : pej; 18-03-2025 saat: 01:34.

Sayfa 691/707 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •