Bu türden tahvil ihracını sürekli yapıyorlar 3 milyar üst limitin tamamı kadar borçlanmazlar ihtiyaç doğdukça 250-300 milyon borçlanırlar. Bu yıl faizlerin düşmesi ile birlikte faiz giderlerinde önemli bir düşüş olabilir bakalım yakında yeni bir borçlanma yaparlar faiz oranı ne olacak belli olur mevcut tahvillerin faiz oranı %60 üzerinde. Tabi bütün bunların yanında 2024 yılında ciddi yüksek kredi faizleri varken borçla 3.2 milyar yatırım, 724 milyon üst yönetime yapılan ödeme (yangından mal kaçırır gibi) toplam 4 milyar ediyor en basit hesapla % 50 faizle 2 milyar faiz gideri ediyor. Yönetimin bunları göremiyor olması mümkün değil, şirketi finansal açıdan nasıl sıkıntıya sokarız diye düşünseler bu kadar olur.
tahvilleri alan şanslı insanlardan olmak varmış... hissesini alanın yüzü gülmüyor. Ne şanslı insanlarmış deva'nın tahvillerini almışlar.
şirketi finansal açıdan nasıl sıkıntıya sokarız diye düşünseler bu kadar olur kısmına gelince, anadolunun herhangi bir yerinde ortalama bir bakkal dükkanı işleten biri daha iyi performe ederdi.
Vaziyetin bu hale geleceğini öngörmemek, bir kaç ay önce temettü dağıtıp aradan 1 yıl geçmeden borcu borçla ödeyecez minvalinde adımlar atmak. düşündürücü. belki de ben cehaletimden böyle düşünüyorumdur. bilemiyorum artık.
10. köyden yazıyorum.
Muhtemelen şirket tahvillerini alan bu nitelikli yatırımcılar şirketin üst yönetimi, şirket bunlara ücret, prim ikramiye kar payı adı altında bir takım ödemeler yapıyor onlarda nitelikli yatırımcı sıfatıyla şirkete %60 ile borç veriyorlar bu şekilde katmerli kazanç oluyor. Halka açıklık oranı %17 olmasa şirketi bu şekilde soyuyorlar diye düşüneceğim acaba bu kafadar yöneticiler bir plan dahilinde ana hissedar East Pharma'yı mı soyuyorlar.
Şirketin borsa dışına çıkarma hesabı olduğu paylaşımları olmuştu. Bugune kadar gelişmeler sanki bu olayı destekler gibi. Adam hisseleri istediği fiyattan toplayıp, diğerlerinde çağrı yapıp borsadan çıkma hesabı yapıyormuş gibi finansal yapıya, faaliyete, kar dağıtma stratejileri gibi herseye atar veriliyor sanki.
Yer İmleri